vineri, 4 ianuarie 2013

Ipocrizie


A innebunit mass-media cu moartea lui Nicolaescu. Ii doare undeva de chestia asta, dar fac audienta, asa ca se dau raniti si-n durerati. Cat timp era in viata n-am auzit de el cat am auzit in ultimele 48 de ore. Acum sunt toti sentimentalisti, chiar si cei care n-au vazut niciodata un film regizat de el. Facebook e plin de 's-a mai dus o stea', 'RIP Sergiu Nicolaescu'. Cata ipocrizie. Putini din ziua de azi se mai uita la filme vechi, si nici acestia nu au dreptul de a spune ca e o veste care-i macina pana-n maduva oaselor. Doar cei contemporani cu el sunt in masura sa spuna asta, doar ca exista o problema: sunt, in mare parte, morti. (Aici ma refer la cei care aveau o varsta destul de inaintata in momentul difuzarii filmelor lui, si la actori; Iurie Darie, de exemplu, ca nu de mult s-a stins si el.) Bineinteles, dupa ce mori, brusc, o tara intreaga te iubeste. 
Sa termine cu tot circul asta. Nu ne intereseaza (pe mine cel putin) cum o sa fie inmormantat Sergiu Nicolaescu, dar dispute de genul asta atrag poporul in fata ecranelor, ceea ce e foarte bine! Prostii casca gura si noi facem audienta! 
Si, pentru Dumnezeu, omul ala avea 82 de ani. Era de asteptat! S-a dus el, si cati nu s-or mai duce! E doar o chestiune de timp, am avut milenii sa acceptam ideea asta, de ce nu poate rasa umana sa inteleaga?!

Sa-i fie tarana (sau cenusa, din cate se pare) usoara. 

PS: Cand m-apuca, m-apuca.


15 comentarii:

  1. Foarte bine spus! Asa se intampla de fiecare data cand moare cate cineva, innebuneste presa...

    RăspundețiȘtergere
  2. Amin soro :)) şi eu zic caă au înnebunit!! Zău, rar mai vedeam un film de SN la tv şi azi mă trezesc că-i împânzit protvu' de filme regizate de el o.O Holy shh :))
    Acuma o fi fost omu' un mare regizor da' zic să-l lase, Doamne iartă-mă, să se răcească şi el!!

    Bine ai zis!! :))

    pupici

    RăspundețiȘtergere
  3. Sunt total de-acord.Dar nu ştii?Aşa se întâmplă de fiecare dată când moare un artist d-ăsta mare.Toată mass-media îi publică lucrările.Dar când era în viaţă e bună numai Inna,aşa-i?Să-l luăm exemplu pe Michael Jackson.Când a murit o lună sau două la MTV au fost doar piese interpretate de el.Dar înainte nici nu-l băgau în seamă.Aşa mă enervează chestiile astea!

    RăspundețiȘtergere
  4. Oamenii sunt rai, cauta senzationalul din disparitia cuiva si in loc sa-l lase sa se odihneasca in pace invart cutitul in tot ce apuca. Astia suntem...:|

    RăspundețiȘtergere
  5. La fel a fost si cu Michael Jackson,acum patru ani :|

    RăspundețiȘtergere
  6. Sunt total de acord cu tine. Televiziunile astea ,si nu numai, observ ca sunt pe principiul "Dupa lupta, multi viteji se-arata"...
    Mai auzisem o chestie recent cum ca ar fi fost decorat cu nu stiu ce distinctie in Italia anul trecut (cat era in viata) si la noi il decoreaza abia acum. Adica WTF? Cu ce il mai incalzeste pe saracul mort ca tu ii dai nu stiu ce distinctie post mortem??? Si asta e o chestie generala, nu legata doar de Nicolaescu...

    RăspundețiȘtergere
  7. Am spun si o mai spun: Daca Huidu ar fi murit in accidentul ala, nu ar mai fi fost un criminal, ci "un om bun, blablabla". Este?

    RăspundețiȘtergere
  8. Ce-mi place mie cand te aouca <3 :)).Sincera sa fiu,cand am citit prima oara ca a murit Sergiu Nicolaescu,nici nu stiam cine era.Imi suna cunoscut numele,dar habar nu aveam cine era.Acum ca stiu,putin ma intereseaza...Imi pare rau de el,dar na'.Asta e :D .

    RăspundețiȘtergere
  9. Hehe.M-am întors.Lepşui-v-aş :3.
    http://fantasy-readers.blogspot.ro/2013/01/lepsui-te-as.html
    Vă pup !

    RăspundețiȘtergere
  10. In sfarsit si alte persoane cu aceeasi parerea ca si a mea. Nici nu prea m-am putut atinge de telivor ca stiam ca dau doar de stiri din astea :|

    RăspundețiȘtergere
  11. Eu din nou :)
    Mi-am adus aminte, cand puneti castigatorii de la Postarile de iarna?
    Nicio graba, doar curiozitate :*

    RăspundețiȘtergere
  12. Cam aceeasi reactie am avut si eu cand s-a aflat c-a murit.. Adica nah, nu vreau sa fiu rautacioasa, dar noh, cat sa traiasca? Mor si ei ca sunt oameni.. doar nu se astepta cineva sa traiasca o vesnicie. TOtusi, respect oamenilor care mor dupa ce au facut ceva, dupa ce au daruit unei tari o opera!

    RăspundețiȘtergere
  13. Liniștiți-vă, fetelor. Aveți dreptate și voi, și cei din mass-media!
    Da, sunt caraghioși tinerii care se dau îndurerați fără ca măcar să fi văzut vreun film. Și de asemenea e adevărat că ăstora care fac programele puțin le pasă de bietul om decedat și că tot ce urmăresc e mărirea ratingului. Însă în fața televizoarelor se află bătrâneii, și cei puțin mai tineri decât ei, undeva între 40-50 de ani, care chiar suferă după moartea contemporanului lor. Pentru ei, programele specifice sunt un prilej de nostalgie, de rememorare a evenimentelor din trecut, de... meditație asupra efemerității vieții. Mai bine așa, zic eu, decât să nu omagiem răposatul deloc. Doar că românii noștri ar trebui să învețe ce înseamnă moderația.

    RăspundețiȘtergere