vineri, 24 februarie 2012

La o ceasca de vorba cu un scriitor!

Astăzi vrem să vă prezentăm o autoare foarte drăguţă care ne-a emoţionat cu răspunsurile sale(în special cel de la întrebarea 2). Thank you, Lani for your great interview!:)

Intrinsical - Lani Woodlan
Yara Silva este o adolescentă de 16 ani care a ştiut dintotdeauna că fantomele se plimbă liniştite pe pământ. Bunica ei, la fel ca celelalte femei din familia sa, este o „Waker”, adică o persoană care poate vedea şi comunica cu fantomele. Yara a crescut privind-o pe bunica ei dispreţuind această abilitate neobiţnuită, iar acum nu vrea ca asta  să facă parte din viitorul ei. Îi era frică de ziua în care va putea şi ea să vadă fantomele şi este uşurată când află că gena Waker ar putea sări peste ea, lăsând-o să-şi trăiască liniştită anii adolescentini. Totuşi, toate schimbările Yarei din prima zi petrecută la noua ei şcoală o fac să-şi dea seama că gena era doar inactivă. Ea simte o atracţie întunecată faţă de Brent, unul dintre cei mai chipeşi stundeţi, şi se grăbeşte să-l salveze. Gestul său plin eroic determină spiritele să o urmărească. Yara se găseşte acum înrădăcinată în vârsta de 16 ani, blestem ce s-a abătut asupra întregi şcoli, nu numai a vieţii ei. Yara va realiza în curând că trecutul pe care încerca să-l uite nu e chiar aşa de uşor de ignorat. 


Lani Woodland a fost o cititoare pasionată înainte de şcoala elementară când a descoperit pentru prima dată seria „Babysitters Club and Sweet Valley Twins”. În clasa a şasea a început să scrie jocuri şi să-i oblige pe prietenii săi să le încerce. Multe dintre aceste lucrări au fost inspirate de She-Ra, rezumatul fetei care deţinea puterea de a întineri. 


1.Dacă ai putea fi născută în istorie ca oricare persoană faimoasă, cine ai fi şi de ce?
O mulţime de persoane faimoase au avut vieţi fascinante aşa că e greu să aleg. Există mulţi oameni în pielea cărora mi-aş dori să fiu pentru perioade scurte de tim, dar fiecare a avut durerile şi pierderile sale. Îmi place să fiu eu, însă mi-ar face plăcere de asemenea să fiu prietenă cu multe persoane celebre din trecutJ

2. Poți să retrăieşti orice moment al vieţii tale. Perioada de timp poate fi de doar jumătate de oră, totuşi. Ce jumătate de oră din trecutul tău ţi-ai dori să experimentezi din nou?
 Mi-aş dori să retrăiesc momentul în care l-am văzut ultima dată pe fratele meu, Brent, şi să-i spun cât de mult îl iubesc. A murit în timp ce eu eram în concediu şi nu am apucat să-mi iau adio sau să-i spun că îl iubesc.

3. Ai un talent secret în afară de a scrie şi care e acesta?
Sincer, nu îmi amintesc să am vreunul. Pot să-mi ating nasul cu limba, dar acesta nu este chiar un talent.

4. Descoperi o insulă frumoasă pe care îţi poţi clădi propria societate. Tu faci regulile. Care este prima regulă pe care ai instaura-o?
Aceea ca toată lumea să împartă muncile. Ştiu, sunt ca o mamă!

5. Cineva apare de nicăieri cu o cabină telefonică de călătorit în timp. Poţi să te duci în orice perioadă de timp în trecut. În ce perioadă vei călători şi ce ai de gând să faci când vei ajunge acolo ?
Mi-ar plăcea să văd Titanicul înainte de a se scufunda.

6. Casa ta e în flăcări! Ai destul timp să fugi înăuntru şi să apuci un singur obiect fără viaţă. Nu îţi face griji, cei dragi şi animalele de companie au ieşit în siguranţă afară. Deci care este obiectul pe care ai de gând să-l salvezi din acel infern arzător?
Presupun că soţul meu a fost destul de inteligent ca să ia toate hârtiile noastre importante. Acest lucru îmi va da timp să salvez pozele de familie! Sunt obsedată de fotografii.  Acesta este unul dintre motivele pentru care m-am apucat de fotografie. Vreau să fiu sigură că pozele noastre vor fi în regulă.

7.  Dacă ai putea fi oricare personaj fictiv, care ar fi acela ?
Întotdeauna mi-a plăcut Anne Shirley din cărţile „Anne of Green Gables”

8.Dacă cineva ar scrie o biografie despre tine, care crezi că ar trebui să fie titlul ?
„Lala Land”.

9. Dacă ai fi un supererou , ce puteri supranaturale ai vrea sa ai ? 
Aş vrea să mă pot teleporta în orice loc, oricând aş vrea. Ar fi grozav să vizitez prieteni şi locuri  din orice colţişor al lumii fără să plătesc drumul. Mi-ar plăcea la nebunie să văd anumite persoane pe care nu le-am văzut de mult timp.

10. Pleci pe o insulă pustie şi poţi lua doar o singură carte cu tine. Ce carte ai alege? ( în afară de a ta )
 Uh... wow! Asta e o întrebare grea. E precum Alegerea lui Sophie. Trebuie să iau mai mult de una. Ador „Jocurile Foamei” de Suzanne Collins. De asemenea, iubesc „Arabella” de Georgette Heyer şi „These Old Shades” scrisă de aceeaşi autoare. „A Great and Terrible Beauty” de Libba Bray. „How to take the Ex out of Ex-Boyfriend”  de Janette Rallison. Am râs în hohote când am citit acea carte. Îmi place şi „Graceling” de Kristin Cashore. Oh, şi „Divergent” de Veronica Roth!

11. Ai un bilet de avion pentru orice locaţie. Trebuie să pleci chiar acum. Unde vei merge?
Mi-ar plăcea să-mi iau întreaga familie spre New York pentru o vacanţă. Să avem biletele de avion plătite ar fi un ajutor imens. :)

4 comentarii:

  1. Si pe mine m-a emotionat raspunsul de la intrebarea doi.Foarte naturala autoarea.

    RăspundețiȘtergere
  2. Intrebarile sunt foarte frumoase! Imi plac mai mult genul de intrebari personale adresate autorilor decat cele strict profi, de genul "cum iti vine inspiratia etc". Raspunsurile scriitoarei sunt pe masura intrebarilor. Felicitari pentru acest interviu!

    RăspundețiȘtergere