vineri, 27 aprilie 2012

Mă sinucid altă dată - recenzie

                     Fără alte introduceri, „Mă sinucid altă dată” e o carte incredibil de ironică, amuzantă şi emoţionantă. Asta aşa, ca să nu vă spun direct „Citiţi-o cât mai repede!!!”. Mulţumesc mult librăriei online Libris. Dacă nu ştiaţi deja, pe site-ul lor găsiţi o mulţime de cărţi online care merită citite şi oferte mai mult decât tentante. O noutate(sau nu chiar) sunt cărţile înengleză. Credeţi-mă, librăria asta e cu adevărat cool!

 
            Când descoperi că eşti o nevrotică depresivă fără iubit, cu cea mai bună prietenă însărcinată şi, mai nou, fără job, viaţa nu ţi se mai pare cea mai super alegere. Unde mai pui că eşti şi oaia neagră a familiei de când te ştii?

            Gerda Thaler(care, apropo, îşi urăşte numele) a acceptat de mult faptul că locuieşte singură într-o locuinţă oribilă. Cu o familie care se ruşinează de slujba ei de scriitoare(ei haide, ce poate fi mai tare decât să ai meseria asta? <3) şi cea mai bună prietenă rămasă însărcinată, începe să se gândească serios să-şi pună capăt vieţii. Cum un astfel de gând are nevoie de motive serioase, în scurt timp îşi pierde şi locul de muncă, singurul pretext pentru care ar fi meritat să trăiască în continuare.
            „Ciudat”, singuratica singuraticelor(aşa cum se consideră) are de scris o groază de scrisori de adio. Şi nici nu le-a putut scrie tuturor, sărăcuâa! Cum moartea celebrei, grandioasei tinerei Gerda nu putea fi un eveniment care să fie trecut cu vederea şi uitat repede, trebuia neapărat să-şi asigure prima pagina din ziar. Cum? Aveţi mai jos.

1. Shopping! În ultima poză – cea care va apărea în toate ziarele şi va fi păstrată de cei apropiaţi ca o ultimă amintire – trebuie obligatoriu să arăţi trăsnet. 

2. Scrierea şi expedierea scrisorilor de adio dureros de emoţionante.  

3. Închirerea celei mai scumpe camere de hotel pe care nu mai trebuie s-p plăteşti a doua zi, numai dacă găseşti o metodă de a trimite bani din Rai Iad cealaltă lume. 

4. Somnifere+vodcă. Mai perfect de-atât nici că se poate!

            Ironia sorţii, când trebuie şi tu să te sinucizi, brusc toată lumea are nevoie de tine. O dată vrea să-şi pună omul capăt zilelor şi nici atunci nu poate avea puţină linişte? Că doar nu cere luna de pe cer! După incredibil de multe peripeţii, somniferele Gerdei sfârşesc tragic aspirate de cameristă. Trist...
            Şi acum mai dă tu ochii cu apropiaţii care au aflat tot ce gândeşti despre ei! Şi nu ai tocmai cele mai frumoase gânduri din lume.

 
              Pe lângă numeroasele replici gen „Ciurdă de şobolani!” sau „Mătuşă-mea m-ar omorî lovindu-mă cu crucifixul” – care, apropo, mi-au plăcut la nebunie – am găsit şi ceva mai optimist şi mai matur.
„Nu te mai văita atâta că te-ai lovit la genunchi şi gândeşte-te la oamenii care nu mai au picioare deloc. Nu mai plânge că ţi-a murit pisica, atâta vreme cât sărmana Katerina Lemuşkaia şi-a pierdut în masacrul de la Vladivostok bărbatul, fiii şi fiicele.” 

Fotografia asociată

Melodia asociată

            „Mă sinucid altă dată” a fost grozavă şi v-o recomand tuturor. Puteţi s-o citiţi oricând, orice stare aţi avea – cartea asta le are pe toate! :)










16 comentarii:

  1. Genial :x:x E prea tare :))

    Felicitări de recenzie :x M-ai convins !! :*:*

    RăspundețiȘtergere
  2. Îmi place mult titlul :) Mă întreb ce va face Gerda în continuare..

    RăspundețiȘtergere
  3. De-abia astept sa pun mana pe cartea asta:)) super recenzie!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ma bucur ca ai putut s-o citesti :). Pare foarte interesanta.Poate o cumpar si eu :>.

    Emy.

    RăspundețiȘtergere
  5. Cea mai tare carte:)) Ma gandeam eu ca o sa-ti placa:D

    RăspundețiȘtergere
  6. Wow. Citind titlul, mă gândeam c-o fi vreo dramă...
    Sună suuper!!!!!!! Şi prezentarea ai făcut-o pe măsură!!

    RăspundețiȘtergere
  7. M-ai făcut curioasă!
    Foarte frumoasă recenzia. ;x

    RăspundețiȘtergere
  8. OOOOOO Acum chiar va uraaaasc! :(( :(( :((

    PS: Puteti face in asa fel, incat, atunci cand dau un comment, sa nu-mi mai apara casutele alea.. "cu cuvinte"? :-s v-as fi recunoscatoare! :* Puteti cauta l setarile blogului :d

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si noi te iubim!>:D< Cred ca s-a modificat cand am schimbat sablonul. Pana acum nu apareau:-?.
      Oricum, multumim ca ne-ai atras atentia, si pe noi ne enerveaza:*

      Dee.

      Ștergere
  9. Chiar am vrut s-o cumpăr acum câteva luni, dar am zis că mai poate aștepta.. ei bine, acum nu mai poate!!! :x Abia aștept s-o cumpăr :D

    RăspundețiȘtergere
  10. 'doua comentarii, doar doua comentarii amarate o sa am'. Fugi maaa! =))

    Criss

    RăspundețiȘtergere
  11. Chiar azi am vrut sa cumpar cartea asta, dar pana la urma m-am razgandit si am luat ceva tot de la All. Data viitoare chiar trebuie sa o cumpar

    RăspundețiȘtergere
  12. Super recenzied, iar cartea pare interesanta. E de aceeasi autoare care a scris "Rosu de Rubin", deci sigur imi va placea. Si super blog, apropo >:d<

    RăspundețiȘtergere
  13. De'abia astept sa citesc cartea! Draguta recenzie!

    Irina

    RăspundețiȘtergere
  14. Mi-am cumparat imediat cartea :))) pacat ca nu e acelasi format (are coperta aia cu un articol din ziar) sii sunt nerabdatoare sa o citesc desi mai am ceva de citit pentru scoala si ceva imprumutat... cred ca o sa trisez putin :))

    RăspundețiȘtergere