duminică, 29 aprilie 2012

Rapirea - recenzie

Inainte de a va arata recenzia, spun decat atat: e muuult mai buna decat volumul anterior! 
Enjoy!

Rapirea (Cele noua vieti ale lui Chloe King #2) de Liz Braswell
Volumul 2 incepe exact de unde se terminase volumul anterior. Dupa ce ucigatorul lui Chloe moare (sau nu?),  Alek face pe superman si-o duce ‘acasa’ – adica, locul unde locuiau toti cei ca ea, toti fiind Mai. Acolo ea il cunoaste pe conducatorul Semetiei, Serghei (inca de la inceput mi s-a parut suspect. ‘fiica mea, bine ai venit acasa!’. Bleah.), care, crede Chloe, este un foarte bun tata adoptiv. In acelasi timp, o cunoaste si pe misterioasa Kim, o fata-pisica. Adica, ea chiar are urechi de pisicuta! E usor antisociala, si se roaga foarte mult celor doua zeitati adorate de Mai, Bastet si Sekhmet, dar e chiar foarte tare!
Aici mai afla si de posibilitatea ca ea sa aiba o .. sora. A vazut poze! Si maica-sa biologica i s-a arata in vis, si, bomba, ea a fost anterioara conducatoare a Semetiei. Cat de tare e asta?!
Deci totul bine si frumos in paradisul Mai.
Pe de alta parte, in Ordinul A Zecea Lama (v-am zis la ce se refera? Deci, conducatorul Semetiei – Alesul Mai – are 9 vieti, deci o lama pentru fiecare viata, iar in cazul in care ucigasul da gres, ei bine, pe a zecea lama scrie numele lui). Asa, deci in Ordin lucrurile nu sunt chiaar roz. Tatal lui Brian e un nesuferit care vrea s-o omoare pe Chloe, ba chiar o rapeste si pe maica-sa, dar despre asta mai tarziu. Si v-am zis cat de bine le sta lui Chloe si lui Brian impreuna? Adica, sunt asa.. nu stiu, dulci, pur si simplu. Iar faptul ca daca ea il saruta pe Brian, cel din urma se alege cu un bilet dus spre Lumea de Dincolo, face ca tot sa fie si mai palpitant. Au fost pur si simplu momente in care vocea mea interioara striga: ‘Pup-o, bai!’, iar apoi, ca si raspuns, Brian spunea: ‘’Sarutul tau e fatal’’. Da’ bine, haide, distruge-mi visele!
Revenind la rapirea mamei lui Chloe. Deci Ordinul o rapeste, o face sa creada ca ei sunt ‘baietii buni’ si alte chestii, iar Chloe, bineinteles se duce s-o salveze. Deci doamne ce ironie. Cica un asa zis schimb cat se poate de discret, propus de Chloe: ea, in schimbul eliberarii mamei ei. Bineinteles ca n-au fost decat ei, ar fi fost culmea! In cateva minute Ordinul si Mai erau calare unul peste altul, batundu-se. Oricum, in momentul critic, cine-si face aparitia? Briaaaaan! Super-eroul nostru cu stelute zburatoare. A fost o faza geniala, dupa ce acesta si-a facut aparitia, ceva in genul: ‘Brian!’, ‘Brian?’, ‘Pfoai, Brian..’ .
Bai, deci de n-am ras la faza asta. :)) Dar atat va spun. As strica frumusete de carte daca v-as zice mai mult.

Si va las si-un fragment:

‘’- Ai vorbit serios atunci? La telefon? il intreba Chloe, incetisor. Chiar spuneai la modul serios ca...

- Da, o intrerupse Brian, inchizand ochii si incretindu-si fruntea. Te iubesc, Chloe.
Ii era, in mod evident, foarte greu s-o spuna, dintr-un milion de motive diferite.
- Absolut serios.
Nimeni nu-i mai spusese asa ceva pana acum. Doar in gluma, sau din prietenie, sau in ridicolele idile din scoala primara. Nici macar Alek: el insotea mereu cuvantul cu umor, atunci cand il intrebuinta, ca in expresia <>; umflat, expresiv, hiperbolizat, si absolut deloc in serios.
[..]
- Dar nu putem...
- Buzele tale sunt otrava, Chloe, zise el, zambind si dandu-si seama exact cat de dramatic suna. Lacrimile tale, saliva ta, transpiratia ta... toate astea m-ar omori, la un contact prelungit.’’
Da, asta a fost un moment de genul ‘PUP-O!!!’.. mda.

Poza asociata

Melodie asociata
So won’t you just give it up ‘cause you don’t understand
Big it up but you don’t understand
And it’s really nice, but you don’t understand
So big it up, ‘cause you don't understand
‘Cause you don't understand baby


Multumesc editurii Leda pentru sansa de a citi aceasta carte! :)


6 comentarii:

  1. Ai povestit toată cartea :)) Eh, ţi-am spuuus eu că e mult mai bunăăăă :-'' :x:x

    RăspundețiȘtergere
  2. Wild hearts can't be broken. <3

    P.S.: Imi place recenzia. :*

    RăspundețiȘtergere
  3. Aaah, Selah Sue! :x Frumoasa recenzie! :d

    RăspundețiȘtergere
  4. Recenzia e super. Imi pare rau ca s-a anulat serialul, Alek era preferatul meu <3

    RăspundețiȘtergere
  5. Uu,pare interesanta seria asta :). Imi place recenzia :3.
    Melodia de la Kinder Bueno,huh ?:> I love it ! :x

    RăspundețiȘtergere