miercuri, 8 februarie 2012

La o ceasca de vorba cu un scriitor!

Inainte de a va prezenta articolul de saptamana aceasta, vrem sa va spunem ca Aimee Agresti e o scriitoare tare draguta si foarte interesanta! Suntem onorate ca a acceptat sa ne raspunda la cateva intrebari asa cum a zis si ea, nu tocmai usoare. Enjoy! ^^




Sufletul lui Haven Terra este în pericol, dar numai ea se poate salva. Înteligenta şi timida liceeană proscrisă, lui Haven nu îi vine să creadă cât noroc a putut avea atunci când îi este acordat un stadiu prestigios la un hotel istoric din Chicago condus de către puternica şi atrăgătoarea Aurelia Brown, elegantul Lucian Grove şi de către uluitorul lor personal. Dar imediat ce este sedusă de lumea lor misterioasă, Haven descoperă adevărul despre hotel: cu toţii sunt demoni aflaţi la muncă. Şi nu e o muncă oarecare, ci aceea de a cumpăra suflete. Iar aici intervine cel mai important lucru: ea e un înger în formare şi demonii încearcă să o atragă de partea lor. Vor reuşi ei să o aducă de partea lor sau Haven va lupta, folosindu-se de o putere pe care nu ştia că o are? Ar mai fi şi  prietenia cu colegul ei de clasă Lance, care ascunde un secret de sine însuşi... 


Autoarea romanului ILLUMINATE, mai este şi o jurnalistă de succes, a cărei articole au apărut în mai multe reviste precum People, The Washington Post, Washingtonian etc.  În prezent locuieşte în Washington împreună cu soţul şi cu fiul ei. 





1.Dacă ai putea fi născută în istorie ca oricare persoană faimoasă, cine ai fi şi de ce?
Aş fi Dorothy Parker – a fost o scriitoare atât de inteligentă şi de uimitoare! Mi-aş fi dorit să lucrez la acea masă rotundă. Ce amuzant!

2. Poti să retrăieşti orice moment al vieţii tale. Perioada de timp poate fi de doar jumătate de oră, totuşi. Ce jumătate de oră din trecutul tău ţi-ai dori să experimentezi din nou? 
O, nu! E prea greu! Cred că aş alege să petrec un minut sau două retrăind toate momentele amuzante, precum o plimbare pe drum de munte cu o muzică grozavă pe fundal: nunta mea, ziua în care fiul meu s-a născut, probabil aş mai adăuga o mulţime de celebrităţi.

3. Ai un talent secret în afară de a scrie şi care e acesta?
Îmi place să gătesc: fac nişte negrese foarte delicioase şi nişte prăjiturele tare drăguţe.

4. Descoperi o insulă frumoasă pe care îţi poţi clădi propria societate. Tu faci regulile. Care este prima regulă pe care ai instaura-o?
Toată lumea trebuie să fie drăgută. Sunt o mare fană a regulei de aur!

5. Cineva apare de nicăieri cu o cabină telefonică de călătorit în timp. Poţi să te duci în orice perioadă de timp în trecut. În ce perioadă vei călători şi ce ai de gând să faci când vei ajunge acolo ?
Simplu: merg în anii 1920 la Paris ca să stau cu Hemingway şi prietenii lui.

6. Casa ta e în flăcări! Ai destul timp să fugi înăuntru şi să apuci un singur obiect fără viaţă. Nu îţi face griji, cei dragi şi animalele de companie au ieşit în siguranţă afară. Deci care este obiectul pe care ai de gând să-l salvezi din acel infern arzător?
Păi, laptopul meu, desigur, este cel mai potrivit răspuns deoarece chiar am nevoie de acel lucru. Dar aş încerca de asemenea  aş lua de pe raftul meu plin de jurnale vechi cât de multe aş putea duce.

7.  Dacă ai putea fi oricare personaj fictiv, care ar fi acela ?
Nancy Drew, desigur! Este atât de deşteaptă, puternică şi neînfricată. O ador!  

8.Dacă cineva ar scrie o biografie despre tine, care crezi că ar trebui să fie titlul ?
“It’s Always the Quiet Ones…”

9. Dacă ai fi un supererou , ce puteri supranaturale ai vrea sa ai ?     
Mi-ar plăcea nebunie să pot zbura. (De aceea „Illuminate” este despre îngeri!) 

10. Pleci pe o insulă pustie şi poţi lua doar o singură carte cu tine. Ce carte ai alege? ( în afară de a ta )
Pe o insulă pustie cu siguranţp aş avea nevoie de ceva să mă ţină mult timp ocupată, ca şi „Război şi Pace”(care este una dintre preferatele mele)! 

11. Ai un bilet de avion pentru orice locaţie. Trebuie să pleci chiar acum. Unde vei merge?
Hmm,  întrebarea aceasta mă face să mă gândesc la Paris, de aceea acum chiar îmi doresc sa merg acolo! Chiar dacă fără Hemingway, acesta rămâne un loc fantastic. Au revoir!


6 comentarii: