duminică, 22 aprilie 2012

Sapte zile pentru o eternitate - recenzie

Incep prin a multumi Librariei Online Libris, pentru sansa de a citi 'Sapte zile pentru o eternitate', o carte care m-a facut sa meditez muult timp dupa ce am terminat-o. Si nu uitati! Libraria Online Libris, dispune acum si de o gama foarte variata de peste 100.000 de titluri in engleza!


Sapte zile pentru o eternitate de Marc Levy
Dumnezeu si Lucifer incearca sa puna stapanire pe lume, din birourile lor separate de un zid dintr-o cladire din San Francisco. Pare mult prea normal pentru doua persoanje divine, asa-i?
Satui pana peste cap de rivalitatea lor stupida, cei doi isi lanseaza o ultima provocare: fiecare o sa-si trimita cel mai bun ‘agent’, si timp de sapte zile trebuie sa gaseasca modalitati pentru a-si indeplini misiunea.
Pare planul perfect! Insa, se pare ca cei doi ‘sefi’ au uitat sa ia in calcul o posibilitate: aceea ca cei doi agenti ai lor sa se.. indragosteasca unul de celalalt.
Cine face primul pas in treaba asta? Lucas, trimisul Diavolului, bineinteles! Doar e de datoria barbatilor sa faca primul pas. Lucas se simte intr-un mod ciudat atras de Zofia, trimisa lui Dumnezeu. Zofia simte si ea la fel, desi n-o recunoaste. Dar pentru asta exista prietenii, nu? Sa-ti deschida ochii! Iar Mathilde si Reine nu vor sta cu mainile in san, privind cu prietena lor se lupta cu moliile din stomac.
In timpul asta, Lucas face tot posibilul s-o cunoasca mai bine pe Zofia: o invita la masa, ii trimite flori (a se citi nuferi)... .
Care e partea cea mai interesanta? Astia doi habar nu aveau ca ei luptau in bande diferite ! Mda, pana la urma afla, bineinteles, dar nu credeti ca o sa spun rezultatul, nu?
Cert e ca imi doream de mult cartea aceasta, inca de cand am citit recenzia pe un blog, prin vara. E mult mai buna decat mi-o imaginam! J Merita s-o cititi!

Va las si un fragment care pe mine m-a impresionat de-a dreptul:
‘’-Tot timpul, propovaduim dragostea, dar noi, ingerii, nu dispunem decat de teorii. Prin urmare, ce inseamna cu adevarat dragostea, Doamne?
- Dar acesta e lucrul cel mai frumos pe care l-am inventat! Dragostea e o particica de speranta, e necontenita reinnoire a lumii, e calea spre pamantul fagaduintei. Am creat diferenta pentru ca omenirea sa cultive intelegerea: o lume omogena ar fi fost atat de trista! Sa mori, nu alta! Si, pe urma, pentru cel sau cea care a stiut sa iubeasca si sa fie iubit(a), moartea nu e decat un moment din viata.
- Dar povestea cu acel Bachert e adevarata?
- Frumoasa idee, nu? Cel care isi gaseste jumatatea devine mai implinit decat toata omenirea la un loc! Omul nu este unic, in sine. Daca l-as fi vrut astfel, n-as fi creat decat unul. Abia cand incepe sa iubeasca devine, intr-adevar, unic. Omul, asa cum l-am creat, poate ca nu e perfect, dar nimic nu poate depasi perfectiunea a doua fiinte care se iubesc.
[…]
- O sa-ti incredintez un mare secret. Unica si singura intrebare pe care mi-o pun, inca din prima zi: Oare eu sunt cel care a inventat dragostea, sau dragostea e cea care m-a inventat pe mine?’’
Dupa cum probabil v-ati dat seama, este vorba despre un dialog intre Dumnezeu si Zofia. 
Frumos, nu? 

Poza asociata

Melodie asociata
7 seconds away 
Just as long as I stay 
I'll be waiting 
It's not a second 
7 seconds away 
Just as long as I stay 
I'll be waiting 



10 comentarii:

  1. Aveti idee de cat timp imi doresc sa citesc cartea asta? :D Subiectul mi se pare inedit. Wow, atat de interesant! Recenzia ta m-a facut si mai curioasa si nerabdatoare sa citesc cartea, iar fragmentul e incredibil de frumos.."Oare eu sunt cel care a inventat dragostea, sau dragostea e cea care m-a inventat pe mine?".. speechless :X

    RăspundețiȘtergere
  2. Vai, cat am iubit cartea asta! Am citit-o hat, hat atunci cand a aparut si mi s-a parut inedita. Iar finalul... perfect! As vrea si eu sa primesc nuferi :D

    RăspundețiȘtergere
  3. Pare ataaat de interesanta!Cu siguranta o vreau ! :o3
    Imi place recenzia <3.

    RăspundețiȘtergere
  4. Chiar vreau sa citesc cartea, dar nu eram sigura. Iti multumesc foarte mult pentru recenzie! M-am convins! :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur, Anna. :* Lectura placuta, chiar se merita!

      Criss

      Ștergere
  5. Genial subiectul! ♥ Uh, cât vreau să o citesc..

    RăspundețiȘtergere
  6. imi place cum scrie Marc Levy :):X

    RăspundețiȘtergere
  7. Oh, Doamne! E geniala cartea! Sunt la pagina 135 din 170 si ceva :d abea abea astept s-o termin, sa vad daca raman impreuna sau nu.... :-s imi place ca, atunci cand ei se intalnesc, nu stiu daca ai observat, dar mereu incepe cate o furtuna.. natura o iau razna in fata iubirii lor! Oh! 8->

    RăspundețiȘtergere