luni, 26 martie 2012

La o ceasca de vorba cu un scriitor!

Wanita May, scriitoarea despre care vă vom vorbi azi este un multi-talent aş putea spune. Pe lângă faptul că romanul ei de debut, „Rae of hope”, sună genial, aceasta este şi o sportivă foarte bună. Ca să vedeţi că e aşa cum zicem, vă invităm să citiţi descrierea cărţii sale şi să o cunoaşteţi mai bine pe Wanita.

Rae of  Hope - W.J. May
Rae Kerringan, o adolescentă de 15 ani, nu a întrebat niciodată despre istoria familiei sale.  Asta este înainte de a accepta o bursă pentru Guilder Boarding School în Anglia. Guilder este o şcoală specială, plină de elevi talentaţi. Rae nu are nicio idee ce caută acolo sau dacă trecutul familiei sale va fi dezgropat.

Aici învaţă că face parte dintr-un grup de neegalat de emancipaţi care vor fi însemnaţi cu un tatuaj unic când vor împlini 16 ani. Tatuajul le oferă puteri supernaturale. Ambii săi părinţi au fost tatuaţi, deşi Rae nu a ştiut niciodată acest lucru, aşa cum nu a aflat pănă acum că ei au murit când ea era mică. Descoperind mai multe lucruri despre trecutul familiei sale, despre tatăl ei malefic şi mama sa care s-a sacrificat enorm, Rae trebuie să decidă dacă există o rază de speranţă în propria-i viaţă.


Date despre autoare: 
Wanita May a avut o copilărie fericită şi împlinită. Întotdeauna a avut multă imaginaţie şi o groază de energie. Cu toate acestea, a acordat mai multă importanţă carierei sale ca gimnastă. După ce tatăl ei a murit în 2009, după o luptă de 6 ani cu cancer(timp în care Wanita a crezut neîncetat că mai există o speranţă), a început să scrie din nou, un obicei pe care îl are şi îl iubeşte de mulţi ani .


1. Dacă ai putea fi născută în istorie ca oricare persoană faimoasă, cine ai fi şi de ce?
Buna intrebare! Sunt fericita aici unde sunt, imi iubesc copiii si sotul si nu prea cred ca vreau sa plec. Oricum, nu cred ca la asta te asteptai. Hmm... Poate Eve – mi-ar placea la nebunie sa vad Gradina Edenului. Sau regina Victoria – pare asa de impresionanta si respectata. In orice caz, pot sa spun „o intrebare prea grea.” LOL.

2.  Poți să retrăieşti orice moment al vieţii tale. Perioada de timp poate fi de doar jumătate de oră, totuşi. Ce jumătate de oră din trecutul tău ţi-ai dori să experimentezi din nou?
Aş lua câte 15 minute dacă aş putea :)
a) când aveam 17 ani şi am sărit 1,92(36' 3 1/2") – un moment memorabil.
b) ultima conversaţie pe care am avut-o cu tatăl meu înainte ca acesta să moară. Mi-ar plăcea mult să pot face asta din nou.

  3.  Ai un talent secret în afară de a scrie şi care e acesta?
Uitaţi-vă la primul răspuns de la întrebarea a doua. Obişnuiam să sar – înainte de copii etc... Este un sport grozav. Să fii la cea mai mare înălţime la care propriile tale picioare te pot duce; foarte, foarte tare:)

4.  Descoperi o insulă frumoasă pe care îţi poţi clădi propria societate. Tu faci regulile. Care este prima regulă pe care ai instaura-o?
Iubiţi-L pe Dumnezeu şi traţi-i pe toţi cu respect.

 5.   Cineva apare de nicăieri cu o cabină telefonică de călătorit în timp. Poţi să te duci în orice perioadă de timp în trecut. În ce perioadă vei călători şi ce ai de gând să faci când vei ajunge acolo ?
Cred că aş merge în momentul în care s-a inventat internetul, sau google, sau facebook :)

6.  Casa ta e în flăcări! Ai destul timp să fugi înăuntru şi să apuci un singur obiect fără viaţă. Nu îţi face griji, cei dragi şi animalele de companie au ieşit în siguranţă afară. Deci care este obiectul pe care ai de gând să-l salvezi din acel infern arzător?
Laptopul meu :). Am o mulţime de poze cu copiii mei pe el, etc... şi creaţiile mele.

7.    Dacă ai putea fi oricare personaj fictiv, care ar fi acela ?
Bella(lol!). Nu m-ar deranja ca Edward şi Jacob să se „bată” pentru mine şi apoi să fiu transformată într-un vampir :) hee hee

8.  Dacă cineva ar scrie o biografie despre tine, care crezi că ar trebui să fie titlul ?
WanitaJump – mereu sar în orice, oriunde:)

 9.  Dacă ai fi un supererou , ce puteri supranaturale ai vrea sa ai ?
Pe cele ale lui Rae, din Rae of Hope – mi-ar plăcea la nebunie să am puterile ei! Iar dacă acestea sunt luate deja, cred că aş alege abilităţile lui Wolverine.

10. Pleci pe o insulă pustie şi poţi lua doar o singură carte cu tine. Ce carte ai alege? ( în afară de a ta )
Biblia:)

11. Tocmai ai primit un bilet gratuit de avion care te poate duce oriunde. Trebuie să decolezi chiar acum. Unde mergi?
Anglia – să-mi revăd familia şi oraşele acelea minutate. 


După părerea mea, trailer-ul descrie cel mai bine acţiunea romanului:)

Pe Wanita o puteţi găsi la una dintre adresele de mai jos:

Twitter: @wanitajump








Thank you so much, Wanita, for joing us! :)

7 comentarii:

  1. Superr! <3
    Wanita pare o persoana religioasa si de treaba.Imi plac la nebunie astfel de oameni :).

    RăspundețiȘtergere
  2. Ai primit o leapsa de la mine: https://darkangelsconfessions.wordpress.com/diverse/leapsa-3/

    RăspundețiȘtergere
  3. Superb interviul. Wanita e o persoană interesantă :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Of! Mereu aceeasi chestie... nu stiu ce adolescent ajunge la o anume varsta si afla nu stiu ce mistere. Parca e mereu la fel :(...ps: la recenzie... ai o mica greseala, ai scris ceva de 2 ori. In rest e superb... nu ma dau totusi in vant dupa gimnastica :D

    RăspundețiȘtergere
  5. multumim pentru ca ne-ai atras atentia!:) Corectez imediat.

    Dee.

    RăspundețiȘtergere
  6. Thanks so much for having me stop by!!

    RăspundețiȘtergere