marți, 9 august 2011

Cititul unei carti din perspectiva... unui bec!


 Hey! Am facut articolul pentru parteneriatul cu Myruna si Alessa(scuzati intarzierea). Enjoy!^^

La fel ca oamenii, noi, becurile care citim suntem considerati ciudati. Numai ca noi suntem ciudati in sensul bun, no? Adica... mereu cu zambetul pe buze, iesind dintr-o lume cam intunecata. 

Cu fiecare carte citita in noi creste cate o floare...

sau o planta, in caz ca romanul a fost cam plictisitor.

IQ'ul nostru de bec creste si ajungem sa avem numai idei geniale.

Bineinteles ca eu, fiind un bec luminos-intelectual am ajuns sa arat asa. 

Spre deosebire de oameni, noi avem doar doua tipuri de carti: carti de dragoste(nu ne-o luati in nume de rau, suntem mai romantici asa... de fel)

... si restul, care ne plictisesc enorm! He-he, noi le spunem carti de criza, pentru ca numai cand iti mai raman putintei watti esti nevoit sa le cumperi. 

Daca noi continuam in ritmul asta, vom ajunge mai marii oamenilor. Si ii vom intrece, iar ei, ei vor parea niste tantari pe langa noi. 

Noi, becurile, poate ca citim mai mult decat voi! Si, ca sa fie clar: noi am infiintat cercurile de lectura, ok?! Plagiatorilor! 




10 comentarii:

  1. Interesanta postarea:))
    Chiar m-a amuzat si voi privi altfel becurile de acum inainte:))

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte tare! Felicitari pentru povestea foarte interesanta, ah, si pt imaginile foarte sugestive. Chiar mi-a placut!

    RăspundețiȘtergere
  3. foarte amuzant :)) mie mi-ar placea sincer macar tinerii sa citeasca, daca becurile saracele nu pot. :)) dar sunt atatia care nu au tangente cu cartile..din pacate.

    RăspundețiȘtergere
  4. zbor de fluture, multumim!:)
    Krisz, si mie mi-ar placea, chiar foarte mult. Dar se pare ca asta e alegerea lor. Nu prea ii putem condamna pentru asta. Facem noi ce putem, incercam sa le deschidem ochii, sa-i convingem sa citeasca, insa daca ei nu vor, nu ii putem obliga:D. Habar n-au ce pierd.

    Dee'

    RăspundețiȘtergere
  5. Asa este. Eu nu ii condamn, e greu la inceput, daca nu esti obisnuit, sa termini repede o carte de nu stiu..sa zic 400 pagini. O vad si le vine rau numai cand se gandesc :)) Dar ceea ce nu inteleg e ca atunci cand citesc mai des, o sa le vina din ce in ce mai usor si nici n-o sa-si dea seama cand au terminat o carte.. E trist ce se intampla. Si sunt si scumpe cartile in librarii, dar pe site-urile editurilor au atatea reduceri ca nu ai cum sa nu iti comanzi cartile preferate.

    Gata,am aberat destul :)) E dimineata pt mine,de aceea o iau pe campii :)).

    RăspundețiȘtergere
  6. Eu tin minte cand am inceput sa citesc prima carte mai serioasa. A fost "Singur pe lume" si pana am terminat-o pe toataa:)). Am avut noroc ca a fost o carte buna si m-a determinat sa citesc mai departe. Cam asta e si problema. Chiar daca au vointa, s-ar putea sa inceapa din prima cu un roman prost, iar apoi incep sa zica[,] ca toate cartile sunt la fel, ca nu are rost sa citesti si bla bla bla. La unii, mai e si anturajul si, odata ideea asta intrata in cap, nu le-o mai scoate nimeni:D.
    Intr-adevar, exista atatea oferte super!:x Pacat ca foarte putini profita de ele...:(

    Stai calma, si la mine e dimineata inca:)). Cred ca deja te-am plictisitc cu aberatiile mele:)).

    Dee'

    RăspundețiȘtergere
  7. Si la mine tot singur pe lume a fost prima carte mai serioasa,si am patit exact ca tine, aveam senzatia ca o sa o imbatranesc ciitind-o, cu toate ca mi-a placut mult si m-a impresionat. Asa tare ca am si pus numele Capi la unul din căţei :))
    Pe mine ma termina psihic reducerile..:)) sunt atat de multe si as avrea atatea carti, nici nu stiu la care sa ma mai impart. Zic ca imi iau 3 carti de la o editura ca au reducere si mi le doream, a doua zi apare la alta editura de la care imi doresc iar un numar de carti. :))

    RăspundețiȘtergere
  8. Eu am inceput sa citesc Singur pe lume din obligatie. De fapt, eu vroiam sa citesc alta carte, insa eram la cercul de lectura din scoala mea si cam toate colegele mele si-au ales Singur pe lume, iar profa a zis sa o citesc si eu. Totusi, dupa primele pagini pur si simplu am adorat cartea(desi ma uitam intruna cat mai am pana la sfarsit:-").
    Nu e bine nici cand iti iei multe carti:)). Proprie experienta. Nu stiam de care sa ma apuc intai, citeam cate 6 in paralel si nu mai intelegeam nimic:)). Apoi, chiar daca citeam cate una ma grabeam sa o termin ca sa ma pot apuca de alta:)). Dar asta nu inseamna ca nu imi plac ofertele. Pur si simplu le ador!:))

    Dee'

    RăspundețiȘtergere