marți, 8 ianuarie 2013

Exercitii de echilibru - recenzie

Exercitii de echilibru 
de Tudor Chirila

Dumnezeule, cred ca pot sa insir aici cele mai frumoase dintre cele mai frumoase adjective existente in limba romana, si tot n-ati intelege cat e de... minunata, superba, perfecta aceasta carte. VA JUR! M-a lasat masca. 
Melodiile celor de la Vama mi s-au parut intotdeauna putin ciudatele... intr-un sens bun... 'ciudatenie' pe care am descoperit-o si in 'Exercitii de echilbru'. Superb. N-am cuvinte! 
Romanul nu urmareste viata vreunui personaj... este doar o antologie de texte. Unele literare, altele jurnalistice. Cred ca dintre toate textele (si sunt cateva) cel mai mult mi-a placut ''Baietelul-iubire''. Chiar daca e un text neterminat. 
Chirila ne poarta inapoi in trecut, intr-o Romanie comunista, in viitor, ne pune fata-n fata cu sinucigasi, cu viata de noapte, cu AC/DC, Rolling Stones, The Beatles, ne descrie iubiri imposibile, si incearca sa ne deschida ochii spre un viitor mai bun. Generatiei noastre, si nu numai. Oamenilor. 
Chiar merita citita. Nu, mint. E o carte ce merita traita! Trebuie s-o lasi sa te faca sa simti vantul, razele soarelui, nisipul de la malul marii... E senzationala. 

Fragment:

,, Fericirea nu se gaseste pe toate drumurile. Daca ar fi asa, am ragai dupa ea ca dupa Coca-Cola. Ar fi culmea s-o mai putem lua si cu sticla in schimb.

Ce bine ca Dumnezeu e singurul dealer al Fericirii, altfel ne-am trezi cu tot felul de distribuitori si trade-marketing.

Mai bine asa... anumite stari chiar nu merita imbuteliate. ''


Imagine asociata

Melodie  asociata

Chiar merita citita aceasta carte. 


12 comentarii:

  1. In acest moment mor de gelozie pentru ca o vreau si eu! Am citit multe lucruri bune despre ea si faptul ca-i citesc blogul lui tudor ma vrea sa o citesc si mai tare!

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu n-am inteles prea bine care e faza cu cartea asta. Sunt numai postarile lui de pe blog ? Sau mai regasim si altceva pe-acolo ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, in mare parte sunt postarile lui de pe blog. :)

      Criss

      Ștergere
    2. Asta ma face singuru` om de aici care nu i-ar cumpara cartea. Din ce am inteles, el si-a publicat cartea asta pentru ca postarile lui de pe blog sa ajunga la cat mai multa lume, in special cei care nu l-au citit pana acum. Desi e greu de crezut ca cei care il stiu pe Chiria si ii asculta muzica nu il citesc.
      Cred ca-s foarte putini . In fine. Ideea e buna, doar ca n-as da banii pe ea.

      Salutari :)

      Ștergere
  3. Am auzit la TV, parcă, că textele sunt culese de pe blogul lui :) Drăguţă chestie. Cine ştie, poate pe viitor o să avem mai multe bloguri transformate în cărţi :>
    Îmi place recenzia. Congrats, Criss >:D<

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce, Rose, ai vreo idee nebuneasca sa transformi toate postarile tale despre Evan intr0un ghid pentru fangirls?
      P.S. As cumpara asta :))

      Ștergere
  4. Asta o citesc si eu acum.. e sublima, nu ma asteptam sa scrie asa bine :(

    RăspundețiȘtergere
  5. Sună chiar interesant, o s-o pun pe lista de to-read.
    Mă bucur că cineva mai promovează acest gen de cărți. :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  7. Imi place enorm de mult! :x si vreau sa o citesc cat mai repede. <3

    RăspundețiȘtergere