vineri, 9 martie 2012

La o ceasca de vorba cu un scriitor + Giveaway!

Cu o mică întârziere vă prezentăm interviul de săptămâna aceasta. Seria scrisă de SM Reine se numeşte „The season of the moon” şi, cel puţin după descrieri, pare genială! La sfârşit vă aşteaptă un giveaway cu toate aceste cărţi:).


SIX  MOON SUMMER
(vol. I)
Ryilie a fost muşcată. Se transformă. Şi acum mai are trei luni să găsească un antidot pentru a nu deveni vârcolac... pentru totdeauna. 
Ryilie Gresham urăşte orice are legătură cu taberele de vară: mâncarea, aerul proaspăt, jocurile şi celelalte fete cu care stă în cameră. Însă cea mai rea parte este aceea că a fost  muşcată de un vârcolac. Fiind adolescentă e destul de greu, însă acum îi e o foame incontrolavilă de carne crudă.  Dacă nu găseşte o cale de a opri transformarea, la sfârşitul verii viaţa ei va deveni mult mai oribilă. Va fi un monstru. 

ALL HALLOWs' MOON
(vol II)
Rylie a reuşit să oprească transformarea cu un preţ mare. S-a mutat la ferma mătuşii sale şi speră să poată intra la un nou liceu şi să-şi continue viaţa în linişte... cu câteva mici schimbări. Se transformă întro bestie la fiecare lună plină şi se luptă să-şi controleze atacurile.

Fără mulţi vârcolaci prin zonă este greu să stai ascuns. O familie de vânători – Eleanor, Abel şi Seth –- pun toate semnele întâlnite cap la cap şi o urmăresc pe Rylie la noua ei casă. Ei vor să o oprească înainte de a ucide pe cineva, iar singurul mod de a face asta este cu un glonţ de argint. Seth descoperă rapid că vârcolacul este Rylie, singurul monstru pe care nu a reuşit să-l ucidă. Chiar mai rău, încă este îndrăgostit de ea.

Fiind nevoită să aleagă între familie şi dragoste, Rylie luptă să afle ce simte de fapt şi să controleze lupul din ea în timp ce Seth încearcă să facă ce este corect. Dar ce e cu adevărat corect – dragostea lui sau vânătoarea? 

LONG NIGHT MOON
(vol. III)
Ceva ucide oameni nevinovaţi din oraşul în care locuieşte Rylie Gresham. Poliţia crede că este un animal sălbatic, însă ea are alte suspiciuni. Au apărut elevi noi la şcoală care au o mulţime de lucruri în comun cu ea: ochi galbeni, sunt foarte puternici şi schimbări bruşte de comportament. Se pare că Rylie nu e singurul vârcolac din zonă.
 Trebuie ca Rylie şi iubitul său vânător de vârcolaci, Seth, să oprească crimele. Dar salvând vieţi nu e aşa de firesc pentru un monstru, iar luptând Rylie riscă să-şi piardă mătuşa. Nu are de ales, scopul ei fiind acela de a-şi proteja casa şi de a opri crimele înainte ca altcineva să mai fie rănit. 

Date despre autoare:

SM Reine este o autoare de cărţi paranormal pentru adolescenţi şi adulţi. Cea mai cunoscută lucrare a ei este „Six Moon Summer”, care a fost descrisă ca „proaspătă şi  rapidă”, dar şi „captivantă”. Trăieşte în Nevada cu soţul ei şi câteva animale de companie. 


1.Dacă ai putea fi născută în istorie ca oricare persoană faimoasă, cine ai fi şi de ce?
Ooh, bună întrebare. Primul meu gând a fost acela de a alege pe cineva ca Edgar Allan Poe sau HP Lovecraft, însă Poe a trăit o viaţă a tragediei şi a murit beat, iar Lovecraft a murit şi el tânăr. De ce mă gândesc numai la autori geniali? Cred că mi-ar plăcea să fiu în schimb un faraon. Egiptul Antic ar fi o împărăţie perfectă.

2. Poți să retrăieşti orice moment al vieţii tale. Perioada de timp poate fi de doar jumătate de oră, totuşi. Ce jumătate de oră din trecutul tău ţi-ai dori să experimentezi din nou?
Asta va suna cam pompos. Încercaţi să nu rădeţi. Vreau să retrăiesc prima conversaţie cu soţul meu. Eram aşaaa de tineri, iar el era atât de drăguţ şi de fermecător încât îmi doresc să păstrăm acel moment într-o sticlă precum un parfum.

3. Ai un talent secret în afară de a scrie şi care e acesta?
Pot să sar peste romanele lungi şi să scriu foarte mult. Nu, pe bune! Odată am scris o carte într-un weekend(nu a fost o carte bună, nu mint).

4. Descoperi o insulă frumoasă pe care îţi poţi clădi propria societate. Tu faci regulile. Care este prima regulă pe care ai instaura-o?
 „Respectaţi-vă comunitatea.” Vecinul meu a fost vandalizat de adolescenţi plictisiţi şi asta chiar m-a deranjat. Dacă aş avea propria mea insulă m-aş asigura că fiecare respectă spaţiul public şi celelalte locuri ale insulei.

5. Cineva apare de nicăieri cu o cabină telefonică de călătorit în timp. Poţi să te duci în orice perioadă de timp în trecut. În ce perioadă vei călători şi ce ai de gând să faci când vei ajunge acolo ?
Mă gândesc să vizitez Mongolia ca să merg cu skateboardul împreună cu Genghis Khan, evident. Frate.

6. Casa ta e în flăcări! Ai destul timp să fugi înăuntru şi să apuci un singur obiect fără viaţă.Nu îţi face griji, cei dragi şi animalele de companie au ieşit în siguranţă afară. Deci care este obiectul pe care ai de gând să-l salvezi din acel infern arzător?
Probabil nimic. Casa mea are nevoie disperată de o curăţenie generală. Serios, pentru mine lucrurile materiale nu sunt aşa de necesare. Mai degrabă aş sta afara îmbrăţişându-mi pisicuţele.

7.  Dacă ai putea fi oricare personaj fictiv, care ar fi acela ?
Daine din seria „Nemuritorii” de Tamora Pierce. Poate vorbi cu animalele şi are un profesor super-hot!

8. Dacă cineva ar scrie o biografie despre tine, care crezi că ar trebui să fie titlul ?
 „2006”. Vă las să ghiciţi de ce. ;)

9. Dacă ai fi un supererou , ce puteri supranaturale ai vrea sa ai ?
Invulnerabilitate. Dacă aţi şti că puteţi să vă trăiţi viaţa fără să vă temeţi de boli sau accidente... ce aţi face? V-ar mai putea aduce cineva înapoi?

10. Pleci pe o insulă pustie şi poţi lua doar o singură carte cu tine. Ce carte ai alege? ( în afară de a ta ).
Aş lua cu mine „The Stand” de Stephen King(ediţia originală, neprescurtată). Aş avea nevoie de o insulă liniştită, pustie în adevăratul sens al cuvântului pentru a o termina.   

11. Ai un bilet de avion pentru orice locaţie. Trebuie să pleci chiar acum. Unde vei merge?
Ne vedem mai târziu! Plec în Japonia! 

Giveaway
Sara a fost atât de drăguţă încăt ne-a ofeirt câte o copie electronică a fiecărui volum din cele prezentate mai sus pe care noi le vom da mai departe unui fericit câştigător. Volumele sunt în limba engleză şi în format PDF. Tot ce trebuie să faceţi este să urmăriţi blogul nostru şi Walking on letters prin GFC şi să lăsaţi un comentariu cu impresii despre acest interviu şi cu numele cu care urmăriţi cele două bloguri la oricare dintre postări(aici sau pe Walking on letters). Vă rugăm să vă înscrieţi numai pe un blog, oricum câştigătorul va fi afişat pe ambele în data de 16 martie.


THANK YOU, SARA, FOR YOU GREAT INTERVIEW AND FOR ALL THREE BOOKS IN EBOOK FORMAT! :)

8 comentarii:

  1. Foarte interesant interviul. Si cartile par geniale.

    RăspundețiȘtergere
  2. Superb ! Autoarea este geniala ! Apreciez munca depusa ptr interviu ! Bravo ! :)

    GFC : Ciudatu'

    Sunt inscris ? :-??

    RăspundețiȘtergere
  3. Oh, ce draguta e Sara :x Si romanele sunt super interesante :D

    RăspundețiȘtergere
  4. super...imi plac interviurile astea....e foarte tare initiativa cu interviuri...asa mai aflam si noi carti interesante care apar in state

    RăspundețiȘtergere
  5. cartile astea chiar par interesante, cel putin asta spun descriereile despre ele :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Are cele mai tari raspunsuri. Chiar haioase!!

    GFC: Emily's Madness

    RăspundețiȘtergere