luni, 15 aprilie 2013

"Uneori, sub clar de luna" - recenzie


God, aşa de dor mi-a fost să postez o recenzie pe blog, nici n-aveţi idee!  



Peste tot auzim despre luna plină – pe seama ei sunt puse insomniile, straniile porniri ale lunaticilor, unele catastrofe naturale şi, pentru pasionaţi, activitatea vârcolacilor şi urmările acesteia. Dar totodată, cele mai ascunse taine ale întunericului şi secretele nopţii care ar trebui să rămână SECRETE pot fi uşor descoperite de către seducătoarea lumină(hell ya!).

            Care este cel mai groaznic coşmar care poate interveni într-o familie? Mama vitregă, desigur. Şi cea a lui Shelby nu încearcă deloc să se facă plăcută. După ce în primul volum a chinuit-o cât de tare a putut, nici în acesta nu se lasă mai prejos(obviously!) şi o trimite să înveţe la Academia Steinfelder. Bineînţeles că drăguţa de Shelby nu poate să îşi vadă de treburile ei şi să se comporte ca şi cum l-ar iubi şi ea pe Iepuraşul tatei(da, mămica). Noo, gândul ei este doar la chipeşul, misteriosul, genialul, şarmantul, înţepatul Austin Bridges al III-lea de care, evident, a rămas îndrăgostită până peste cap. Cum nu ar fi fost suficient faptul că nu o mai contactează, simpaticul nostru îi dă toate motivele să creadă că they are never ever ever getting back together  şi-a găsit ceva prinţesă pop mai bună decât ea.

            Desigur că, există un motiv pentru care autoarea l-a făcut atât de sexy şi de iubăreţ: nu a uitat de Shelby, niciun moment. Încă este îndrăgostit de ea şi încearcă să se strecoare în Academie pentru a-i spune adevărul care n-are cum să fie prea frumos. Şi de aici urmează un set de reguli foarte naşpa pe care Shelby trebuie să le urmeze pentru a rămâne în viaţă:
1. Mare grijă cu cine te împrieteneşti!
2. Caută şi descoperă spionul!
3. Luna plină nu trebuie să te afecteze!
4. Ramai în viaţă!
Dragostea adevărata nu e chiar aşa de simplă precum pare, right păpuşă?

            Probabil cei care ne urmăresc de la început, ştiu că eu am citit „Nu plânge sub clar de lună” acum muuultă vreme şi că m-am arătat foarte încântată de ea. Ei bine, regret că nu m-am apucat de al doilea volum imediat ce a apărut... Credeţi-mă, dacă mai sunteţi careva în situaţia mea, încă din primele pagini veţi realiza cât de mult v-au lipsit Shelby şi Austin de fapt.
            Ce mi-a plăcut? În primul rând, Shelby! Fata asta e genială, are nişte replici în ea şi o gândire care te dă pe spate. Apoi, mi s-a părut foarte interesting, un aspect care dă destul de bine într-o carte după părerea mea, faptul că bogaţii nu sunt chiar aşa de WOW! cum crede populaţia. Chiar dacă Austin pare să aibă lumea la picioare, poate combina orice fată vrea şi are şansa să facă absolut tot îi trece prin cap, el ascunde de fapt un secret terifiant. Am fost cam răutăcioasă când a venit vorba de el în descriere, însă să nu aveţi impresia că rămân indiferentă la asemenea lucruri. Doar că e prea hot, prea cool şi automat, prea arogant, înţepat, cu fiţe etc. Totuşi, mi-a plăcut povestea de iubire dintre cei doi, chiar dacă a fost puţin cam forţată(tipică romanelor pentru adolescenţi contemporane). A fost sinceră, directă, fără regrete şi fără îndoieli. Bravo vouă, guys!

            Mi-a părut rău când am terminat cartea, pentru că a fost foarte scurtă şi super-captivantă în acelaşi timp. Mi-ar fi plăcut ca seria asta să mai continue, însă ştiţi voi cum e, esenţele tari se ţin în sticluţe mici. Dacă nu aţi citit încă şi sunteţi în căutare de lecturi adolescentine  pline de paranormal, vă recomand aceste cărţi :).  

Fotografia asociată


 Melodia asociată

Mulţumesc mult de tot editurii Leda pentru această carte, mi-a plăcut :)
Dacă aţi citit-o şi voi, mi-ar plăcea tare mult să îmi împărtăşiţi impresiile voastre. O seară frumoasă! 


8 comentarii:

  1. Foarte bună recenzia!Keep goin' on,girlz!:*

    RăspundețiȘtergere
  2. super recenzia, si cartea asta este on my TBR list de multa vreme. Se potriveste de minune melodia;

    RăspundețiȘtergere
  3. N-am citit, am auzit ca-i o serie cam siropoasa:)) Dar dupa recenzia asta are o sansa ^.^

    RăspundețiȘtergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu am citit primul volum si l-am devorat imediat :x mi-a super placut ,iar cand s-a terminat a fost ceva de genu' come on' trebuie neaparat sa-l citesc si pe al 2-lea :)) de-abia astept sa-l procur! <3 Mi-a placut foarte mult recenzia >:d<,si eu recomand aceasta serie chiar merita.

    RăspundețiȘtergere
  6. Si eu recomand cu mare drag aceste carti si sa stiti ca nu sunt prea siropoase.

    RăspundețiȘtergere
  7. nu stii cand apare volumul 3 ?

    RăspundețiȘtergere