joi, 28 iulie 2011

Cartea bate filmul!

Cand spui Anne Rice, te gandesti la Interviu cu un vampir.
Cand spui Interviu cu un vampir, la ce te gandesti?


Asa cum spunea si autoarea, este o carte despre oameni, despre monstrul si singuratatea din noi, care isi doarme somnul dulce, asteptand un singur fior pentru a fi trezit.
Rice a reusit sa-si imagineze o lume eterna a vampirilor, ei fiind lipsiti de lucrurile pe care trebuie sa le indure muritorii. Ei sunt nemuritori. Bantuind strazile intunecate ale oraselor in asteptarea victimelor orbite de farmecul lor de nemuritori, lasandu-se sarutati de buzele reci ale Mortii. Si desi la prima vedere par oameni, sunt lipsiti de orice sentiment - singurul sentiment fiind placerea cu [,] care ucid. Dar atunci cand Lestat ii ofera lui Louis sansa la o viata eterna, Louis incepe, cu fiecare victima ucisa, sa-si doreasca ca Moartea sa-l ia si pe el in acea imbratisare ucigatoare. Blestemandu-si existenta de monstru al noptii, Louis pleaca in cautarea raspunsurilor impreuna cu tanara Claudia, distrugandu-l pe Lestat, acesta bantuindu-i gandurile si facandu-l sa regrete ceea ce a facut.
Va reusi oare Louis sa-si accepte existenta de creatura a noptii, si sa-si dea uitarii latura umana?



Nici de film nu am ce sa zi, dar trebuie sa recunosc ca distributia m-a lasat cu gura cascata (Brad Pitt, Tom Cruise - oh daa!), iar ceea ce mi-a placut, a fost faptul ca s-a ecranizat aproape tot, cam in proportie de 90-95%. Prima data cand l-am vazut m-a lasat profund impresionata si mi-am zis ca trebuie sa citesc si cartea.
Deci, de film nu prea am ce sa va zic.









Dumnezeu ia vieti nevinovate si nu-i pare rau.
Vampirii de ce nu ar proceda la fel?


5 comentarii:

  1. Anna Rice..o super scriitoare :X !

    RăspundețiȘtergere
  2. Am inceput sa citesc cartea,dar nu am avut ocazia sa o termin..am obiceiul prost sa ma apuc de mai multe carti si se mai intampla sa mai uit cate una ;)).
    Sper ca in curand sa o termin.
    Am vazut filmul si pot spune ca mi-a placut..acum ramane de vazut daca o sa am aceasi parere despre carte(sau poate una mai buna).:)

    RăspundețiȘtergere
  3. Blacky si eu am acelasi obcei:]]. Dar numai cand se ivesc alte titluri mai interesante:]]. Sper sa iti placa romanul. Eu inca nu l-am citit, dar am incredere in Criss(stii, chiar are gusturi!:D).

    Dee'

    RăspundețiȘtergere
  4. cu siguranta carte bate filmul.Anne Rice este o scriitoare minunata.Sa citesti cartea/seria.este foarte interesanta.

    RăspundețiȘtergere
  5. Am vazut filmul de vreo 10 ori si ceea ce ma deranjat a fost Antonio Banderas in rolul lui Armand. in rest l'asi mai vedea de inca 10 ori :x. Am citit si cartea si a-si mai citi-o cand asi avea timp :x

    RăspundețiȘtergere