sâmbătă, 8 octombrie 2011

Top 3 romane cu şi despre ciocolată


            Îmi place şi mie, vă place şi vouă; cu toţii iubim ciocolata. Fie că o vedem ca pe un element vital vieţii, fie ca pe cea mai mare ameninţare a siluetei, o bucăţică de ciocolată ne poate îndulci tuturor ziua. Tocmai datorită faptului că nu există persoană care să nu se fi răsfăţat niciodată cu un asemenea desert, astăzi am să vă prezint 3 cărţi cu şi despre ciocolată. 

Locul 1


 
 Pentru că a devenit atât de populară datorită ecranizării sale, era logic ca pe primul loc să fie cartea "Charlie si fabrica de ciocolată". Scrisă de Roald Dahl, având aspectul unei cărţi pentru copii, romanul ascunde în paginile sale secretele uluitoare ale lui Willy Wonka. Dacă doriţi să citiţi o descriere mai amplă a cărţii, o puteţi face dând click AICI.










Locul 2

 
Pe locul 2 se situează o carte despre care nu am avut până acum ocazia să vă vorbim. După cum vă puteţi da seama din copertă, este vorba despre "Clubul iubitoarelor de ciocolată". 

Exista un singur lucru fara de care Lucy Lombard nu poate trai: ciocolata. Divina delicatesa poate vindeca orice, de la o inima franta pana la o durere de cap. Pasiunea lui Lucy este impartasita de cele trei prietene ciocoholice: pacifista Autumn, casnica Nadia si focoasa Chantal. Impreuna formeaza un grup select, cunoscut drept Clubul Iubitoarelor de Ciocolata. De cate ori se da alarma, se intalnesc in sanctuarul lor, un paradis al deliciilor pe care incearca sa-l tina departe de ochii lumii. Cu un iubit tradator care promite ca se va schimba, un sot dependent de jocurile de noroc si o casnicie din interes, povestile lor sunt la fel de savuroase ca pralinele, trufele sau tigaretele cu martipan.


Locul 3

"O ciocolată pe zi te scapă de doctorii". Am ales această carte pentru că titlul este pur şi simplu irezistibil! Ce ziceţi, doamnelor, nu ar fi bine să putem mânca o cicolată pe zi fără acele... efecte secundare? 

Atractia ciocolatei este pur si simplu irezistibila. Ce insusiri anume are ciocolata de ne face sa ne scanteieze privirea, suntem fericiti si uitam de orice altceva din jurul nostru?
Ce anume face ca atunci cand primim sau oferim drept cadou acele mici bucatele dulci parca rupte din rai sa simtim o asemenea fericire?
Pe orice pasionat de dulciuri prima muscatura din aceste bunatati il poate incanta intr-un fel in care nici un alt aliment nu o poate face, iar cand, in cele din urma, te dezmeticesti si nu mai esti in acel rai al ciocolatei, nerabdarea cu care astepti sa mai musti o data face ca papilele tale gustative sa tanjeasca pline de speranta. Si acum, cireasa de pe tort: conform ultimelor cercetari, ciocolata va face bine!

           La sfârşit am pregătit cele mai interesante 3 creaţii din ciocolată, special pentru doamne şi domnişoare!

 Nu, nu se pot purta, dacă asta vă întrebaţi. Însă pantofii de ciocolată constituie un cadou ideal pentru noi, pasionatele de ciocolată şi încălţăminte.

Mi-am dorit dintotdeauna o rochie din ciocolată. Nu că arată superb?

Cât de frumos poate fi să stai întinsă pe o canapea, invadată de mirosul de ciocolată, citind o carte din cele 3 de mai sus! 




11 comentarii:

  1. Off deja mi s-a facut pofta!Cand vad ciocolata aia simt ca..of..mai bine ma abtin:)).Superba postarea.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ciocolata,ciocolata...delicios viciu!

    RăspundețiȘtergere
  3. Da, da :)) Sa stai pe canapea, sa citesti si sa mai musti din cand in cand din ea! :>

    RăspundețiȘtergere
  4. Raisa, ce sa-ti zic ca eu savuram o bucatica de ciocolata cand scriam postarea?:-" Odata pe saptamana nu poate avea urmari asa de grave, no?

    adelici, si eu salivez ori de cate ori vad postarea asta pe blog

    bloodsister, daa!=p~ Si nu e un viciu chiar asa de nesanatos precum tigarile, drogurile, alcoolul etc.

    Cookie R, love chocolatee!<3

    Fluturas, eeh. Si sa-ti mai mesteci pantofii din cand in cand=]]

    Dee.

    RăspundețiȘtergere
  5. Ohh, afara ploua si nu vreau sa ma duc la magazin! Deci ... visez in continuare la ya-mi, arata asa bine!:D

    RăspundețiȘtergere
  6. Sau rochia =)) Numa ca acolo e mai grav ;))

    RăspundețiȘtergere
  7. Daa!=]] Ar fi o faza sa iti musti din rochie:]].

    Dee.

    RăspundețiȘtergere
  8. Albastruuuu!

    Ciocolataaaaaaa!!!!!!! Yuuuuuuuumy!>:D<

    RăspundețiȘtergere
  9. mmm.. chiaar as vrea o canapea de ciocolata :X
    We all love Chocolate <3

    RăspundețiȘtergere