marți, 24 ianuarie 2012

Carti pentru toate gusturile!

Carti horror

Mhi. Asta e subiectul pe care il abordam saptamana asta. Carti scrise special ca noi sa nu mai putem adormi noaptea, iar in caz de reusim, sa visam numai fantome/monstrii si alte fictiuni. Trebuie sa recunoastem, desi ne baga in sperieti, adoram sa citim carti de groaza. Eu cel putin da.

Femeia in negru - Susan Hill
Mandra si solitara, Casa din Mlastina Tiparului vegheaza asupra smarcurilor cu apa sarata, batute de vant si aflate de cealalta parte a Digului celor Noua Vieti. Arthur Kipps, un tanar avocat, este trimis sa participe la inmormantarea singurului locatar al casei, nestiind de secretele tragice ce zac ascunse dincolo de ferestrele oblonite. Abia dupa ce zareste o tanara femeie palida, invesmantata toata in negru, incepe sa fie coplesit de neliniste, sentiment intarit de localnicii care ezita sa vorbeasca despre strania aparitie – si intentiile ei cumplite.


Femeia in negru, o poveste cu fantome plasata in epoca victoriana, este unul dintre cele mai cunoscute romane ale scriitoarei britanice Susan Hill. A fost adaptat pentru scena in 1989 si continua sa se joace cu succes in West End-ul londonez, ca si pe scenele a numeroase teatre din intreaga lume.


The Shining – Stephen King (carte aparuta la editura Nemira)
Dupa ce isi pierde slujba de profesor din cauza alcoolismului, Jack Torrance incearca sa-si refaca viata acceptand un post de portar intr-un hotel izolat in munti, inchis in timpul iernii. Aici se muta cu sotia sa, Wendy, si fiul sau, Danny, un "Shiner", o fiinta inzestrata cu o energie psihica supranormala ce-i da puteri vizionare.
Hotelul Overlook este posedat de o forta misterioasa, este o sumbra si sangeroasa magie in care se va implini destinul teribil al condamnatului Jack Torrance si in care se va petrece dezastrul acestei familii – o sinistra lucrare a nebuniei ce izbucneste cu o forta ucigasa.


"Shining este in mod cert o capodopera – si probabil unul dintre cele mai bune romane cu subiect supranatural din ultima suta de ani." Peter Straub

A mai dezamagit pe cineva coperta? L

 Salem’s lot – Stephen King (carte aparuta la editura Nemira)
In Salem’s Lot Stephen King aplica pentru prima oara un principiu care-i va deveni, in decursul timpului, un obicei – acela de a prelua un subiect clasic, un motiv consacrat, innoindu-l si amplificandu-l. In acest caz, eroii imprumuta trasaturile celebrilor Conte Dracula si Dr. Van Helsing, insa procesul vampirizarii se extinde aici la un oras intreg.
La mii de kilometri distanta de Salem’s Lot, doua fiinte inspaimantate impart secretul casei bantuite: un copil care nu vorbeste niciodata, dar a carui privire tradeaza indescriptibila oroare de a-si fi vazut parintii ucisi, si un barbat chinuit de cosmaruri, dar hotarat sa exorcizeze toti demonii care il bantuie. Ei se hotarasc sa se intoarca in Salem ‘s Lot pentru confruntarea finala cu raul de nedescris ce salasluieste in orasul in care vampirii ratacesc pe coridoarele stapanite de bezna si oficiaza slujbe demonice.

A citit cineva vreuna din cartile astea? Ce ziceti, sunt sau nu infricosatoare? 


6 comentarii:

  1. Par atât de interesante :X
    Cred că mai mult mă atrag cele de S.K., mai ales Salem's lot. Nici Shining nu cred că e rea (cum să fie rea una dintre cărţile lui Stephen King? Îl ador!), dar m-a dezamăgit şi pe mine coperta.
    *Added to wish list

    RăspundețiȘtergere
  2. N-am citit Shining, celelalte 2 le-am citit. Femeia in negru o recomand cu tot sufletul! Salem's lot, mai putin. Desi a fost calumea, si destul de infricosatoare, nu m-a impresionat intr-un mod special. Seamana putin cu Dracula

    RăspundețiȘtergere
  3. Am citit femeia in negru!Are un final..OMG@@@@!O recomand tuturor!

    RăspundețiȘtergere
  4. par atat de tari toate:x

    RăspundețiȘtergere
  5. "Femeia în negru" este absolut genială! O recomand!

    RăspundețiȘtergere