joi, 26 ianuarie 2012

La o ceasca de vorba cu un scriitor!


Nu a trecut mult timp de la postarea celuilalt articol din cadrul acestei rubrici, insa ne-am gandit ca ar fi frumos daca aceasta ar fi saptamanala. Nu de alta, dar sunt mult prea multe scriitoare talentate si carti interesante. :)
Enjoy!

OPEN MINDS - Susan Kaye Quinn
Când toată lumea citeşte gânduri, un secret este un lucru periculos.

Kira Moore, o adolescentă de 16 ani este zero, cineva care nu poate citi gânduri şi ale cărei gânduri nu pot fi citite de alţii. Cei ca ea sunt proscrişi în care nu poţi avea încredere, lucru care nu ţi dă nicio şansă la Raf, un cititor de gânduri şi cel mai bun prieten pe care îl iubeşte în secret. Când îi controlează accidental mintea lui Raf şi aproape că îl ucide, Kira încearcă să-şi ascundă noua putere înfricoşătoare de familie si de Raf, care devine din ce în ce mai suspicios. Dar minciunile se adună în jurul ei şi este târâtă adânc într-o lume în care având controlul minţii fiecărei persoane pe care o iubeşte este doar începutul alegerilor mortale. 

Despre autoare:
Am crescut în California, unde am scris fragmente de poveşti pe care le-am trimis prietenilor mei şi colegilor de clasă. Profesorii mei nu pretindeau să observe şi îmi confiscau poveştile numai uneori. Acum scriu din Chicago alături de cei trei băieţi ai mei, două pisici şi un soţ. Care, se pare, sunt atât de mult cât pot duce.


 1.Dacă ai putea fi născută în istorie ca oricare persoană faimoasă, cine ai fi şi de ce?
Cred ca as fi asistentul de laborator al lui Nikola Tesla! Nikola Tesla este un inventator faimos care are niste idei cu totul uimitoare(si nebune) despre electricitate. A inventat radio’ul wireless si o multime de alte lucruri grozave, dar ceea ce este mai important, el a fost originalul „mad scientist”(omul de ştiinţă nebun). Ar fi grozav să stau cu el... şi probabil să-i fur nişte idei!:)

2. Poți să retrăieşti orice moment al vieţii tale. Perioada de timp poate fi de doar jumătate de oră, totuşi. Ce jumătate de oră din trecutul tău ţi-ai dori să experimentezi din nou? 
M-aş întoarce la ziua nunţii şi aş retrăi jumatătea de oră de după schimbul de jurăminte cu noul meu soţ. Aş savura sentimentul de îndrăgostită-nebuneşte şi l-aş păstra pentru totdeauna.(Apropo, soţul meu şi cu mine suntem căsătoriţi de 18 ani şi încă ne iubimJ )

3. Ai un talent secret în afară de a scrie şi care e acesta?
Am reflexe foarte rapide. Pot să prind acea sticlă de aspirină care nu se încadrează în cabinetul medical.

4. Descoperi o insulă frumoasă pe care îţi poţi clădi propria societate. Tu faci regulile. Care este prima regulă pe care ai instaura-o?
Prima mea regulă ar fi aceea ca toţi oamenii să aibă dreptul la viaţă. Dacă aş putea adăuga mai multe, aş pune şi dreptul la libertate. Cred că părinţii fondatori ai US au început cu dreptul, adică(,) cu viaţă, libertate şi căutarea fericirii(care, nu atât de mare coincidenţp, este numele primei mele cărţii, o poveste de dragoste pentru adolescenţi: Life, Liberty & Pursuit).

5. Cineva apare de nicăieri cu o cabină telefonică de călătorit în timp. Poţi să te duci în orice perioadă de timp în trecut. În ce perioadă vei călători şi ce ai de gând să faci când vei ajunge acolo ?
Rufus! Viclean ce eşti! Vreau o călătorie în timp într-o cabină telefonică. Ar fi comod pentru călătoritul înapoi în timp ca să fur invenţiile lui Tesla! Aşteaptă, poate Tesla a inventat călătoria în timp într-o cabină telefonică!! J

6. Casa ta e în flăcări! Ai destul timp să fugi înăuntru şi să apuci un singur obiect fără viaţă. Nu îţi face griji, cei dragi şi animalele de companie au ieşit în siguranţă afară. Deci care este obiectul pe care ai de gând să-l salvezi din acel infern arzător?
Cu siguranţă computerul meu. Tot ce am scris e acolo şi aş plânge cu lacrimi uriaşe dacă l-aş pierde.

7.  Dacă ai putea fi oricare personaj fictiv, care ar fi acela ?
Hermoine Granger – e deşteaptă, curajoasă şi ştie MAGIE!

8.Dacă cineva ar scrie o biografie despre tine, care crezi că ar trebui să fie titlul ?
The Road Less Traveled – am făcut o mulţime de lucruri în viaţa mea!

9. Dacă ai fi un supererou , ce puteri supranaturale ai vrea sa ai ?               
Puterea de a vindeca. Dar nu să aduc oamenii înapoi din morţi... nu sunt iubitoare de zombii!

10. Pleci pe o insulă pustie şi poţi lua doar o singură carte cu tine. Ce carte ai alege? ( în afară de a ta )
Jocurile Foamei! Mi-ar oferi probabil informaţii să supravieţuiesc şi m-ar împiedica să mă gândesc la mâncare.

11. Ai un bilet de avion pentru orice locaţie. Trebuie să pleci chiar acum. Unde vei merge?
În California să-mi vizitez familia. Plictisitor, ştiu, dar mi-e dor de ei! (locuiesc la 1000 mile depărtare) .

Thank you, Susan! :)

6 comentarii:

 1. interesanta cartea, placuta autoarea.

  RăspundețiȘtergere
 2. Mi-a placut faza cu Teslan :)). :d super scriitoare :x

  RăspundețiȘtergere
 3. Frumos interviul. Mă întreb când va apărea 'Open minds' şi la noi, pare atât de interesantă...

  RăspundețiȘtergere
 4. Hei,organizez un concurs,un fel de olimpiada,as fi incantata sa participi.Toate detaliile le gasesti aici http://concursuriliterare.blogspot.com/!Te astept sa te inscrii pana pe data de 03.02.2012.Imbratisari si zambete!

  RăspundețiȘtergere