joi, 21 iulie 2011

Cartea bate filmul("Apă pentru elefanţi")Trista viaţă ce se ascunde în spatele răsetelor si al ropotelor de aplauze a fost demascată!

                Jacob Jankowski – unicul – a învăţat asta, când, rămas orfan, sare într-un tren. Dar nu era unul obişnuit, ci era trenul unui circ, mai mult sau mai puţin cunoscut. Durerea animalelor maltratate ce se oglindea în sufletul său milostiv, a fost alinată de iubirea pentru Marlena, soţia şefului său. Alinată, dar nu înlocuită. Odată cu Jacob, poate învăţa oricine ce înseamnă cu adevărat „viaţa din spatele cortinei”.
                Toate lacrimile vărsate pe parcurusul cărţii, au fost ascunse sub coaja unei clipe în film. În carte, dragostea celor doi era atât de superb descrisă, încât aproape uiţi de celelalte fiinţe îndurererate. Aproape, dar nu de tot. În film, pentru Jacob nu mai contau animalele care aşteptau alinare atunci când se afla în preajma Marlenei. Un Jacob fals, deoarece el nu le putea abandona, oricât de puternică ar fi vraja dragostei.  De asemenea, scurtele întreruperi ale lui Jacob, bătrân acum – în vârstă de nouăzeci sau nouăzeci şi trei de ani -, lipsesc...

               

            După tot ce ai citit, acum spune tu:
            Cartea bate filmul! Da sau nu? 


4 comentarii:

  1. Da,cartea bate filmul (aproape intotdeauna o face).Mi-a placut extrem de mult aceasta carte!

    RăspundețiȘtergere
  2. am vazut si eu cartea asta dar nu aveam bani sa o iau:-l.

    RăspundețiȘtergere
  3. bineinteles ca da,o carte este mult mai detaliata decat filmul:X

    RăspundețiȘtergere