joi, 23 februarie 2012

Prietenul nevazut - recenzie Campanie vALLuntar

Sinopsis:
În Oraşul Inimilor, o femeie îşi păstrează inima ferecată… Toate lucrurile din viaţa lui Elizabeth Egan au locul lor, de la ceaşca de cafea din bucătăria sa sclipitoare până la ceasuri şi borcane de vopsea din firma ei de decoraţiuni interioare. Ordinea şi precizia ţin viaţa sub control - şi ţin inima lui Elizabeth departe de durerea şi suferinţa care au rănit-o în trecut. Singurul nor de pe cer e sora ei, Saoirse. O vijelie cu părul roşu, lăsând în urmă rămăşiţe pe care Elizabeth se străduieşte să le adune - inclusiv fiul ei Luke, în vârstă de şase ani. Fiind o mamă fără voia ei şi în acelaşi timp încercând să-şi ducă afacerea pe drumul cel bun, are tot timpul ocupat, ceea ce nu-i lasă loc pentru a greşi sau a se distra. Până când, într-o bună zi, un străin intră, pe neaşteptate în vieţile lor. Ivan e un tip fără griji, spontan, mereu în căutarea aventurii – tot ce nu e Elizabeth. Instantaneu el i se strecoară în suflet şi începe să-i schimbe viaţa într-un fel pe care nu şi l-ar fi imaginat. Plină de căldură şi duioşie, marcă inconfundabilă a Ceceliei Ahern, Prietenul nevăzut e o poveste de suflet – în care a fost picurat un strop de magie.


Am citit aceasta carte la insistentele mamei mele care-mi reprosa ca citesc prea mult ’vampirism’ si alte chestii paranormale.

Cand am citit descrierea cartii pentru prima data, mi-am zis ’oh, cat de interesaaant’; eram sarcastica, bineinteles. Nu eram deloc atrasa de subiectul pe care il avea.
Insa, cand m-am apucat de carte m-am indragostit pur si simplu de ea, de la prima pagina. M-a fermecat!

Cecelia Ahern (care este in acelasi timp scriitoarea mea favorita) a creat o lume in care prietenii imaginari chiar exista – afirm ca intotdeauna am crezut in existenta lor, iar asta m-a atras si mai mult de carte. Si pur si simplu m-am indragostit de personaje: Elizabeth care era intotdeauna stresata, Saoirse care avea libertatea in ADN, Luke care avea un caracter adorabil si, bineinteles, Ivan. N-ai cum sa nu-l placi pe Ivan! E prietenul pe care oricine ar vrea sa-l aiba! Fie el imaginar sau nu. J

Daca ar fii sa rezum aceasta carte in cateva cuvinte, acelea cu siguranta ar fii: amuzanta, relaxanta si o doza sigura de optimism.
Cred ca am recitit-o de cel putin 3 ori, iar de fiecare data a reusit sa-mi aduca zambetul pe fata si sa ma incarce de energie pozitiva!

Morala: Nu judeca niciodata o carte dupa coperta!; sau ma rog, dupa rezumat.

Recenzia face parte din campania vALLuntar iniţiată de Grupul Editorial ALL. J


14 comentarii:

  1. Frumoasă recenzia :) Aş vrea şi eu să o citesc, am auzit numai de bine de cărţile acestei autoare.

    RăspundețiȘtergere
  2. Dar coperta asta chiar e frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  3. Si mie imi place foatre mult cum scrie Cecelia Ahern <33. Dar n-am citit inca Prietenul nevazut, e inca pe lista de cumparaturi :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Frumoasa recenzia, sun convinsa ca e o carte draguta, sensibila, specifica celor scrise de Cecelia Ahern.

    RăspundețiȘtergere
  5. Suna bine. Imi mai trebuie timp...doar:)

    RăspundețiȘtergere
  6. Si eu am citit-o,e foarte frumoasa. Sa nu mai vorbesc de Cecelia Ahern, care cu siguranta a cucerit inimile multor cititori!:)

    RăspundețiȘtergere
  7. frumoasa cartea ..trebuie sa imi achizitionez si eu carti de aceasta autoare...

    RăspundețiȘtergere
  8. Imi place cartea ,si recenzia este minunata :X

    RăspundețiȘtergere
  9. o am si eu si abia astept sa o citesc, dar deocamdata am inceput alta carte de Cecelia Ahern, Cartea viitorului :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Orice carte scrisa de Cecelia Ahern este cu siguranta una buna, dar dupa ce am citit recenzia minunata facuta de o experta ca Criss, sunt convinta suta la suta ca aceasta carte merita citita.

    RăspundețiȘtergere
  11. Pare foarte interesanta cartea.

    RăspundețiȘtergere