duminică, 19 februarie 2012

"Lumea vazuta de Clarkson" - recenzie

           Mă bucur că am avut în sfârşit ocazia de a prezenta Lumea vazută de Clarkson pe blog. Mulţumesc librariei online Libris pentru aceasă carte.


             La baza unui bestseller stă fie suspansul, fie un simţ al umorului, citez, “dat naibii de dezvoltat”. Cum vorbim de Jeremy Clarkson, nu putem allege decât a doua variantă.
Sunt sigură că majoritatea dintre voi aţi auzit de el, celebrul prezentator Top Gear şi nu numai. Se ştie că a avut o viaţă în care nu a irosit vremea, confruntându-se cu diverse situaţii nu tocmai obişnuite.
            Scrisă sub forma unui jurnal, „Lumea văzută de Clarkson” critică, ironizează sau chiar admiră ideile absurde ale populaţiei, instituţii şi persoane despre care merită să vorbeşti(scrii). Personal, cel mai mult mi-a plăcut modul direct în care Jeremy îşi exprimă opiniile, fără ocolişuri. Capitole precum „Bărbaţii sunt o cauză pierdută şi suntem mândri de asta” sau „Cât de mare o vei da tu în bară” pur şi simplu nu îţi dau voie să te plictiseşti.
            O carte genială care nu are voie să lipsească din bagaj, indiferent de destinaţie. După ce o veţi citi va fi suficient să spuneţi „Lumea văzută de Clarkson” ca să izbucniţi în râs. 

Vă las şi câteva citate din carte ca să vă formaţi o idee:)

  • „Dacă aş fi fost lăsat singur acasă când aveam unsprezece ani, aş fi ajuns mort de foame sau electrocutat în mai puţin de o oră. Când mă gândesc bine, dacă aş fi fost lăsat la vârsta de 42, aş fi ajuns la acelaşi rezultat în aceeaşi perioadă de timp.”
  • „Fireşte, nu e posibil să permiţi acelei sălbăticii supersonice să se apropie de delicatele motoare Olympus.”
  • „Când realizam Top Gear nu conta dacă prezentam noul Ferarri zburând pe apă sau odihnindu-se pe câmp, pretinzând că e o oaie.”
  • „Bărbat fiind, sunt numai orgoliu căptuşit cu piele.” 

Fotografia asociată

Melodia asociată


            Mulţumesc din nou uneia dintre cele mai mari comunităţi de cărţi online, Libris. 

7 comentarii:

  1. Pare foarte interesanta cartea.

    RăspundețiȘtergere
  2. Am vazut si eu cartea la biblioteca si nu eram prea sigura daca sa o citesc sau nu dar dupa aceasta recenzie sigur voi pune mana pe ea.

    RăspundețiȘtergere
  3. Am citit cartea si mi se pare interesanta:x

    RăspundețiȘtergere
  4. wow,interesant :).
    Am o intrebare :o3
    Ai primit cartea de la Libris sau ai cumparat.o?:o3
    pup! :*

    RăspundețiȘtergere
  5. Interesanta cartea :) Imi place imaginea asociata ^_^

    RăspundețiȘtergere
  6. Emy, am primit cartea de la Libris:).

    RăspundețiȘtergere
  7. M-ai convins! :))). O pun pe lista :d

    RăspundețiȘtergere