duminică, 13 mai 2012

The Voice

Un alt articol in cadrul blogului Ganduri ratacite. Sper sa va placa!:)

The Voice!


 Mintea umana, inca prin definitie, e ceva uimitor.
Reuseste sa surprinda prin genialitatea ei, prin faptul ca naste idei la care inainte nu ne-am fi gandit si care sunt menite sa aduca, in majoritatea cazurilor, ceva mai bun umanitatii, si .. hai, gata cu fotosinteza! Vreti sa aflati ceva despre mintea umana, nu ma intrebati pe mine; pe fruntea mea nu scrie neurolog!

Ce vreti sa aflati despre minte/gandire, oameni buni?
Face parte din noi [suna ciudat], e vreo ruda cu vocea aia nesuferita din capul nostru, nu stiu. Dar stiu ca e o voce care vorbeste mult. In timpul testelor, in timpul dusului, in timp ce incercam sa adormim, deci.. cam tot timpul!

Atunci cand doamna Neuron [adica gandirea] se intalneste cu doamna Vas-De-Sange in Creier, iar cea din urma o intreaba cu ce se ocupa, doamna Neuron raspunde, senina ca o zi de vara: de profesie, vorba lunga. Iar atunci, doamna Neuron se va avanta intr-un monolog filosofic despre importanta ei in viata umana, si ca fara ea omenirea nu s-ar fi bucurat de minunatiile de astazi: berea, calculatorul, Google, Facebook, roata, focul si asa mai departe. Si o sa vorbeasca asa pana cand doamna Vas-De-Sange, iritata de faptul ca doamna Neuron nu mai tace, face boom!, iar tu, om fiind, faci un atac cerebral de toata frumusetea. 

Daca mori din cauza asta, nu te panica. Gandirea e principala cauza a mortii. De ce crezi ca majoritatea oamenilor mor cand ajung la batranete? Au prea multe lucruri la care sa se gandeasca: pensiile mici, nepoatele viitoare dansatoare in cluburi de noapte, aerul care, pe langa oxigen, dioxid de carbon si alte gaze, a inceput mai nou sa contina si fire de par de la pisica.
E prea mult pentru big boss, domnul Creier.

Dar totusi, gandeste! La fel ca si aerul, e gratis!*

*Momentan. J



7 comentarii: