vineri, 22 iunie 2012

Cand 'higher' rimeaza cu 'desire'..

Dap, este vorba de un nou articol marca Ganduri Ratacite. Subiectul de saptamana aceasta este muzica...
Criss sunt, apropo. :)


Cand ‘higher’ rimeaza cu ‘desire’

Nu vad ce rol important, ca sa nu zic vital, are muzica in viata noastra. Bine, mai sunt si obsedatii care afirma sus si tare ca nu pot sa stea nici macar 10 minute fara muzica. Dragilor, va propun un experiment: stati 10 minute fara muzica, apoi stati 10 minute fara aer. De care aveti mai mare nevoie?

Din punctul meu de vedere, industria muzicala romaneasca a ajuns la un nivel extreem de josnic. Dar este doar parerea mea, voi, ceilalti, poate aveti o alta parere. Desi, ca sa fiu sincera, nu stiu ce va place la asa-zisa trupa a momentului, si anume ‘Lalaband’. Imi placeau, dar acum mi se par de-o antipatie crunta. Adica, am mai vazut nume stupide de trupe, dar nici chiar ‘LaLa Band’. Si din nou, parerea mea.

Si ca tot vorbeam de nume ciudate de trupe. Americanii chiar nu au nici un pic de imaginatie cand dau nume unei trupe. Ca de exemplu : Kansas, Boston, Train, Owl City si, preferata mea, Hey Monday. Imi si imaginez cum se face intregul proces de alegere a unui nume.
Intra viitoarele noastre star-uri intr-un fast-food si se aseaza la masa. Incep sa manance, in timp ce are loc urmatorul dialog:

Americanul 1 (muscand din hamburger):
Deci, cum numim trupa?
Americanul 2:
Nu stiu, bai.
Americanul 3:
 Hamburger!

Se lasa o liniste ciudata, moment in care timpul pare sa se opreasca in loc. Caaand..

Americanul 1 (cu lacrimi in ochi):
Genial! Atat de original, atat de specific american, atat de... gustos!
Americanul 2:
Da, bai, ne faci sa ne simtim mandri ca suntem americani!

Cateva saptamani mai tarziu apare si prima lor melodie, care ajunge un super-hit: Cand mancam un hamburger ...

Un alt lucru care ma enerveaza la muzica din prezent, sunt rimele. Daca ‘higher’ nu rimeaza cu ‘desire’, melodia nu ajunge slagar. A, si alea 3 versuri care sunt repetate timp de 3 minute. Si ma enerveaza si faptul ca melodia apare, sa zicem, luna asta, in iunie, pe youtube. O sa avem videoclipul tocmai in august-septembrie. Si ala plin de tipe care se freaca pe acolo, timp de 3 minute si ceva, 4 daca apare in cadru si o scena melo-dramatica, gen tipa si-a prins iubitu’ in pat cu alta. Lacrimi, chestii, trestii..

PS: Ma tin de ceva vreme sa ascult November Rain. Presupun ca stiti melodia, e cea a celor de la Guns n’ Roses. Am reusit aseara s-o ascult pe toata: e chiar foarte draguta! Urmatorul meu tel in viata? Sa ascult Stairway to Heaven!

PS2: In caz de sunteti curiosi ce ascult in momentul asta, click AICI. <3


22 de comentarii:

  1. Industria romaneasca actuala e josnica? Tin sa te contrazic al dracului de mult! Ce este "comercial" e adevarat ca se poate cataloga drept PRAF, insa pentru cei cu macar 2 neuroni si un gust muzical rezonabil exista si trupe, catareti care inca fac muzica buna nu chesti vomitive ce mai tin, culmea, 3 minute!
    Cat despre obsedati, fac parte din ei. Sa-ti spun raspunsul la "testul" ala? Pai... Daca n-as asculta muzica nici nu mi-ar mai trebui oxigenul, n-as avea pentru ce trai! ^-^

    Succes in continuare!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Avand in vedere ca traim in Romania secolului 21, cele mai multe melodii sunt comerciale, extrem de rar aparand pe piata melodii care pot fii catalogate drept 'bune'. Deci da, industria romaneasca este doar josnica. Bineinteles, este doar parerea mea. Totusi, in ciuda acestui fapt, vedem artisti romani care sunt recunoscuti peste granitele tarii, in parti in care muzica romaneasca, asa comerciala cum este ea, este apreciata.

      Criss

      Ștergere
  2. sunt de accord cu tine,dar se stie ca muzica nu mai este de mult ce a fost o data adica acum multi sunt doar pentru a isi face numele sa apare pe toate ziarele de scandal,reviste si asa mai departe.Si cat despre muzica adevarata sunt putine persoane care sa mai cante cum canta spre exemplu michael jackson,Emimen parerea mea .Bine avem si noi voi in Romania foarte bune,dar degeaba daca nu ai pe nimeni care sa te lanseze.

    RăspundețiȘtergere
  3. Inca n-ai ascultat Stairway to Heaven?! :o
    Dar pentru ce traiesti?!:))
    Glm :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. =)) Chiar nu stiu! Atat Stairway to Heaven si November Rain sunt foarteee lungi si mi-e asa o sila sa le ascult. =))

      Criss

      Ștergere
    2. Apropo, aveti un premiu: http://carcea-georgiana.blogspot.ro/2012/06/sunet-de-pian-2-premiu.html

      Ștergere
  4. Genial articol bai ! Mai ales faza cu alesul numelui pentru trupa :)).Eu nu stiu ce sa zic despre industria muzicala a Romaniei.Unele melodii chiar sunt tari,videoclipurile insa...:-j .Si totusi,se mai intampla cateodata sa mai apara vreun hit pe care eu sa il detest din inima.Ascult ce imi place,anyway :dd.
    Muzica e mai mult ca o evadare din problemele pe care le are fiecare om.Eu zic ca din cauza asta afirma unii ca "nu pot rezista 10 minute fara muzica" :-??

    RăspundețiȘtergere
  5. La faza cu LaLa Band si cu videoclipurile in care apar numa tipe care se "freaca" sunt total de acord cu tine ! dar nu toata melodia romaneasca e josnica. :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Hei! :*
    Aveti ceva de la mine: http://i-will-be-loved.blogspot.ro/2012/06/premiu.html :D

    RăspundețiȘtergere
  7. Neah, ce Starway to Heaven? Highway to Hell direct!! :))

    RăspundețiȘtergere
  8. Dragelor, aveti o leapsa cu defecte si calitati la noi! Enjoy! http://bookaholic29.blogspot.ro/2012/06/leapsa-cu-defecte-si-calitati.html

    RăspundețiȘtergere
  9. tare , îmi place faza cu hamburgerul:).

    RăspundețiȘtergere
  10. Va invit la un giveaway: http://niaharasworld.wordpress.com/2012/06/27/giveaway-struck/

    RăspundețiȘtergere
  11. Baii bai,ce inseamna asta? Nimic nou de 4 zile ?:(
    S-au dus examenele,nu mai aveti scuze.Hai pe blog sau va pap cu fulgi cu tot :-w :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Abia azi am terminat cu examenele, momentan incercam sa ne bucuram de vacanta care a inceput (in sfarsit!). O sa revenim cu postari, inainte-i vara:).

      Dee.

      Ștergere
  12. http://darkangelsconfessions.wordpress.com/diverse/leapsa-4/ Ai primit o leapsa de la mine :)

    RăspundețiȘtergere
  13. Ah! So true! :)) Nu cred ca e neaparat ideea ca industria muzicala romaneasca e ... joooos tare. E ideea de promovat; n-ai observat cum altceva in afara de muzica de club (cu bumti-bumti si cu 3 versuri - cum ai zis si tu - repetate la nesfarsit)nu se promoveaza la noi? Muzica de club de acum, ca daca e sa ma iau dupa ce asculta mama cand mergea la discoteca, nici nu se compara... Pe mine una ma enerveaza si faptul ca toate trupele/cantaretii (aparuti ca ciupercile dupa ploaie) nu canta in romana nici sa le tai capul - engleza, tata! Dar ai vazut vreun englez/american sa cante in romana? Nu cred. Iar cei - cativa - care canta in romana ii aud doar rudele...eventual si 3-4 sute de vizitatori pe youtube. Concluzia? Traim intr-o societate de tot ... Intelegi tu;)
    A, da! era sa uit! Ma bucur ca impartasim aceleasi preferinte muzicale! :D

    RăspundețiȘtergere
  14. Da, e rau sa vezi cum scad unele melodii cand totul e doar: 2 versuri =refren, bumti;bumtiiiiii; bumti buuuummtttiii! si apoi iar refren si apoi 2 versuri fara legatura, apoi de la capat. Asta e, incercam sa parem cine nu suntem!

    RăspundețiȘtergere
  15. Ha ha...cât m-am amuzat cu Hamburgărul. =))) Așa e..puteau măcar să denumească altfel trupa.
    Ai mare dreptate, din păcate. Cine știe spre ce o să se îndrepte muzica românească. Ei, între timp, ascultăm muzica altora care, trebuie să recunoaștem, e foarte bună.:)

    Și dacă tot am comentat, mă întrebam când o să se posteze câștigătorul de concursul aniversar? Nu vreau să mă înțelegeți greșit, sunt doar nerăbdătoare.

    O zi cât mai frumoasă!

    RăspundețiȘtergere
  16. hey, de ce nu va faceti cont pe lastfm.com ? e un site-comunitate unde ti se inregistreaza muzica ce o asculti in calculator sau online pe programul lor special, si altii pot vedea ce asculti cel mai mult, ce artisti iti plac etc :) eu sunt addicted to it deja :))

    RăspundețiȘtergere