sâmbătă, 4 august 2012

Book Lovers Challenge: prima zi

Ne-am inscris si noi in campanie initiata de fetele de la Walking on Letters. Ne place la nebunie, si abia asteptam sa raspundem provocarilor! :)

1. Cum a început pasiunea ta pentru carti? 
Ce romane te-au facut sa iubesti lectura si de ce?
Aaa.. Daca nu ma inseala memoria, prima carte pe care am citit-o a fost ‘O calatorie spre centrul Pamantului’ de Jules Verne.., iar asta fost pe la sfarsitul lui 2009, inceputul lui 2010, nu mai tin minte cu exactitate.  Ma rog, cert e ca nu am inceput sa citesc datorita clasicelor serii ‘Amurg’ sau ‘Harry Potter’. Nici macar nu le-am citit. Nu, mint. Am citit primul volum din ‘Harry Potter’. E  destul de ok. Poate o sa continui. 
N-o sa va mint. Cand am inceput sa citesc nu am simtit nicio senzatia d’aia stranie cu fluturi in stomac, nu m-am simtit teleportata intr-o lume de viiis, n-am vazut nici lumina de la capatul tunelului…, doar aveam o usoara durere de cap. :)) Cred ca am tinut-o cu J. Verne o buna perioada de timp, apoi am trecut la cartile tipice cu vampiri s.a.m.d. ‘Semnul’ a fost prima carte de genul, si marturisesc ca in momentul ala am inceput sa ma indragostesc nebuneste de lectura. Recunosc, in urma cu cativa ani eram mult mai entuziasmata de cartile cu vampiri si fantome si alte chestii, decat de cartile .. hm, ‘normale’. Acum genul asta nu ma mai atrage.
Tin minte ca de Craciun vroiam sa imi iau primul volum din Amurg. M-am dus in Carrefour si am vazut ca nu il au. Concluzie? Universul nu vrea ca eu sa citesc seria asta. :))
M-a facut sa iubesc si mai mult lectura si un grup de pe un site de socializare, si anume clopotel.ro . Acolo am cunoscut-o si pe Dee, apropo. Grupul se numea ‘Magia limbii romane’, iar eu aveam un nickname de pitipoanca: crissy_dulcika. Da. Cu ‘K’. =)) Ma rog, important e ca mi-a indrumat pasii spre lectura. :))
Acum ‘sportul’ asta imi este indispensabil. Vreau sa mor cu o carte in mana. J

10 comentarii:

  1. Frumos.
    Pasiunea mea pentru citit a inceput tot in 2009.Una din cartile care mi-au placut foarte mult a fost ''Departe de lumea dezlantuita'' de Thomas Hardy.

    RăspundețiȘtergere
  2. Mie sincer nu imi place Jules Verne :)) dar si eu am citit alte carti clasice :).La fel,am avut cont pe clopotel <3 ! Am intalnit o gramada de copii.Numai pe voi doua nu :| :))
    Te pup ! :*

    RăspundețiȘtergere
  3. DA DA DA DA!
    De mine nu spui nimic, nuuu? LASAAAAAAAAAAAAAAAA! ca te tin eu minte! Pitipoanca mea preferata!>:D<

    L-am urat pe Jules Verne, il urasc si il voi uri toata viata mea. Nu ma intelegeti gresit, nu-mi sariti in cap. URASC STILUL LUI DE A SCRIE, nu pe el. M-a chinuit cu "copiii capitanului grant" un an! UN AN pentru o carte!
    ORIBIL!

    Te pupicesc, crisulet!:*

    RăspundețiȘtergere
  4. Am avut emotii :(. Am crezut ca nu vreti sa raspudneti provocarii BLC. Sunt convinsa ca ti-ar fi placut Amurg daca o citeai in acea vreme cand erai pasionata de vampiri si fantasy. :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cum sa nu raspundem? :O Am fi vrut sa incepem de pe 1 august, dar nu am avut posibilitatea. :*

      Criss

      Ștergere
  5. Am citit " O călătorie spre centrul pământului". Am creyut că mor, şi tot nu o termin să o citesc....după mi-am luat toată seria "Amurg" şi cu chin cu vai am reuşit să o termin. Setea mea de lectură a început cu "Amurg"!!!
    P.S. Când am să mor, vreau să mi se pună toată seria - Amurg - în coşciug cu mine!!!Da! Şi să fim îngropate împreună!

    RăspundețiȘtergere