marți, 17 aprilie 2012

La o ceaşcă de vorbă cu un scriitor Articolul de astazi este realizat de minunatele noastre colege de pe Walking on letters. Părerea noastră - au ales o serie care pare a fi genială, aşa ca toate celelalte:). 

"Eu sincer m-am îndrăgostit de copertele seriei de când le-am descoperit, iar subiectul ei mi se pare foarte interesant. Trebuia să aflu mai mult despre scriitoare, ca să-mi fac o idee despre ea, şi nu m-a dezamăgit deloc! E o persoană super drăguţă şi amabilă, promptă şi de treabă. În cele ce urmează veţi face cunoştinţă cu Cesya Marae Cuono şi seria ei, "Elemental"!"

”Elemental Reality” (Elemental #1) de Cesya MaRae Cuono


Când Callie Pierce avea zece ani, mama ei a dispărut fără urmă. În apropiere de data dispariției ei, doisprezece ani după, pământul apparent prinde viață. Elementele îi vorbesc lui Callie, și ăsta e doar începutul. 
Tot ce cunoaște ea a fost doar o fabulație încurcată care să o protejeze. Acum adevărul este eliberat. Callie și sora ei sunt mult mai puternice decât orice Zână născute vreodată. 
Acum ele trebuie să își folosească puterile pentru a o salva pe mama lor și familia din mâinile malefice care amenință să îi despartă. 

Bine ați venit la realitatea elementară.

“Battle Scars”(Elemental #2) de Cesya MaRae Cuono
Cum să continui să te lupţi pentru familia ta când ai rămas cu cicatrici şi sfărâmat ? Când visele tale sunt afectate de coşmare, cum întăreşti armura de care ai nevoie pentru a te proteja ?

Callie a fot învinsă de pierderea întregii familii. Cu ajutorul vechilor prieteni şi a celor noi, va reuşi ea să îşi construiască armura de luptă şi să lupte cu mâinile malefice ale Demonilor care ameninţă să îi distrugă noul cămin ? Sau rănile din luptă au lăsat-o prea distrusă şi cu sufletul gol pentru a mai putea lupta?


DATE DESPRE AUTOARE:

Cesya MaRae Cuono vă salută dintr-un orăşes din nordul Pensilvaniei. Ea a absolvit Universitatea Alvernia unde s-a specializat pe Administrarea Afacerilor şi a primit şi un certificat în Multi-Media & Production makeup în Şcoala de Makeup Artistry Cosmic. Puteţi găsi noutăţi despre Cesya pe site-ul ei.
Acestea fiind spuse, ea ar dori să vă lase un sfat : Ideile apar în mintea ta în cele mai ciudate momente. Nu le lăsa să dispară! Notează-le pe ceva imediat şi încearcă să faci o poveste din ele. Cine ştie, poate îţi vei da seama cândva că a meritat asta.


 A venit momentul să aflăm mai multe despre Cesya din interviul acordat în exclusivitate !:)
1.Dacă ai putea fi născută în istorie ca oricare persoană faimoasă, cine ai fi şi de ce?
Edgar Allen Poe. Mi-ar plăcea să văd ce se întâmpla în mintea lui în timp ce scria la poveştile lui.

2. Poți să retrăieşti orice moment al vieţii tale. Perioada de timp poate fi de doar jumătate de oră, totuşi. Ce jumătate de oră din trecutul tău ţi-ai dori să experimentezi din nou?
Ultima dată când am reuşit să vorbesc cu bunicul meu a fost înainte să moară M-aş asigura să vorbesc cu adevărat cu el de data aceasta şi să-mi cer scuze pentru că am fost aşa o pacoste când eram adolescentă. Aş vrea să retrăiesc acea jumătate de oră doar ca să-i aud vocea din nou.

3. Ai un talent secret în afară de a scrie şi care e acesta?
Da. Sunt un make-up artist Nu este chiar un talent secret dar nu toată lumea ştie că sunt certificată să lucrez pe platouri de filmare, spectacolele de pe broadway, show-uri fashion., etc, etc.

4. Descoperi o insulă frumoasă pe care îţi poţi clădi propria societate. Tu faci regulile. Care este prima regulă pe care ai instaura-o?
Fără agresiuni.

5. Cineva apare de nicăieri cu o cabină telefonică de călătorit în timp. Poţi să te duci în orice perioadă de timp în trecut. În ce perioadă vei călători şi ce ai de gând să faci când vei ajunge acolo ?
1981. Mi-ar plăcea să mă întorc la începutul erei anilor ’80 şi cu siguranţă să petrec ca în 1981 haha!

6. Casa ta e în flăcări! Ai destul timp să fugi înăuntru şi să apuci un singur obiect fără viaţă. Nu îţi face griji, cei dragi şi animalele de companie au ieşit în siguranţă afară. Deci care este obiectul pe care ai de gând să-l salvezi din acel infern arzător?
Zip drive-ul meu. Dacă pierd asta, nu aş mai avea poveşti şi ar trebuie să încep de la zero. Ştiu că pot apuca doar un singur lucru dar dacă aş avea timp mi-aş lua şi telefonul, laptop-ul şi Nook-ul. Cred că aş înnebuni fără ele.

7. Dacă ai putea fi oricare personaj fictiv, care ar fi acela ?
Tris din „Divergent”. Scuzaţi-mi francheţea dar e o „badass”!

8. Dacă cineva ar scrie o biografie despre tine, care crezi că ar trebui să fie titlul ?Dacă ai putea fi oricare personaj fictiv, care ar fi acela ?
 „Da..O să fiu chiar acolo!” ("Yeah . . . I'll be right there!"). Asta este replica mea când cineva mă roagă să fac ceva lol.

9. Dacă ai fi un supererou , ce puteri supranaturale ai vrea sa ai ?
Vreau să zbor!

10. Pleci pe o insulă pustie şi poţi lua doar o singură carte cu tine. Ce carte ai alege? ( în afară de a ta ).
 „Surviving a Deserted Island for Dummies”. Cartea asta există măcar ? Dacă nu, ar trebui.

11. Moartea apare. Dar se pare că, Moartea e chiar o entitate de treabă, şi se întâmplă să fie şi într-o stare fantastică. Moartea îţi oferă şansa de a aduce la viaţă un prieten membru al familiei o persoană etc. Pe cine ai aduce înapoi?
Asta e o întrebare grea pentru mine. Am pierdut trei persoane foarte importante de-a lungul vieţii , iar pentru toţi prima mea carte le-a fost dedicată. Dacă Moartea mi-ar permite, mi-aş dori să îi aduc înapoi pe bunica, bunicul, şi mătuşa Sue. Încă nu ot trece peste faptul că ei sunt duşi.

CLICK HERE TO READ THE INTERVIEW IN ENGLISH

Abia aşteptăm să vă aflăm impresiile!

THANK YOU, CESYA, FOR JOINING US AND FOR YOUR GREAT INTERVIEW!


5 comentarii:

 1. Foarte drăguţe răspunsurile :)

  RăspundețiȘtergere
 2. Imi place mult seria!Ceva de genul asta nu prea vezi prin librariile din Romania.Imi plac mult si raspunsurile autoarei,sunt geniale :).

  RăspundețiȘtergere
 3. ai o leapsa de la mine : http://bookaholic-guy.blogspot.com/2012/04/prima-mea-leapsa.html

  RăspundețiȘtergere
 4. Pare interesanta seria, iar copertile sunt superbe!<3

  RăspundețiȘtergere
 5. Da.. scriitoarea aceasta pare chiar foarte interesanta! :D

  RăspundețiȘtergere