miercuri, 28 martie 2012

Carti pentru toate gusturile!


                Da, ciocolată! Nu ne place numai nouă, ci şi scriitorilor:). Tocmai de aceea am selectat trei dintre cele mai bune şi mai interesante cărţi cu şi despre ciocolată. 

 Charlie si fabrica de ciocolata

In cele mai multe seri in familia Bucket, cina este un bol cu supa de varza diluata, pe care tanarul Charlie o imparte bucuros cu mama lui, cu tatal lui si cu bunicii din partea ambilor parinti. Casa lor este micuta, in ruina, rece, dar acolo domneste iubirea. In fiecare noapte, ultimul lucru pe Charlie il vede de la fereastra este fabrica imensa si adoarme visand la ce ar putea fi inauntru.
Timp de aproape cincisprezece ani, nimeni nu a vazut nici macar un muncitor care sa intre sau sa iasa din fabrica, si nici nu l-a zarit pe Willy Wonka, cu toate acestea, in mod misterios, se fabrica si se transporta in magazine din intreaga lume cantitati impresionante de ciocolata. Intr-o zi, Willy Wonka face un anunt crucial. Isi va deschide fabrica sa celebra si va dezvalui "toate secretele si magia" acesteia pentru cinci copii norocosi care vor gasi bilete aurii ascunse in interiorul a cinci batoane de ciocolata Wonka alese la intamplare. Nimic nu ar bucura familia lui Charlie mai mult decat sa il vada castigand, insa sortii de izbanda sunt foarte mici, deoarece singura ciocolata primita de Charlie este aceea de ziua lui. Totusi, printr-o minune, eroul nostru gaseste ultimul bilet auriu. 
Ce secrete ascunde misteriosul Willy Wonka? Cum se va descurca Charlie de-a lungul acestei calatorii nemaipomenite?  


 
Testamentul de ciocolata
Imagineaza-ti o carte. O carte mare, de ciocolata. O carte ale carei pagini cu miros de migdale, de cacao si unt de arahide fremata cind sint atinse. O carte vie suspendata la granita dintre realitate si fantastic, dintre viata si moarte, dintre dragoste si ura. O carte ca o poarta miraculoasa intre aici si dincolo. Poti sa musti din paginile ei si o sa calatoresti intr-o alta lume. imagineaza-ti o femeie. Nu, nu o femeie. imagineaza-ti cea mai frumoasa femeie din lume. O femeie atit de frumoasa incit, daca ar putea, Dumnezeu insusi si-ar vinde sufletul pentru o noapte alaturi de ea. Doar ca, ce necaz, ce mare necaz, femeia este indragostita. De diavol. imagineaza-ti o fetita. O pustoaica alba intr-o satra de tigani. O fetita frumoasa cu o carte de ciocolata, grabita sa-si implineasca destinul.



Clubul iubitoarelor de ciocolata
Exista un singur lucru fara de care Lucy Lombard nu poate trai: ciocolata. Divina delicatesa poate vindeca orice, de la o inima franta pana la o durere de cap. Pasiunea lui Lucy este impartasita de cele trei prietene ciocoholice: pacifista Autumn, casnica Nadia si focoasa Chantal. Impreuna formeaza un grup select, cunoscut drept Clubul Iubitoarelor de Ciocolata. De cate ori se da alarma, se intalnesc in sanctuarul lor, un paradis al deliciilor pe care incearca sa-l tina departe de ochii lumii. Cu un iubit tradator care promite ca se va schimba, un sot dependent de jocurile de noroc si o casnicie din interes, povestile lor sunt la fel de savuroase ca pralinele, trufele sau tigaretele cu martipan.
 
         Sa aveti o zi colorata si plina de zambete! >:D<

 









12 comentarii:

  1. :) Eu va doresc o zi plina de ciocolata!:))
    XOXO!

    RăspundețiȘtergere
  2. Testamentul de ciocolată sună apetisant :x:x Yummm :x

    O zi mai superbă ca a mea vă doresc !!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce postare dulcee :X Mi-aţi făcut poftă de ciocolată.

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce postare dulcee! <3 Chiar mi-aţi făcut poftă de ciocolată.

    RăspundețiȘtergere
  5. Cartea a doua pare captivantă.
    Am văzut film Charlie and the chocolate factory :P, ştiu că nu e una cu cartea, dar era film cu Jonny Depp ;))
    Acum mi-e şi mai poftă de ciocolată :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Doamne ce poftă de ciocolată mi-a venit!!!! Chiar azi am trecut printr-un supermarket şi tânjeam dupa nişte ciocolată... păcaaat că trebuie să mă abţin o perioadă bună:(. Şi cărţile sună tare bine! Super realizată în special descrierea celei de-a 2a! <3 <3 <3

    RăspundețiȘtergere
  7. Am vazut filmul la Charlie si fabrica de ciocolata - Johnny Depp <3 si tin minte ca erau texte din aceasta carte in manualele de engleza din generala :))

    RăspundețiȘtergere
  8. Posion pour chocolat^_^
    Chiar azi am primit o cutie cu boboane cu crema de choco de la prietena mea pentru ca i-am adus lectiile cat timp a avut pojarel..

    RăspundețiȘtergere
  9. Dupa ce am postat ceva "cu ciocolata" ,am constatat ca nu eram singura.:D se pare ca ne-am sincronizat perfect ;) ador ciocolata :X multumesc pentru "dulce" :*

    RăspundețiȘtergere
  10. O postare super dulce :) Ma duc acum sa caut niste ciocolata in frigider.

    RăspundețiȘtergere