duminică, 22 ianuarie 2012

Ultimul cantec - recenzie

V-am mai vorbit de aceasta carte si in cadrul rubricii 'Cartea bate filmul' (click AICI), insa acum am revenit cu o descriere mai detaliata a cartii. Enjoy!

Ultimul cantec - Nicholas Sparks
Cred ca am terminat de citit aceasta carte acum 2 saptamani, daca nu ma insel, dar abia acum am apucat sa fac recenzia.
E prima carte pe care o citesc de Nicholas Sparks, dar felul lui de a scrie m-a convins sa mai incerc si alte carti scrise de el. J

Veronica ‘Ronnie’ Miller nu a mai vorbit cu tatal ei de 3 ani. Insa, din motive pe care Ronnie incearca sa le afle, parintii ei, acum divortati, sunt de parere ca ar trebui ca ea si fratele ei, Jonah, sa petreaca vacanta de vara impreuna cu tatal lor. 2 luni intregi petrecute in Carolina de sud, intr-o casa cu plaja la 2 pasi pun pariu ca ar incanta pe toata lumea, insa nu si pe Ronnie. Motivul? Tatal ei care, crede ea, incearca sa o faca sa cante din nou la pian, lucru pe care Ronnie si l-a promis sa nu-l mai faca niciodata.
Insa vacanta de vara incepe sa devina mai suportabila in momentul in care il intalneste pe Will – tipul care a varsat suc pe ea in prima zi cand a venit in Carolina de sud, si care este, fara dar si poate, indragostit pana peste cap de ea.
Da, viata incepe sa-i surada din nou lui Ronnie, iar totul ar fi pur si simplu perfect daca in peisaj nu ar aparea Marcus (tipul care, din cate se pare, vrea sa-i faca sederea lui Ronnie cat mai neplacuta) si Blaze (asa-zisa prietena lui Ronnie, care este, culmea!, iubita lui Marcus).
In decursul acestor 2 luni, Ronnie isi reface relatia cu tatal ei si continua sa se intalneasca cu Will, si da uitarii faptul ca in urma cu nu multa vreme isi dorea sa se intoarca acasa, la New York.
Asta pana cand Ronnie afla motivul pentru care ea se afla aici: aceasta este ultima vara petrecuta cu tatal ei, bolnav de cancer.
Urmeaza luni intregi, chiar si dupa ce vacanta de vara se sfarseste, de durere, lacrimi si zambete false pentru Ronnie. Nu poate accepta adevarul ca este prezenta la ultimele luni ale tatalui ei, care este tot mai slabit pe zi ce trece.
Ronnie simte ca-i fuge pamantul de sub picioare: tatal ei este bolnav, iar ea nu poate sa faca nimic altceva decat sa se uite. Si mai e si Will care a plecat la facultate fara sa-si ia la revedere..
Vreti sa aflati ce se va intampla in continuare cu tatal lui Ronnie, si daca ea se va impaca cu alesul inimii ei? Cititi cartea. Iar daca la sfarsit nu plangeti, inseamna ca aveti o problema. Grava.

Imagine asociata

Melodie asociata

Voi ce mai cititi, dragilor? :)



10 comentarii:

  1. Este una din preferatele mele,aceasta carte. Este superba!

    RăspundețiȘtergere
  2. Pare foarte interesantă. Îmi place imaginea asociată. De melodie... ei, îmi amintesc când eram în a4a sau a5a şi colegele mă torturau cu ea. Dar a început să-mi placă.

    RăspundețiȘtergere
  3. Am citit si eu cartea fix inainte de inceperea scolii si mi se pare foarte frumoasa.
    Pot spune ca am ramas putin marcata. Relatia cu parintii mei este una foarte buna, dar dupa citirea cartii, lucrurile au devenit si mai stranse!
    Recomand oricui cartea!
    Apropo, o alta carte foarte faina, tot de acest autor este "Dragoste la prima vedere"

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu am cartea de cateva zile si nu stiu daca sa ma apuc de ea sau de Ingerul Mecanic :)) Grea decizie..
    Frumoasa recenzia :X

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu de 2 luni citesc "Nisipurile miscatoare" si nici cum nu o termin ;)) ocupat cu alte treburi. Desi e bine de memorat si cele recomandate de tine :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Iar daca la sfarsit nu plangeti, inseamna ca aveti o problema. Grava. :)) tare :)) eu am plans de m-am deshidratat la cartea asta...si e o carte care m-a facut sa iau o decizie importanta in viata mea.

    RăspundețiȘtergere
  7. Ramona,la fel de mult am plans si eu.
    Mi se pare mai buna decat filmul.

    RăspundețiȘtergere
  8. adoor filmul, cat despre carte mi-as dori sa o citesc.acum citesc "tradari[alfel de ingeri 2]":d

    RăspundețiȘtergere