vineri, 20 iulie 2012

La o ceasca de vorba cu un scriitor

Ştim că nu ne putem cere scuze îndeajuns de mult de la colegele noastre de pe Walking on letters pentru că am întârziat atât de mult cu articolul, însă promitem că nu o să se mai întâmple...

Something strange and deadly de Susan Dennard
Există ceva ciudat şi fatal liber în Philadelphia...

Este anul 1876 şi Eleanor Fitt are o mulţime de lucruri pentru care să-şi facă griji. Fratele ei a dispărut, familia ei trece prin vremuri grele, iar mama ei este hotărâtă să o mărite cu orice tânăr bogat care se va arăta interesat. Însă nimic din toate acestea nu se compară cu ceea ce tocmai a citit în ziar... –

Moartea creşte în Philadelphia.

Mai apoi, într-un atac înfricoşător, un zombie îi aduce o scrisoare lui Eleanor...de la fratele ei.
Oricine controlează armata Morţii se pare că îl are şi pe fratele ei. Dacă Eleanor ar porni în căutarea sa, ar trebui să se aventureze în laboratorul faimosului Spirit-Hunters, care protejează oraşul de forţele paranormale.  Dar cum Eleanor petrece mult timp cu Spirit-Hunters, incluzându-l şi pe incredibil de încăpăţânatul şi chipeşul inventator, Daniel, situaţia devine dezastruoasă. Şi acum, nu numai reputaţia ei  e în joc, dar şi propria-i viaţă atârnă în balanţă. 

Date despre autoare:


Susan Dennard este o cititoare, scriitoare, iubitoare de animale şi o adevărată mâncăcioasă de prăjituri.
Este o scriitoare transformată într-un biolog marin transformat din nou în scriitor. Locuieşte în Germania alături de soţul său francez şi puteţi învăţa mai multe despre gândurile ei nebuneşti şi dependenţa de prăjituri pe blogul eitwitterfacebook, sau GoodreadsSomething Strange and Deadly este romanul ei de debut.
 Thank you Susan for your great interview!


În ciudat programului aglomerat pe care Susan l-a avut în această perioadă, a fost foarte drăguţă şi ne-a răspuns totuşi la câteva întrebări. Enjoy!

1. Ai vreun talent secret şi care e acesta?
Cântatul! Obişnuiam să exersez în fiecare zi... dar acum sunt îngrozită de practică. Într-o zi – când nu voi mai fi aşa de ocupată cu scrisul – mi-ar plăcea să-mi reiau obiceiul de a cânta.

 2. Casa ta e în flăcări! Ai destul timp să fugi înăuntru şi să apuci un singur obiect fără viaţă. Nu îţi face griji, cei dragi şi animalele de companie au ieşit în siguranţă afară. Deci care este obiectul pe care ai de gând să-l salvezi din acel infern arzător?
Laptop-ul meu! Toate acele poveşti... ce m-aş face dacă l-aş pierde?

3. Dacă ai putea fi oricare personaj fictiv, care ar fi acela ?
Indiana Jones, cu siguranţă. Să călătoresc prin toată lumea, să descopăr culturi antice şi să am aventuri memorabile în fiecare zi?  Trece-mă pe listă!

4. Dacă ai fi un supererou , ce puteri supranaturale ai vrea sa ai ?
Să pot respira sub apă! Ca un fost biolog marin, mi-ar plăcea la nebunie să mă duc şi să locuiesc pur şi simplu cu peştii!

5. Pleci pe o insulă pustie şi poţi lua doar o singură carte cu tine. Ce carte ai alege? ( în afară de a ta ).
Jonathan Strange & Mr. Norrell. Cartea este aşa de lungă şi de frumoasă, încât nu m-aş plictisi niciodată de ea. Deja am citit-o de 3+ ori şi am descoperit de fiecare dată lucruri noi.

6. Tocmai ai primit un bilet de avion care te poate duce oriunde. Trebuie să pleci chiar acum. Unde te duci?
Ştiu cât de prostuţă o să mă credeţi, dar mi-ar plăcea să mă întorc acasă. Să-mi văd familia şi prietenii. Faptul că locuiesc în străinătate îmi dă posibilitatea de a vedea o mulţime de locuri grozave, însă aşa cum se spune – nicăieri nu e ca acasă. 

6 comentarii:

 1. Tare drăguţă e autoarea aceasta!

  RăspundețiȘtergere
 2. Ce interesanta e cartea! :x
  Fetelor, daca va pot intreba, ce se mai aude de concurs? Cand trimiteti cartile castigatorilor? :d
  Sunt asa nerabdatoare :x

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Saptamana asta care vine le trimit. :* Am asteptat sa-mi trimita toti castigatorii adresele. :)

   Criss

   Ștergere
 3. Bună dragelor!Aveţi o surpriză la minee!:)

  RăspundețiȘtergere
 4. Imi place cartea (ideea) si raspunsurile autoarei sunt interesante.
  Cum reusiti sa dati de ei, eu am tot incercat dar nimeni nu mi-a raspuns :))

  RăspundețiȘtergere
 5. Ador interviurile cu autori. Din fiecare am învățat câte ceva! Îmi place că sunt extrem de deschiși și sinceri. Încearcă să faci același lucru în România... :)) Ar fi interesant de urmărit.

  RăspundețiȘtergere