luni, 30 mai 2011

Cartea bate filmul!

Vă propunem o nouă idee!: cartea bate filmul!
 În fiecare săptămână, luni, vom organiza o ''lupta'' între carte şi film, ca să vedem care e mai bună.
 Dar să începem cu începutul...


 
 La răscruce de vânturi 
 
 Cartea la început este întradevăr foarte plictisitoare, dar după ce reuşeşti să treci dincolo de ''bariera'' introducerii, devine extrem de interesantă. Acţiunile sunt descrise cu lux de amănunte, ceea ce înseamnă că o să te impresioneze profund, până şi cele mai neînsemnate lucruri.
 În film, ei bine, regizorul a ecranizat în timp de 5 minute aproximativ 70 de pagini, dar restul filmului este şi el extrem de interesant, deşi au fost tăiate atâtea faze, fie ele geniale, fie esenţiale.  Dacă numele ar fi fost schimbate nici nu ne-am fi dat seamă că este vorba despre celebra carte ''La răscruce de vânturi''.
 (by Dee.)
 
 Concluzie: Cartea bate filmul! 
 
 P.S.: O carte minunată, în care misterul se îmbină perfect cu dragostea veşnică! 

6 comentarii:

  1. sunt de acord :) ! :x :x

    RăspundețiȘtergere
  2. si eu:)total:d in general mi se pare ca filmele sunt mai lipsite de amanunte..dar cartile,in schimb,sunt..cele mai bune:))

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc pentru postare,mi`am luat cartea si abia astept sa citesc:d.:*
    Spor in continuare .

    RăspundețiȘtergere
  4. multumim mult Christina!
    Speram sa-ti placa cartea! :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Una dintre cele mai frumoase carti de dragoste. Intr-adevar atat Emily cat si Charlote Bronte creaza o "bariera" in introducere; in "La rascruce de vanturi" am trecut destul de usor peste aceasta insa nu si la "Jane Eyre".
    Despre film nu pot spune decat ca dupa 30 de minute l-am oprit. Stiam ce ar trebui sa se intample si parca nu era ceea ce imi imaginasem si erau trecute multe lucruri cu vederea.
    In concluzie, cartea m-a impresionat 100%, pe cand filmul - in comparatie cu cartea - ...20%(!?).Deci CLAR "Cartea bate filmul"
    P.S. :m-am cam lungit cu comentariul :">

    RăspundețiȘtergere
  6. toate cartile bat filmele caci ele ofera mai multe lucruri pe cand filmele ne arata imaginile pe care nu uneori nu le putem vedea in carti :)

    RăspundețiȘtergere