sâmbătă, 7 aprilie 2012

Cărţi pentru toate gusturile!


                Ne cerem scuze pentru absenţa de pe blog! N-o să mai căutăm scuze, pretexte... pur şi simplu timp de 2 zile am fost în pană de idei. Dar am revenit în forţă cu un nou articol din cadrul rubricii „Cărţi pentru toate gusturile”. Le plac tuturor şi sunt întotdeauna bine-venite şi relaxante. Da, este vorba despre...
Cărţi umoristice

Lumea văzută de Clarkson
Jeremy Clarkson a vazut multe la viata lui. In consecinta, ne poate spune cate ceva despre cum merg treburile - dar pentru ca e Jeremy Clarkson n-o sa faca asta pe un ton potolit, umil si fara muscaturi umoristice.
Aluzie ironica, raspar la "Lumea vazuta de Garp", a lui John Irving, bestseller al anilor '80, Lumea vazuta de Clarkson ne dezvaluie de ce prea multa stiinta nu e buna pentru sanatate, nu trebuie sa ne fie deloc rusine cu muzica rock a anilor 70, vanatoarea de vulpi, cand esti beat, desi porti ochelari cu infrarosii, nu e nici o chestie formidabila, nici desteapta, trebuie sa facem tot ce e posibil sa ne debarasam de cricket, sau de ce ii plac nemtii (ma rog, uneori)...
Cu o doza substantiala de bun simt, ceea ce e rar, daca nu imposibil de gasit in limba londoneza, Clarkson ataca pretiozitatea, absurditatea si ideile idioate in general, indivizii si institutiile cu care ne confruntam acasa si in strainatate, si in acelasi timp il celebreaza pe excentric, pe inteligent si pe cel dat naibii de inteligent.
Recenzia mea AICI

Jurnalul unui puşti 1-4
Scris cu umor si cu o naturalete care ar putea foarte bine sa fie cea a unui copil, si completat cu ilustratii, romanul reprezintă jurnalul lui Greg Heffley, de care acesta se apucă după ce mama lui ii face cadou un caiet. În caiet, Greg scrie despre fete, despre scoală, despre fratele lui mai mare, Rodrick, si fratele lui mai mic, Manny, dar si despre cel mai bun prieten al lui, Rowley, impreuna cu care încearcă în permanentă să deslusească logica popularitătii în scoală: ce inseamnă si, mai ales, cum se obtine?
Romanul ilustrat al lui Kinney este probabil cea mai de succes serie de cărţi pentru copii din istorie după Harry Potter, cu peste 35 de milioane de exemplare vândute în toată lumea. Jurnalul unui puşti a rămas timp de mai bine de un an și jumătate cea mai bine vândută carte din lista de literatură pentru copii a celor de la The New York Times.
Dupa romanul lui Kinney a fost lansat si un film, cu acelasi nume, în martie 2010.


Cel de-al doilea volum al seriei care i-a cucerit pe pustii din toata lumea revine cu si mai multe aventuri, poante si desene, garantand ca nici cei mai reticenti cititori nu-l vor lasa din mana.
Rodrick e cel mai tare duce mai departe aventurile lui Greg si ale fratelui sau Rodrick. Proaspat intors din vacanta de vara, indragitul personaj Greg ascunde un secret a carui dezvaluire i-ar pune in pericol reputatia in randurile colegilor si, mai ales, colegelor de scoala. Singurul care cunoaste acest secret este fratele sau, liderul formatiei Skutek Plyn, care nu scapa nici o ocazie pentru a-l santaja. Fiecare pagina este, dupa cum ne-a obisnuit deja primul volum, plin de poante si de situatii amuzante, pe care insa umorul si inteligenta lui Greg le rezolva fara doar si poate. La sfarsitul acestui roman in benzi desenate nu veti afla doar cine a fost marele castigator al Concursului de Talente de la scoala unde invata Greg si de ce Rodrick e cel mai tare, ci si multe alte trucuri care transforma viata de elev intr-o aventura cat se poate de palpitanta.


Sa fim cinstiti: Greg Heffley nu se va schimba niciodata. Insa cineva ar trebui sa-i explice asta tatalui lui Greg. Vedeti voi, Frank Heffley vrea ca fiul lui sa fie un dur si tocmai de aceea il inroleaza in echipe de sport si in alte activitati „barbatesti“. Desigur, Greg poate sa se sustraga cu usurinta acestor eforturi. Dar cand tatal sau il ameninta cu inscrierea la academia militara, Greg isi da seama ca trebuie sa se puna pe treaba sau... pe armata.




E vacanta de vara - vremea e perfecta si toti pustii au iesit afara la joaca. Unde sa fie oare Greg Heffley? In casa, cu jaluzelele trase, distrandu-se cu jocuri video.Dupa cum spune el insusi, Greg este genul de copil caruia ii place sa stea mai mult in casa, asa ca acum are ocazia sa-si petreaca vacanta perfecta: fara reguli, fara responsabilitati.Mama lui are insa o cu totul alta parere despre vacanta ideala si planifica o multime de activitati in aer liber si de iesiri - in familie".



Funeralii fericite
Ciudate personaje populează acest roman-şampanie! Unul îşi pierde capul când aude de Revoluţia Franceză, altul a văzut Basic Instinct de atâtea ori, încât îi cunoaşte toate dedesubturile lui Sharon Stone. Printre instalatori polonezi, ruşi beţivani (scuze pentru pleonasm), chinezi suicidari şi ghicitoare exotice se insinuează, cuminte şi aşezat, un produs al Carpatiei predecembriste. Cine este el? Nimeni altul decât Lionel Frunza, un român hăituit de ambiţia naturalizării galice, chiar dacă asta nu-i va aduce transformarea numelui în Feuille, ci doar dispariţia căciuliţei de pe „a“-ul final din „Frunză“. Deprins să se trezească înainte de soneria deşteptătorului, dansator de vocaţie, grijuliu şi cu vecinii, şi cu lămâiul din apartament, Lionel (fost Ionel, fireşte) e un cetăţean model. Nu încalcă nici o regulă de bună convieţuire şi nu indispune pe nimeni. Toate merg ca unse până când o ghicitoare îl anunţă când anume va muri. Atunci mecanismul impecabil al lui Lionel se dereglează, iar culoarea vieţii netrucate îi revine în obraji. Cum i se termină aventurile? Cum doriţi, căci romanul lui Adrian Lustig are două epiloguri – unul pentru pesimişti, celălalt pentru optimişti. însă, indiferent pentru ce optaţi, râsul însoţitor e garantat.

7 comentarii:

  1. I've missed you :3.
    Am citit si eu seria Jurnalul unui pusti.A aparut si Insemnarile unei pustoaice.
    Sunt dragute :)).

    Emy.

    RăspundețiȘtergere
  2. Bine aţi revenit !!:*:*
    Chiar mă întrebam ce aţi păţit :))
    Jurnalul unui puşti mi se pare super tare :x :))

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu prea ma atrag pe mine cartile umoristice.. Dar daca as avea ocazia, as incerca Jurnalul unui pusti :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Funeralii fericite... interesanta carte :))

    Rusi Betivani :))))

    RăspundețiȘtergere
  5. va scuzam va scuzam:D bine ati revenit!:D

    RăspundețiȘtergere
  6. Ce drăăăguţ! Abia aştept să începem cercul de lectură la şcoală( asta după luunga şi frumoasa vacanţă), pentru că am comandat însemnările unei puştoaice.
    Super articol, miss you!>:D<
    Pupici.

    RăspundețiȘtergere
  7. Am citit Jurnalul unui Pusti. E foarte frumoasa seria! <3

    RăspundețiȘtergere