luni, 20 februarie 2012

Magazinul de sinucideri - recenzie

Ii multumesc din suflet Librariei Online Libris fara de care nu cred ca as fii citit niciodata aceasta carte, si anume 'Magazinul de sinucideri' de Jean Teule.


V-ati ratat viata? Cu noi, moartea e un succes!

Simti ca viata nu mai are niciun motiv pentru a fi traita? Vrei sa scapi de toate greutatile si nenorocirile pe care soarta ti le arunca fara pic de mila in cale? Ei bine, da-mi voie sa te ajut! Iti voi spune cum sa scapi de toate astea, dar e un secret, deci nu-l spune nimanui! Bine, nu ca ai avea destul timp sa il mai si spui cuiva..
Asculta-ma bine!

Pe aleile intunecata din Cartierul Religiilor Uitate se afla un magazin, ‘Magazinul de sinucideri’. Intra acolo. Familia Tuvache te va saluta, mohorata, cu ‘Ce zice trista, doamna/domnule’, si fii sigur ca in cuvintele alea va fii tot veninul din lume!
Arunca un ochi peste ce se afla in magazin. Vezi? Sunt o gramada de moduri in care poti sa mori! Poti alege sa te spanzuri, sa-ti tai venele, poti alege chiar dintr-o gama variata de otravuri si bomboane otravite. Sau daca vrei, poti alege chiar si cocktailul letal al zilei, ce naiba, specialitatea casei! Pana la urma, asa cum ar zice domnul Tuvache, nu mori de mai multe ori! Mori odata si bine!

Dar hai sa-ti spun ceva despre familia Tuvache, vrei? Perfect. Toata familia poarta numele unor sinucigasi. Dragut, nu? Si, de asemenea, toata familia considera ca viata e o mare prostie si ca trebuie curmata cat mai repede. Dar fiecare familie are si o veriga slaba, iar familia Tuvache nu este o exceptie: Alan.
Alan, mezinul familiei, vede doar partile bune ale vietii. Optimist si vesel sunt cuvintele care l-ar descrie cel mai bine! Asa ca sa nu te miri daca, vreodata, la radio vei auzi ‘ploi cu acid sulfuric’, iar Alan va spune vesel ‘ploaia e buna!’. Oh, baiatul e adorabil.

Ai ales felul in care vrei sa mori? Perfect! Plateste la casa si pleaca. In urma ta cu siguranta vei auzi un ‘Adio!’ vesel. Te mai si intrebi de ce ‘adio’? Dar ce, crezi ca te mai intorci vreodata acolo? Ha, esti optimist, nu gluma.

Insa, din pacate, Magazinul de sinucideri nu mai e ce-a fost odata... oh, bineinteles ca nu iti voi spune motivul! Exista si o carte cu acelasi nume; citeste-o si vei afla singur! Sfarsitul e prea cutremurator ca sa ti-l spun eu! J

Imagine asociata

Melodie asociata




10 comentarii:

  1. Sincera sa fiu, suna chair foarte interesant!

    RăspundețiȘtergere
  2. Imi poti spune te rog, cum platesc pe acest site? Prin card sau la posta. Te rog. Chiar vreau cartea :d

    RăspundețiȘtergere
  3. Sorana, sincera sa fiu nu am comandat niciodata de pe acest site, insa presupun ca la plasarea comenzii poti alege metoda de livrare. Daca alegi Posta Romana si plata prin ramburs, atunci vei plati cand vei ridica coletul. Sau cand vine curierul, depinde de modalitatea de plata aleasa.

    Dee.

    RăspundețiȘtergere
  4. hahah.
    Ce carte draguta :)).
    O vreau si eu <3 :x

    RăspundețiȘtergere
  5. Wow... ok cartea asta pare foarte interesanta.

    RăspundețiȘtergere
  6. O,doamne .Cartea asta o vreau :o3:x:X!

    RăspundețiȘtergere
  7. Am mai auzit de cartea asta si pare attaatt de interesanta!

    RăspundețiȘtergere
  8. Urmeaza sa se faca un film de animatie pe baza cartii (google it, merita), pare extrem de interesanta si cred ca o s-o citesc sigur :D

    RăspundețiȘtergere