duminică, 13 noiembrie 2011

Fior

Probabil ca n-as fi citit cartea asta daca nu mi-ar fi zis o prietena, Theo, de ea. Am inceput-o cam fara tragere de inima (spre rusinea mea), dar, nu credeam ca o sa ajunga sa-mi placa atat de mult.

fior
de Maggie Stiefvater


Inca din ziua in care a fost muscata de lupi, Grace simte un interes aparte pentru ei. Sau mai bine zis, pentru un lup. Lupul ei cu ochi galbeni; lupul care a salvat-o de la moarte; lupul care pare, in mod  indirect, sa aiba grija de ea.
Dar Grace nu stie ca lupul ei, Sam, duce doua vieti. Iarna, cand totul e inghetat se transforma in lup, iar vara, cand e cald, Sam redevine om. In ciuda acestui fapt, Sam nu vorbise niciodata cu Grace.
Insa se pare ca soarta e intr-o oarecare masura de partea lor. Cand niste vanatori din Mercy Falls se duc sa omoare lupii din padure, Sam este ranit si se transforma in om. Si tot atunci, Grace face cunostinta cu un baiat cu ochii galbeni, care i se pare dureros de cunoscut – lupul ei.
Dar iarna se apropie cu repeziciune, iar Sam simte ca acesta este ultimul lui an sub forma umana, asa ca trebuie sa se lupte cu frigul de afara pentru a nu se transforma in lup, dar cel mai important, pentru a nu o pierde pe Grace. Si pe el, odata cu ea.

Poza asociata

Melodia asociata


Voi ce ati mai citit in ultima vreme?


3 comentarii:

  1. WOw:x Ce interesanta pare a fi cartea!
    Eu am terminat de citi ieri Amurg..prmul volum si crede-ma e minunat!Nu stiu daca ati citi-o dar v-o recomand cu toata caldura.

    P.S-Superba fotografia<3

    RăspundețiȘtergere
  2. Fior e cu siguranta cartea mea preferata.
    E prima data cand mi se pare ca o carte si o melodie se portivesc atat de bine. Am ascultat-o cat timp am citit cartea si inca o ascult...uneori pusa pe repeat timp de ore intregi :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Oooo! Chitara? Summer Girl? E perfecta!
    Am citit cartea si primul meu gand a fost "trebuie sa fac rost de al doilea volum". Mi-e dor de felul in care Sam isi povestea copilaria, de Grace asteptand la fereastra, de tot!:)

    RăspundețiȘtergere