duminică, 10 iunie 2012

Despre imaginatie

O alta provocare marca Ganduri Ratacite. :)



Despre imaginatie.
Scurt si la obiect

Nu stiu cati dintre voi realizati, dar intr-o lume a logicii si a lucrurilor exacte, omenirea nu ar fi ajuns niciodata in stadiul in care se afla in prezent fara imaginatie. Adica, hai s-o luam logic:
In 1666, Isaac Newton a descoperit gravitatia. (Acum, daca imi permiteti sa fac o paranteza: ‘a descoperi’ nu e chiar cel mai bun verb care sa justifice situatia. Mai degraba as folosi verbul ‘a explica’, pentru ca, stiti voi, gravitatia a existat inca de cand s-a format Terra, Newton nu a facut decat altceva decat s-o explice.) Dar, oricum, revenind la subiect. Datorita gravitatiei care atrage lucrurile spre Pamant, zborul era, teoretic, o chestie nerealizabila.
In ciuda acestui fapt, doua secole mai tarziu, in data de 17 decembrie 1903, primul avion din lume se ridica de la sol pentru un timp de 12 secunde. Aici a intervenit imaginatia, oameni buni. ‘Hei, Orville, ce-ar fi sa-i dam lu’ Newton cu gravitatia in cap si sa facem un avion care sa zboare?’ ‘Buna idee, Wilbur, hai sa trecem la treaba!’
Pun pariu ca Newton se oftica acum.

Albert Einstein, un fizician cunoscut al secolului trecut, a spus odata: ‘’Logica te poate duce din punctul A in punctul B; imaginatia te poate duce oriunde’’. Asta, din punctul meu de vedere, mi se pare cea mai buna definitie care sa explice imaginatia. Adica, hei!, cine a zis ca tre’ neaparat sa traversez raul asta inotand? Am sa construiesc un pod, ce naiba! Nu am nevoie decat de niste fier, niste stalpi de sustinere, putina matematica si muuulta imaginatie. Cat de greu poate sa fie?

Oricum, imaginatia e ceva bun. E o dovada clara ca creierul nostru nu poate accepta realitate, si de aceea creeaza propriile ipoteze, propriile povesti si asa mai departe. Cartile, filmele, chiar si articolul asta, sunt dovezi clare care intaresc ideea.

Sa nu mai vorbim de prietenul imaginar din copilarie. Haideti, cu totii am avut unul! Cand o sa ai un copil, iar acesta o sa aiba o discutie extrem de aprinsa cu un copac, nu te grabii sa-l duci la psiholog. Are doar un prieten imaginar, nimic de care sa te temi!
Ok, daca acest prietenas nu dispare pana la varsta de 10 ani, ar cam fi cazul sa te alarmezi. Si sa nu excluzi ideea ca odrasla ta vede fantome!
In ziua de azi, totul e posibil! J

Ok, stiu ca n-a fost nici scurt si nici la obiect dar, sper sa va placa.:)


7 comentarii:

  1. Imi aduc aminte de un citat de Pablo Picaso care zicea ca fiecare copil este un artist, problema este sa ramana un artist cand devine adult.Avea dreptate. Cand eram mai mica, puteam distinge 20 de lucruri diferite din forma norilor. Acum ma straduiesc sa vad vreo 2-3. Imaginatia scade o data cu varsta.

    Criss, ai un fel de a scrie care ma face sa rad :). Neaparat sa mergi la jurnalism, ai talent. Apreciez mult ironia ta :D

    PS : Eu stiam ca Traian Vuia a realizat primul zbor din lume. :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mersi pentru vorbele frumoase! >:D<

      Si in legatura cu PS-ul. Da, populatia l-a declarat pe Traian Vuia, si pe aeroplanul lui, Vuia I, drept primul om care a zburat, in 1906. Adevarul este ca primul avion, cel al fratilor Wright, a zburat in 1903. Nu a fost ceva foarte spectaculos, avand in vedere ca nu au fost prezenti jurnalisti care sa scrie despre asta in ziare, cum a fost in cazul lui Vuia.

      Criss

      Ștergere
  2. eu pana in clasa a3a am avut prieteni imaginari :)) aveau si nume. Orice persoana isi imagineaza lucruri care nu se vor intampla niciodata ... ai o leapsa pe blogul meu. :*

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu degeaba mi-am numit blogul asa cum l-am numit. Imaginatia este un lucru important in viata noastra :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Ba chiar a fost scurt si la obiect :d
    Simpatic >:D<

    RăspundețiȘtergere
  5. what? eu inca mai am un prieten imaginar :P
    acuma serios..
    eu sunt pro imaginatie, e cea mai buna scapare din lumea asta crunta. draguta postarea.

    RăspundețiȘtergere
  6. Sunt pro imaginatiei, da' nu in exces. Daca o lasi sa mearga prea departe - sau chiar sa o fortezi - poti avea probleme...Da' nu e mare chestie...lumea o sa te gaseasca haios inainte sa se ingrijoreze in legatura cu tine. Si depinde si ce fel de imaginatie ai. Aceasta difera de la un om la altu'.

    RăspundețiȘtergere