luni, 30 aprilie 2012

La o ceasca de vorba cu un scriitor!

Cu o mica intarziere va prezentam articolul din aceasta saptamana. Autoarea, Jill Hathaway, este extreeem de draguta si ne bucuram foarte mult ca am avut sansa de a-i lua un interviu. :) Enjoy!

,,Slide'' de Jill Hathaway
Sometimes you can’t look away

Vee Bell este sigură de un adevăr de necontestat – prietena surorii sale, Sophie nu s-a sinucis. A fost ucisă.

Vee ştie asta deoarece a fost acolo. Toată lumea crede acum că e narcoleptică, dar ea nu adormise de fapt pe parcursula cestor episoade: când a trecut, a alunecat în mintea altcuiva şi a privit lumea prin ochii acelei persoane. A alunecat în sora ei în timp ce aceasta copia la un test de mate şi într-un profesor care ascundea băuturi în spatele clasei. A învăţat cel mai rău lucru despre o  aşa-zisă „prietenă”atunci când a alunecat în ea pe parcursul unei ore de dans. Dar nimic nu a putut-o pregăti pentru ce urma să se întâmple într-o noapte de octombrie, atunci când alunecă în mintea cuiva care ţinea un cuţit însângerat în mână în timp ce stătea langă cadavrul Sophiei.

Vee îşi doreşte neapărat să-şi poată împărtăşi secretul, dar cine ar crede-o? Sună atât de nebunesc încât nu se poate convinge să-i spună nici celui mai bun prieten, Rollins, fără ca acesta să sune la poliţie. Chiar dacă poate avea încredere în Rollins, în ultima vreme a fost mult mai distant, în special acum când petrece o mare parte a timpului cu Zane.

 Pierdută într-o lume îngrozitoare plină de secrete, minciuni şi pericol, cu nimeni alături, Vee trebuie să găsească o cale ca să-l demaşte pe criminal înainte ca el sau ea să acţioneze din nou. 

Date despre autoare:

Ca şi copil, Jill iubea păpuşile din hârtie şi scrisul. În anii adolescenţei, obişnuia să compună poezii emo. Acum îşi petrece timpul liber vizionând Veronica Mars şi ascultând melodii pe care le ascultă fetele nervoase.  „Slide” este cartea ei de debut, publicată în 2012. 


1.Dacă ai putea fi născută în istorie ca oricare persoană faimoasă, cine ai fi şi de ce?
Jane Austen fiindcă mi-ar plăcea să văd ce-ar fi fost dacă eram o scriitoare din acea perioadă

2. Poți să retrăieşti orice moment al vieţii tale. Perioada de timp poate fi de doar jumătate de oră, totuşi. Ce jumătate de oră din trecutul tău ţi-ai dori să experimentezi din nou?
Prima jumatate de ora în care mi-am ţinut fiica nou-născută în braţe – a fost, probabil, cea mai dulce oră a vieţii mele, prima ca şi mamă.

3. Ai un talent secret în afară de a scrie şi care e acesta?
Să mănânc burrito.

4. Descoperi o insulă frumoasă pe care îţi poţi clădi propria societate. Tu faci regulile. Care este prima regulă pe care ai instaura-o?
Toată lumea trbeuie tratată cu respect.

5. Cineva apare de nicăieri cu o cabină telefonică de călătorit în timp. Poţi să te duci în orice perioadă de timp în trecut. În ce perioadă vei călători şi ce ai de gând să faci când vei ajunge acolo ?
În anii 90... aş merge la concertul lui Bush la care nu am putut merge deoarece am fost la pâmânt.

6. Casa ta e în flăcări! Ai destul timp să fugi înăuntru şi să apuci un singur obiect fără viaţă. Nu îţi face griji, cei dragi şi animalele de companie au ieşit în siguranţă afară. Deci care este obiectul pe care ai de gând să-l salvezi din acel infern arzător?
Computerul meu! Pozele, manuscrisele, corespondenţa, totul este pe el.

 7. Dacă ai putea fi oricare personaj fictiv, care ar fi acela ?
Carrie Bradshaw

8. Dacă cineva ar scrie o biografie despre tine, care crezi că ar trebui să fie titlul ?Dacă ai putea fi oricare personaj fictiv, care ar fi acela ?
Fata cu Monştrii în Cap(The Girl with Monsters in Her Head)

9. Dacă ai fi un supererou , ce puteri supranaturale ai vrea sa ai ?
Aş vrea să mă pot teleporta.

10. Pleci pe o insulă pustie şi poţi lua doar o singură carte cu tine. Ce carte ai alege? ( în afară de a ta ).
The Sky is Everywhere de Jandy Nelson

11. Tocmai ai primit un bilet de avion gratis care te poate duce oriunde. Trebuie să pleci chiar acum. Unde te duci?
La Disneyland

Thank you, Jill! :)

7 comentarii:

 1. Hiii, super! Ochisem cartea pe GoodReads, iar coperta e bestiala! Iar autoarea mi se pare chiar cool!

  RăspundețiȘtergere
 2. Imi plac intrebarile :) si ce raspunde e frumos. Se vede ca e o persoana cu imaginatie.

  RăspundețiȘtergere
 3. Imi place titlul cartii despre ea:)) Fata cu monstri in cap:))

  RăspundețiȘtergere
 4. Imi plac raspunsurile, scriitoarea e super :x

  RăspundețiȘtergere