marți, 14 februarie 2012

Carti pentru toate gusturile!

Romane de dragoste

Hei dragilor! Stiti ce zi e azi? Marti Valentine’s day! Yeeey, ce fericire (sarcasm). Cum petreceti, aveti molii in stomac, ceva? Ei, un Valentine’s day fericit! Si acum, sa va arat niste carti perfecte pentru sarbatoarea asta:

Ultimul cantec – Nicholas Sparks
Viaţa Veronicăi "Ronnie" Miller, o tânără de 17 ani, este dată peste cap atunci când părinţii ei divorţează şi tatăl se mută de la New York la Wilmington, în Carolina de Nord. Trei ani mai târziu, ea este la fel de furioasă şi de înstrăinată de părinţi, mai ales de tatăl ei... până când mama hotărăşte că ar fi cel mai bine pentru toată lumea ca Ronnie să-şi petreacă o vară alături de tatăl ei, un fost profesor şi pianist, care duce o viaţă liniştită în acel orăşel de la malul mării. Rebelă şi plină de resentimente, Ronnie respinge însă toate încercările de apropiere ale părintelui şi ameninţă să se întoarcă la New York - asta până când îl întâlneşte pe Will, cel mai popular tânăr din oraş şi ultima persoană de care s-ar fi gândit că va fi atrasă. "Ultimul cântec" este o poveste de neuitat despre variatele faţete ale iubirii - prima iubire, iubirea dintre părinţi şi copii - care arată, aşa cum numai romanele lui Sparks reuşesc să o facă, cum dragostea ne poate sfărâma inima... dar reuşeşte şi să o vindece. 

Suflete pereche – Cecelia Ahern
Rosie si Alex - cei mai buni prieteni sau suflete pereche? Din copilarie, Rosie si Alex au fost mereu impreuna, la bine si la rau. Dar deodata , deodata sunt nevoiti sa se desparta, atunci cand Alex si familia lui se muta in America. Rosie se simte pierduta fara el. Apoi, tocmai cand e pe cale sa plece la Boston, pentru a fi alaturi de Alex, primeste niste vesti care ii schimba viata si care o vor tine acasa, in Irlanda. Legatura magica dintre ei ramane, dar oare poate supravietui prietenia lor, anilor si kilometrilor distanta - ca si unor noi relatii? Si mereu, in sinea ei, Rosie se intreba daca nu le este menit sa fie mai mult decat doar buni prieteni. Interpretarile gresite, intamplarile neprevazute sau, pur si simplu, ghinionul i-au tinut departe, pana acum. Vor risca ei oare totul - inclusiv prietenia - pentru adevarata dragoste? Ce rasturnari de situatii si ce surprize le rezerva soarta de data asta ...?

PS. Te iubesc – Cecelia Ahern
"Pastreaza amintirile noastre minunate, dar nu-ti fie teama sa-ti faci altele noi..."
Îndrăgostiţi din copilărie, îşi sorbeau cuvintele unul altuia, iar certurile lor se sfârşeau în hohote de râs. Când Gerry moare, Holly este distrusă: iubitul, cel mai bun prieten, sprijinul ei nu mai este. Dar Gerry a promis că îşi va veghea mereu dragostea. Şi se ţine de cuvânt: el îi lasă lui Holly un pachet cu scrisori care, deschise pe rând, în fiecare lună, vreme de un an, o vor învăţa cum să ia viaţa de la capăt. Pe măsură ce deschide fiecare scrisoare, Holly înţelege sensul schimbării şi al iubirii de celălalt.
Cu ajutorul prietenilor şi al zgomotoasei sale familii, ea învaţă din nou să râdă, să plângă, să cânte, să danseze – să fie mai curajoasă ca niciodată. 
  

Care va tenteaza? :) Apropo! Ce subiect vreti sa abordam saptamana viitoare?

6 comentarii:

  1. Pe mine ma tenteaza mai mult ultima carte. Pare putin mai.. nesiropoasa.

    RăspundețiȘtergere
  2. of...toate sunt speciale...suflete pereche n-am citit, celelalte, da, si filmul

    RăspundețiȘtergere
  3. Am citit Ultimul Cantec s e superba:x.Absolut magnifica!

    RăspundețiȘtergere
  4. superbe cartile...le-am vazut in multe librarii si le-am rasfoit putin cand cautam cate un cadou, o carte a lui Nicholas Sparks am ales-o pentru o tipa, dar nu Ultimul cantec, ci O plimbare de neuitat.

    RăspundețiȘtergere
  5. Ultimul cantec si P.S.Te iubesc le-am citit si sunt foarte frumoase (si triste).

    RăspundețiȘtergere