sâmbătă, 10 septembrie 2011

Charlie şi fabrica de ciocolată


              Hey! Aţi văzut filmul "Charlie şi fabrica de ciocolată" ? Dacă nu, aşa-i că titlul e foaaarte delicios? Eu l-am văzut şi pot să spun că e unul din preferatele mele(eh, joacă şi Jonny Depp, dar vă spun că nu am ţinut cont de asta... pentru prima dată!) Ca să ştiţi cam despre ce e vorba, vă invit să vizualizaţi trailer-ul filmului.



              Iniţial nu ştiam că există şi o carte, până astăzi! Recunosc că, dacă auzeam de ea înainte de a vedea filmul m-aş fi strâmbat puţin pentru că sună ca o carte de copii. Ei bine, nu e chiar aşa!:) Cartea a fost scrisă de Roald Dahl, a apărut la editura Rao şi o puteţi comanda de pe elefant.ro, dând un simplu click AICI.

In cele mai multe seri in familia Bucket, cina este un bol cu supa de varza diluata, pe care tanarul Charlie o imparte bucuros cu mama lui, cu tatal lui si cu bunicii din partea ambilor parinti. Casa lor este micuta, in ruina, rece, dar acolo domneste iubirea. In fiecare noapte, ultimul lucru pe Charlie il vede de la fereastra este fabrica imensa si adoarme visand la ce ar putea fi inauntru.
Timp de aproape cincisprezece ani, nimeni nu a vazut nici macar un muncitor care sa intre sau sa iasa din fabrica, si nici nu l-a zarit pe Willy Wonka, cu toate acestea, in mod misterios, se fabrica si se transporta in magazine din intreaga lume cantitati impresionante de ciocolata. Intr-o zi, Willy Wonka face un anunt crucial. Isi va deschide fabrica sa celebra si va dezvalui "toate secretele si magia" acesteia pentru cinci copii norocosi care vor gasi bilete aurii ascunse in interiorul a cinci batoane de ciocolata Wonka alese la intamplare. Nimic nu ar bucura familia lui Charlie mai mult decat sa il vada castigand, insa sortii de izbanda sunt foarte mici, deoarece singura ciocolata primita de Charlie este aceea de ziua lui. Totusi, printr-o minune, eroul nostru gaseste ultimul bilet auriu. 

Ce secrete ascunde misteriosul Willy Wonka? Cum se va descurca Charlie de-a lungul acestei calatorii nemaipomenite?  


Fotografia asociată


        Melodia asociată
 Cea mai potrivită şi mai reprezentativă melodie este una din film. Eu o voi pune exact pe prima, pentru a vă introduce în această lume... delicioasă!
Acum, pentru că fabrica de ciocolată din film este inedită şi puţini au avut ocazia să se delecteze cu o Wonka chocolate, vă ofer câte o prăjitură adorabilă(sau să spun caraghioasă?)



                   Îmi cer scuze că m-am cam lungit cu postarea, însă... cine nu iubeşte ciocolata?!





11 comentarii:

  1. Am vazut filmul darr finalul m-a cam dezamagit. (3 sferturi l-am vazut cand eram mai mica si ultimul sfert prin primavara). Sii cred ca ar trebui sa il revad. Si am fost tentata la un moment dat sa imi cumpar cartea :D

    RăspundețiȘtergere
  2. AM citit-o si e chiar distractiva.:x.E foarte frumoasa cartea,ma bucur ca ati facut un rezumat pentru ea;)

    RăspundețiȘtergere
  3. Este una dintre poveștile copilăriei mele! Mă bucur că am avut ocazia s-o citesc în engleză, nu în română :D Mi-aș dori să lucrez și eu la fabrica de ciocolată a lui Wonka :))

    RăspundețiȘtergere
  4. O carte si un film foarte...dulce :>

    RăspundețiȘtergere
  5. Uaaa . Cate amintiri mi-ai trezit :))) Prin clasa a5-a cand ne-am intalnit prima oara cu profesoara de romana ne-a pus sa citim aceasta carte :))))

    RăspundețiȘtergere
  6. DELICIOS <3
    Ador cartile lui Roald Dahl.

    RăspundețiȘtergere
  7. Şi mie mi-a suuuuuuuuuuuuuper plăcut şi filmul, şi cartea :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Eu nu am citit cartea,dar o am.Dar sa stii,ca in manualul meu de engleza din clasa a VI-a A era povestea asta in engleza.Si am citit-o in clasa si avea si exercitii langa fiecare fragment din poveste.Si sunt sigura ca e aceeasi poveste,dar in romana.:DNu a mai avut nimeni manualul?Manualul se numeste English Scrapbook 6.

    RăspundețiȘtergere
  9. nu am vazut filmul nici nu am citit cartea..:(( dar am auzit ca pe PRO TV o sa fie filmul.....cu siguranta o sa il urmaresc nu mai pot vreau sa deruleze odata:D
    ms pt rezumatul carti!!:))
    Va multumesc!

    RăspundețiȘtergere