joi, 31 ianuarie 2013

Prietenul nevăzut - recenzie

             Cu toţii aţi citit cel puţin o carte despre care să puteţi spune că v-a captat în întregime atenţia, nu-i aşa? Ei bine, dacă sunteţi dornici de încă o experinţă de acest fel vă recomand cu cea mai mare căldură capodopera Ceceliei Ahern, „Prietenul nevăzut". Mi-a plăcut totul la cartea asta, în  special stilul autoarei, numele personajelor şi evident, coperta. Romanul l-am primit de la minunata librărie online Libris, despre care ştiţi cu siguranţă că pe lângă gama variată de best-selleruri şi nu numai ne mai punem la dispoziţie şi cărţi în engleză.

Un prieten imaginar este acela pe care te poţi baza oricând, care îţi va spune întotdeauna ceea ce vrei să auzi şi despre care ştii că îţi va fi alături atunci când nimeni altcineva nu o să fie. Faptul că numai  tu îl poţi vedea e destul de nasol, însă dacă stai să cântăreşti toate celelalte aspecte pozitive, cu siguranţă că el va triumfa în faţa oamenilor. 

Prietenii nevăzuţi nu au fost inventaţi pentru a alunga singurătatea sau pentru a justifica imaginaţia incredibil de bogată a ţâncilor, ci pentru ajutor. Nu neapărat ajutor gen vizită la psiholog, ci mai degrabă unul menit să îi facă pe „pacienţi” să vadă totul cu alţi ochi şi să înveţe să supravieţuiascp în avalanşa de falsitate, ură şi răutate numită LUME. Aşa este Ivan, noul camarad al lui Luke: cei doi se înţeleg de minune şi totul ar fi atât de perfect dacă Elizabeth, tutorele lui Luke, nu ar avea o problemă cu asta şi bineînţeles, dacă nu s-ar întâmpla ceva extrem de rar, dubios şi în acelaşi timp drăguţ; lucru care va face ca acţiunea să ia o turnură fascinantă.

            Trebuie să citiţi cel puţin o carte de-a Ceceliei Ahern, este o autoare cu foarte mult talent şi imaginaţie. Mulţumesc din noul librăriei online Libris pentru şansa de a citi acest roman genial, pe care vi-l recomand tuturor, indiferent de vârstă sau preferinţe! :) 

Fotografia asociata 
Melodia asociata(I know, e comerciala... dar puteti zice ca nu e draguta?)

Ce mai faceti friends, cum sunteti cu olimpiadele? V-am pupat!! :)


4 comentarii:

  1. Pare foarte faină cartea,nu am mai auzit de ea,dar..

    RăspundețiȘtergere
  2. Am vrut mereu să citesc ceva de la Cecelia Ahern, dar niciodată nu era la bibliotecă , cartea pe care o voiam :C Am auzit că scrie foarte drăguţ.
    Şi-mi aduc aminte de primul şi singurul meu prieten imaginar, un iepuraş italian :))

    RăspundețiȘtergere
  3. Da, Cecelia Ahern scrie destul de dragut :) Am citit si eu Cadoul de ea, si mi-a placut. Se citeste destul de usor si e o carte relaxanta :)

    P.S. Sper ca nu te superi daca postez aici un link spre concursul meu: http://inabookshelf.wordpress.com/2013/02/02/concurs-de-fidelitate/

    Sper sa participi!

    RăspundețiȘtergere
  4. Recenzia chiar este interesantă, poate o să citesc și eu această carte:). Nu am auzit de ea, și nici de autoare, dar m-ai făcut curioasă ..

    RăspundețiȘtergere