luni, 10 octombrie 2011

La o ceaşcă de vorbă cu un scriitor(3)


Când am văzut prima dată coperta cărţii am spus, „Wow!”. După aceea am citit câteva păreri despre carte şi în sfârşit mă convinsem că trebuia să citesc şi rezumatul. Şi vă spun că nu am fost dezamăgită!:)
 
Brightest Kind of Darkness – P.T. Michelle
Brightest Kind of Darkness este o carte YA în care domină paranormalul, fiind plină de mister, aventură, romance şi chiar puţină groază.
Nara Collins este o adolescentă de 16 ani normală, cu o singură excepţie: în fiecare noapte visează evenimentele din ziua următoare. Din cauza unui incident din trecutul ei, Nara evită folosirea darului său special pentru a schimba destinul... înainte de a visa un viitor pe care nu-l poate ignora.
După ce Nara previne un bombardament la Blue Ridge High, talentul ei de a vedea viitor începe să scadă, în timp ce colegii ei de la şcoală sunt răniţi într-un ritm deosebit de ridicat. Lupând cu puterile ei scăzânde şi trebuid să previne un alt dezastru, Nara îl întâlneşte pe Ethan Harris, un singuratic misterios care pare că o înţelege mai bine decât oricine. Între Ethan şi Nara se creează o conexiune irezistibilă, iar pe măsura ce relaţia lor se încălzeşte, acest lucru o face pe Nara să se întrebe despre trecutul ei întunecat.
Ce spun alţii despre Brightest Kind of Darkness:
    
„Brightest Kind of Darkness este acel tip   de carte pe care vrei să o iei cu tine în pat într-o noapte viscoloasă de   iarnă... sau orice noapte. Nu prea contează, deoarece oricum, vei rămâne cu   un sentiment superb de: încălzire vagă a inimii şi un şoc intrigant.   Sfârşitul nu vei vrea să îl vezi...” Kate, Nomalicious   Reads

„Pur şi simplu iubesc această   poveste YA. Am simţit-o pe Nara ca şi cum ar fi fost o prietenă de-a mea   povestindu-mi povesea ei pe parcurs ce citeam paginile. Mi-a plăcut la   nebunie întreaga parte misterioasă şi întunecoasă a cărţii care era prezentă   de-a lungul poveştii şi ma regăseam pe mine însămi, stând pe scaun şi   aşteptând ce avea să se întâmple mai departe. Este prima carte a seriei   Brightest Kind of Darkness, iar dacă doamna Michelle va continua să scrie   alte povestioare de această natură, simt că aceste serii vor fi foarte bune.   Bună treabă, doamna Michelle!” Night Owl Reviews

Despre autoare
P.T. Michelle este pseudonimul YA al lui Patrice Michelle, autoarea a cincisprezece romane de dragoste şi nuvele. Când P.T. nu scrie, ea poate fi găsită deseori citind sau fotografiind peisaje, apusuri de soare şi orice altceva frumos sau ciudat din natură. Pentru a deveni o scriitoare... nu am fost una dintre acei scriitori care mâzgăleau poveşti înainte de a putea scrie, dar am fost o cititoare lacomă. La vârsta de 15 ani, i-am spus mamei mele după ce am terminat de citit o carte, „Într-o bună zi, aş vrea să fiu una dintre cei care scriu acele tipuri de cărţi la care cititorii se gândesc mult timp dupa ce le-au terminat.”
Spre marea noastră fericire, autoarea, P.T. Michelle, a fost de acord să ne răspundă la o serie de întrebări. Răspunsurile sun foarte interesante şi... inedite! Enjoy! ^^
1.Dacă ai putea fi născută în istorie ca oricare persoană faimoasă, cine ai fi şi de ce?
Mi-ar plăcea să fiu una dintre faimoasele şi vechile Irish Druids. Tocmai am scris în „informaţii interzise” cum o mare piesă a istoriei celte a fost pierdută.
 2. Poţi să retrăieşti orice moment al vieţii tale. Perioada de timp poate fi de doar jumătate de oră,totuşi. Ce jumătate de oră din trecutul tău ţi-ai dori să experimentezi din nou?
Prima dată când eu şi soţul meu am aflat că vom avea un bebeluş. Acel sentiment încântător şi ameţitor este unul pe care nu-l poţi retrăi „pentru prima dată” niciodată.
3. Ai un talent secret în afară de a scrie şi care e acesta?
Pot lega o codiţă de cireaşă cu limba mea. ;)
4. Descoperi o insulă frumoasă pe care îţi poţi clădi propria societate. Tu faci regulile. Care este prima regulă pe care ai instaura-o?
Trebuie să-mi urmăriţi regulile!:)
5. Cineva apare de nicăieri cu o cabină telefonică de telefon de călătorit în timp. Poţi să te duci în orice perioadă de timp în trecut. În ce perioadă vei călători şi ce ai de gând să faci când vei ajunge acolo ?
Aş merge înapoi în timp când aveam 10 ani şi l-am întrebat pe unchiul meu mai multe despre abilităţile sale de clarvăzător( eram prea tânără să îl pot înţelege când era în viaţă )
6. Casa ta e în flăcări! Ai destul timp să fugi înăuntru şi să apuci un singur obiect fără viaţă. Nu îţi face griji, cei dragi şi animalele de companie au ieşit în siguranţă afară. Deci care este obiectul pe care ai de gând să-l salvezi din acel infern arzător?
Ştiind că familia mea şi animalele de companie sunt salvate, mi-aş lua laptopul. Nu numai pentru că adăposteşte 10 ani de muncă, însă are de asemenea tone de poze de familie!
7. Daca ai putea fi oricare personaj fictiv, care ar fi acela?
Cenuşăreasa. Iubesc poveştile gen de-la-zdrenţe-la-bogăţie. Plus că apare şi un prinţ chipeş, o împărăţie, final fericit. Cum să nu-ţi placă aşa ceva?
8. Dacă cineva ar scrie o biografie despre tine, care crezi că ar trebui să fie titlul?
Iubită, pierdută şi de neînlocuit
    
9. Dacă ai fi un supererou , ce puteri   supranaturale ai vrea sa ai ?
Aş vrea să am viteză şi fortă supraomenească. Un fel de vampir, dar fără colţi, băutul sângelui şi interdicţia luminii soarelui.
    
10. Pleci pe o insulă pustie şi poţi lua doar o   singură carte cu tine. Ce carte ai alege? ( în afară de a ta )
Haha,  aş lua un ghid de supravieţuire. Altfel, aş fi moartă într-o zi pe o  insulă pustie. Dacă aş vrea să mă relaxez, aş face poveşti în capul meu.  ;)
    
11. Eşti o fantomă şi poţi vizita orice   persoană din lume. Care este acea persoană şi de ce?
Nu aş vrea să vizitez o persoană, ci un loc. Mi-ar plăcea la nebunie să merg în interiorul Palatului Buckingham... şi să vizitez toate camerele. Mi-ar plăcea să fac asta datorită istoriei bogate din spatele Palatului

Mai jos aveţi prezentate melodiile care au inspirat-o pe Patrice să scrie romanul.

Something to Believe In by Parachute

Just a Kiss by Lady Antebellum

Who are you, really? by Mikky Ekko

Beautiful Disaster by Kelly Clarkson

My Last Breath by Evanescence

Kiss Me Slowly by Parachute

3 comentarii: