joi, 22 decembrie 2011

Divergent - recenzie

Am terminat-ooo! Da, da, da! Si ghiciti, e geniala. E pur si simplu geniala. N-am putut-o lasa din mana nici macar un minut, atat de mult mi-a placut!

DIVERGENT - Veronica Roth
O singura alegere te poate schimba radical
Într-un Chicago al viitorului amenințat de teroarea războiului, există 5 facțiuni care pun în valoare o anumită calitate: Candoarea - cei sinceri; Prietenia - cei pașnici; Abnegația - cei altruiști; Neînfricarea - cei curajoși; Erudiția - cei destepți. În fiecare an, într-o anumită zi, toate persoanele care au vârstă de 16 ani sunt obligați să-și aleagă facțiunea pe care o vor servi până la moarte.
 Aici începe povestea lui Beatrice ‘Tris’ Prior. Sătulă de viața monotonă din fosta ei facțiune - Abnegația - dar și împinsă de la spate de un impuls ciudat, aceasta ia o decizie care va uimi pe toată lumea, inclusiv pe ea: alege Neînfricarea. Ceea ce nu știe ea despre această facțiune este antrenamentul istovitor la care trebuie să se supună pentru a face față inițierii, dar și că rivalitatea plutește în aer: numai 10 persoane din toți o să ajungă să fie neînfricați ‘cu normă intreaga’. Restul? Vor trăi înafara facțiunilor, ceea ce e echivalent cu .. hmm, să zicem, sfârșitul lumii.
 Dar se pare că merită: aici îl cunoaște pe Four - profesorul ei cu 2 ani mai mare, incredibil de drăguț, incredibil de puternic, de curajos... . Cred că v-ați dat seamă că de aici și până la o frumoasă poveste de dragoste cu suișuri și coborâșuri nu mai e decât un pas.
 Însă într-o zi, când lumea lui Tris era ‘roz’, inevitabilul are loc: Erudiția, ajutați de Neînfricați, le declară război Abnegației. Însă atunci când vede că toți novicii care au luat parte la inițiere încep să se comporte că niște roboți si sa-i omoare pe cei din fosta ei factiune, Tris își da seamă de secretul pe care l-a ținut atâta timp ascuns, și care o să-i aducă moartea.
 
 Războiul a început! O să facă Tris față la toate astea?
 Vei află citind cartea. J

Poza asociata

Melodia asociata
I tried so hard
And got so far
But in the end
It doesn't even matter
I had to fall
To lose it all
But in the end
It doesn't even matter


Ii multumesc editurii Leda ca mi-a dat ocazia sa citesc aceasta superba carte! :)
Eu probabil ca m-as fi bagat la Prietenie, stiti, sunt asa mai... pacifista:)).
Voi ce factiune v-ati fi ales? 


Later edit: bloodsister ne-a trimis un test foarte dragut in care iti arata din ce factiune ai face parte. Il gasiti aici.
Mie mi-a iesit Eruditia :))). Voua?





4 comentarii:

  1. Piesa e superba,iar dupa descriere cred ca ai facut o alegere foarte buna descriindu-ne pe scurt aceasta carte.Aa,si apropo:SARBATORI FERICITE!!>:D<

    RăspundețiȘtergere
  2. Cartea este superba! Si eu tot prietenie cred ca mi-as fi ales.(dar la acest test am iesit erudita ioi https://www.facebook.com/DivergentSeries?sk=app_203946119628644 )

    RăspundețiȘtergere
  3. @bloodsister
    Mie mi-a iesit candoarea:))

    RăspundețiȘtergere
  4. interesanta cartea ..vreau sa o citesc

    RăspundețiȘtergere