sâmbătă, 10 martie 2012

Blestemul focului - recenzie

Cred ca majoritatea stiti deja tiparul: tipa noua, in jur de vreo 16-17 ani, care se trezeste intr-o dimineata cu puteri magice. Cam pe asta se bazeaza si ’Blestemul focului’ de Chloe Neill, cartea pe care o sa v-o prezint astazi. Si cu ocazia asta vreau sa-i multumesc editurii Leda pentru ca am avut ocazia sa citesc aceasta carte! :)

Atunci cand Lily Parker este trimisa la o scoala de fite din Chicago (Sfanta Sofia), viata ei ia o intorsatura ciudata. Si nu din cauza faptului ca parintii ei pleaca pentru 2 ani in Germania; si nici pentru faptul ca viata de la Sfanta Sofia se aseamana extrem de mult cu serialul Gossip Girl; si nici pentru ca cele mai fitoase fete din liceu sunt atat de nesuferite incat iti vine sa joci Angry birds cu ele; si nici pentru ca Scout, colega ei de camera, este cam ciudatica, disparand noaptea in subsol – aerobic, nu alta.
Nu, niciunul din aceste motive.

Ci pentru ca este atinsa de blestemul focului, si, dupa v-ati dat seama, se trezeste cu puteri magice peste noapte. Ei, Lily, tocmai i-ai aflat secretul lui Scout!
Da, Scout este o vrajitoare. Si nu este singura: alaturi de ea mai sunt alti tineri cu puteri magice, numiti ’Adepti’ -  baietii buni – care lupta, bineinteles, cu fortele raului: baietii rai.

Si de parca asta nu e de ajunst, Lily afla ca parintii ei au mintit-o cu privire la cariera lor, timp de o viata intreaga, iar aici intra si plecarea lor in Germania pe motiv de ’studiu in domeniul filosofiei – o ocazie unica in viata!’.
Si pentru ca nu se putea sa fie o carte paranormala fara cateva picaturi de romance, aici intra in scena varcolacul nostru cu ochii in n’spe mii de nuante de albastru (awww!): Jason.

Parker, din cate se pare viata bate filmul, a?
Ai grija! S-ar putea sa te arzi!

Poza asociata

Melodie asociata
Cause baby you're a firework
Come on show 'em what your worth
Make 'em go "Oh, oh, oh!"
As you shoot across the sky-y-y


11 comentarii:

  1. Azi am citit vreo 3 recenzii la cartea asta si toate sunt de bine. Chiar trebuie sa o citesc si eu :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Cee interesantă pare!Am auzit de ea,se spune că e o carte bună,dar prin recenzia asta m-am convins!

    RăspundețiȘtergere
  3. Mi-a placut cartea, dar as fi vrut sa aiba mai mult actiune :D

    Incerc sa demarez un proiect, orice fel de intrebari sau sugestii sunt bine venite: http://niaharasworld.wordpress.com/2012/03/09/biblioteca-prin-posta/

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce tare! imi aduce aminte de W.I.T.C.H. :d

    RăspundețiȘtergere
  5. Am citit.o si abia astept sa apara urmatorul volum.Cartea aceasta e visul oricarei adelescente,o impletitura intre magie moda si baieti frumosi.Ce poate fi mai bun de atat???

    RăspundețiȘtergere
  6. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  7. Ma fermecat de cand am vazut-o pe raft:))Si in numai 3 zile an terminato,abea astept continuarea<3

    RăspundețiȘtergere
  8. a fost o carte bunicica si atat.nu e genul care sa te faca sa te gandesti mult la ea dupa ce ai citit-o (parerea mea)

    RăspundețiȘtergere
  9. geniala carte astept recenzia vol 2

    RăspundețiȘtergere