luni, 15 august 2011

"Cinder and Ella" (Recenzie+Interviu)






                 



              După dispariţia tatălui ei, Cinder părăseşte casa pentru o slujbă ca servitoare la castel. Dar nu trece mult timp, până când sora ei, Ella, este adusă la castel. Ceea ce Ella a găsit acolo dă startul unei căutări care va schimba complet viaţa ei şi a întregului regat.  Cu o întoarcere supernaturală în acest basm iubit, „Cinder and Ella” este un „must-read” pe care nu-l vei uita niciodată. 







           Autoarea, Melissa Lemon, a fost atât de drăguţă încât a acceptat să ne acorde un interviu. Here it is!^^

We=Noi(autoarele blogului)
ML=Melissa Lemon 

1.      We: Când ai început să scrii?
ML: Îmi amintesc că iubeam să scriu misiuni înainte de clasa a IV-a. Am avut întotdeauna o pasiune pentru caiete şi jurnale, deci am scris în ele. Apoi au fost poveştile plutind în jurul capului meu încă de când eram foarte tânără. Sunt foarte recunoscătoare că am avut ocazia să public o carte, deaorece acum pot împărtăşi aceste poveşti cu alţii.

2.      We: Ai putea rezuma acţiunea cărţii într-un singur cuvânt?
ML: Asta e foarte greu. Ce zici de o propoziţie? “Cenuşăreasa(în engleză, Cinderella) este tăiată în două şi plantată în pâmânt.” Cred că dacă trebuia să-mi descriu cartea într-un singur cuvând, luând în considerare cât de diferită este de povestea originală, aş spune “nebună”.

3.      We: Cine sau ce te-a inspirat să scrii “Cinder and Ella”?
ML: Cred că a face parte din familie m-a inpirat destul de mult. Sunt a treia fiică în familia mea, aşa cum e Ella, iar uneori m-am simţit uitată şi închisă aşa ca ea. Acest lucru a ajutat, probabil, la idea de a o diviza pe Cenuşăreasa în două caractere. De asemenea, iubesc copacii şi natura care mi-au inspirat idea legendei copacilor din carte.

4.      We: Mai ai şi alte proiecte pentru viitor?
ML: Da. Acum lucrez la un roman de dragoste şi am mai multe basme planificate. Sper să scriu pentru totdeauna.

5.      We:Eşti mulţumită de coperta cărţii?
ML: Da! Îmi place la nebunie cum arată coperta şi sunt încântată ca au ales un copac strălucitor. Prima mea sugestie a fost să facă ceva care să conţină caracterele principale, dar sunt bucuroasă că nu au făcut ce le-am cerut. Aş fi fost dezamăgită dacă nu arată exact cum mă aşteptam. Dar copacul arată uluitor.

6.      We: Multor scriitori le place să scrie cărţi cu vampiri, fantome etc. Eşti una dintre aceştia sau vrei să fii originală?
ML: Păi, nu am “adoptat” încă vampirii, însă mă gândeam să fac nişte poveşti medii despre fantome. Vom vedea. Cred că voi încerca întotdeauna să rămân o persoană diferită şi originală.

7.      We: Spune-ne impresiile tale despre acest roman.
ML: Sunt fericită că va fi publicat. Încă sunt îndrăgostita de această poveste şi de caractere şi de regatul în care are loc. Sper, de asemenea, să le reexaminez pe toate într-o continuare, dar asta nu a fost decis încă. 

        Mulţumim enorm, Melissa, pentru interviul acordat!:)

5 comentarii:

  1. Cum am spus, orginalitatea si lucrurile noi ma fac sa revin cu drag la voi pe blog mereu! va pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. autoarea asta nu prea pare zdravana la cap :))

    RăspundețiȘtergere
  3. Ha ha!:)) Te asigur ca e normala, numai ca a ales sa fie mai originala:D.

    Dee'

    RăspundețiȘtergere
  4. Uh! Chiar pare interesanta! Si eu as putea fi o persoana taiata in doua: Rox si Ana :)) Foarte interesant interviul :D Si ma mira faptul ca nu vrea sa faca o continuare sau o alta carte: doar povesti...

    RăspundețiȘtergere
  5. Da, si pe mine m-a atras titlul mai intai:x. E ceva inedit, fara varcolaci si vampiri:)). Eu n-as prea putea fi taiata in doua:(. Cartea a fost destul de apreciata si din cate am citit euin format electronic, din pacate), autoarea are un stil aparte de a scrie:D. Sunt sigura ca ar avea mare succes cu o continuare sau o carte, insa a ales sa se rezume la scurte povesti..:(

    Dee

    RăspundețiȘtergere