marți, 27 martie 2012

'Chimie perfecta' - recenzie

Ii multumesc din suflet editurii Leda pentru ocazia de a citi superbitatea asta de carte!:)

Oh. My. Cas! Stiti cum e sa va apucati de citit o carte si dupa sa n-o mai puteti lasa, efectiv, din mana? Asta am patit eu cu, ‘Chimie perfecta’, a carei recenzie o puteti citi mai jos.

‘Chimie perfecta’ de Simone Elkeles.

Brittany ‘Brit’ Ellis este genul ala de fata care pe exterior da impresia de perfectiune, in timp ce pe in interior e varza. Din cauza unui ‘secret’ de familie care o chinuie, Brit nu lasa pe nimeni sa se apropie de ea mai mult decat e nevoie. Nu, dragilor, familia ei nu este formata din vampiri si varcolaci, ci pur si simplu vor sa-si apere fundul din spatele unui zid perfect. Insa atunci cand doamna P. il pune pe Alex Fuentes (o sa revin asupra lui imediat) il pune cu blonda noastra cu ochi albastri in banca, pentru tot restul anului, viata lui Brit se va schimba radical.
Si v-am zis c-o sa revin si asupra lui Alex. O doamneee! O sa incep prin a va spune ca mi s-au aprins calcaiele dupa o gramada de tipi din carti. Mi-a placut Jason din ‘Blestemul focului’, Daniel din ‘Damnare’, Reth din ‘Paranormal’ s.a.m.d., insa niciunul nu se compara cu acest hombre, pe numele sau Alejandro ‘Alex’ Fuentes.
Pentru ca face parte dintr-o banda, si anume ‘Latino Blood’, Alex nu prea e privit cu ochi buni de cei din liceu, circuland diverse zvonuri despre el, cum ar fi.. hmm.. trafic de droguri si parnaie. Insa ziua in care doamna P. il muta in banca cu Brittany Ellis, tipa pe care a incercat pe cat posibil s-o ignore in astia 4 ani de liceu, atat viata ei, cat si a lui, vor fi date complet peste cap.
Provocat de prietenii lui, Alex pune un pariu cu un membru din banda ca pana la Ziua Recunostintei o sa.. - hai sa nu ma exprim ca in carte – o sa.. o sa... Brittany o sa fie a lui, ce naiba! Aveti destula imaginatie sa va dati seama la ce ma refer. Si chiar daca Alex a fost ferm convins ca asta n-o sa implice sentimente de niciun fel pentru papusa Barbie, s-a inselat pana peste masura.

Oare cei doi sunt pregatiti pentru a da ochii cu adevarul, in ceea ce-i priveste?

Si nu aveti idee cat as vrea sa va mai zic! Insa, as distruge tot farmecul.

Amigos, nu stiu ce mi-a placut la cartea asta; in sensul bun, bineinteles. Ori replicile perverse din partea lui Alex, ori Alex in sine, ori actiunea... habar n-am, insa, credeti-ma! CARTEA ASTA TREBUIE CITITA!

A, si sa va las si-un fragment:
‘Ii duc mana la obrazul meu si-l las sa mi-l cuprinda. Il aud cum geme. Imi vine sa zambesc, pentru ca reactia lui imi arata ca eu detin puterea.
Ramane nemiscat si ochii ni se intalnesc.
Timpul se opreste din nou in loc.
Apoi imi rasucesc capul in mana si ii sarut palma.
- Uite, vezi, te-am sarutat, spun impingandu-i mana si punand capat jocului.
Domnul Latino cel cu ego nemasurat a fost intrecut de pitipoanca blonda si prostuta.’

Imagine asociata

Melodie asociata
Shot through the heart
And you're to blame
You give love a bad name
I play my part and you play your game
You give love a bad name
You give love a bad name



Voi ce mai cititi, dragilor?



5 comentarii:

  1. M-ai facut sa vreau sa citesc cartea aceasta! :)) Prin ce? Pai prin felul in care l-ai caracterizat pe tipul ala, Alex, apoi mi-a placut foarte mult fragmentelul din carte pe care l-ai ales :d Apoi, pentru melodia "You give love a bad name" deci.. o pun pe lista :d

    RăspundețiȘtergere
  2. Dadada :x ADooor cartea! Mai ales pe Alex >:) :)) :x.
    Foarte frumoasa recenzia ! :*
    Foarte bine ca nu le-ai spus mai mult.S-o citeasca si ei [-( :)) :*

    Emy.

    RăspundețiȘtergere
  3. intrebare: cate carti cititi voi pe saptamana ?:D

    RăspundețiȘtergere
  4. @Ghost Painter, chiar se merita s-o citesti <3.

    @Emy, exact!:))

    @£.uzu. Depinde de timp si de chef. Uneori citesc si cate 3, alteori abia termin una. :))

    Criss

    RăspundețiȘtergere