joi, 2 august 2012

... şi la sfârşit a mai rămas coşmarul - recenzie

             Aşa cum am spus, am revenit cu recenzia cărţii “şi la sfârşit a mai rămas coşmarul”. Înainte de a vă prezenta impresiile mele vă spun doar atât: citiţi-o! Merită cu adevărat!:)

Încă de la început mi-au atras atenţia descrierile frumos realizate, transpuse prin prisma subiectivităţii naratorului. Atmosfera specifică m-a introdus cu totul într-o lume fascinantă în care coşmarul ce avea să urmeze pândeşte din umbră la fiecare pagină. 
            Atunci când primele semne că ceva nu e în regulă apar şi invitaţii încep să moară, frica şi groaza se jucau pur şi simplu cu mine nepermiţându-mi să dau drumul cărţii din mână. Misterul învăluie lista de suspecţi, eliminându-i pe cei mai mulţi după numeroase scene de teroare. Însă la sfârşit au mai rămas câţiva... şi e aşa de greu să nu te poţi încrede în nimeni! 
             Dar chiar şi în cele mai grele momente iubirea pe care Arthur i-o poartă Adriannei de Valois îl determină să se gândească  de două ori înainte de a acţiona: o dată pentru el şi o dată pentru aleasa inimii sale.

 "[...] durere pentru care îi mulţumeam lui Dumnezeu în fiecare clipă căci mă oprea să mă gândesc la ea
Bineînţeles că mă gândeam totuşi... Îmi aminteam buclele blonde şi ochii adânci ca oceanul şi trupul de înger şi rochiţa galbenă."


"E un însemn... Când o să îl vedeţi, faceţi orice să vă feriţi de el, ca şi de cel care îl poartă."

            Cartea aceasta m-a făcut să mă gândesc la faptul că monştrii din trecut nu se pot compara cu vampirii şi nălucile de astăzi. În bestseller-urile contemporane oricine poate descoperi peste noapte că are puteri supranaturale cu care poate schimba lumea, însă altfel stau lucrurile când vine vorba de groaza autentică.
            „...şi la sfârşit a mai rămas coşmarul” este singura carte de gen paranormal care m-a speriat în adevăratul sens al cuvântului; cartea în care numeni nu se împrieteneşte cu răul, ci îl înfruntă cu toţii.

Melodie asociată
Dacă veţi avea ocazia să o citiţi(şi chiar vă îndrum să puneţi mâna pe ea cât mai repede) să citiţi si postfaţa – mie mi-au plăcut poveştile despre monştrii reali, demoni şi forţe întunecate în adevăratul sens al cuvântului. 

22 de comentarii:

  1. Întrebare: e o poveste de groază? Nu prea îmi e clar și aș vrea să știu înainte.

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte frumoasă cartea. Am citit-o acum 2 ani de zile. Mi-au plăcut citatele de începutul fiecărui capitol. Şi îmi place că ne prezintă vampirii aşa cum sunt ei. Răi, nu plini de sclipici. Nu mă înţelegeţi greşit, iubesc Twilight, da' prea multe cărţi cu vampiri buni. Şi-mi place cartea pentru că NU are un final fericit.
    Şi Oliviu Crâznic este un om deosebit. Am avut plăcerea să vorbesc cu ea pentru a-i prezenta ceva din ce am scris şi s-a oferit să mă ajute. Mă ţine mereu la curent cu mici concursuri şi dă sfaturi foarte bune.

    RăspundețiȘtergere
  3. Vai, abea astept s-o devor si eu! Lx
    De ceva timp o tot vanez, dar inca n-am impuscat-o :))
    :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Va dam ocazia sa o impuscati:)
      http://edituravremea.ro/...si-la-sfarsit-a-mai-ramas-cosmarul

      Ștergere
  4. Singurul lucru care nu-mi place la acest gen de carti e faptul ca nu le pot citi noaptea,ci nu pentru ca as avea cosmaruri,ci pentru ca n-as mai avea nicio sansa sa ma dau jos din pat si sa ma duc sa sting lumina:)) dar cred ca mi-ar placea sa o citesc(ziua).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Şi eu am început să o citesc noaptea şi m-a cam speriat, dar a meritat:). E foarte frumoasă, sper să ai ocazia s-o citeşti.

      Dee.

      Ștergere
  5. intesanta carte......dar mi se pare cam macabra:))app te-am adaugat la blogroll:p

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aşa mi s-a părut şi mie, dar crede-mă că merită:). Merci, te adaugăm şi noi acum:D.

      Dee.

      Ștergere
  6. Pare interesanta, desi trebuie sa recunosc ca nu sunt o mare fana a acestui gen de carti:D

    RăspundețiȘtergere
  7. titlul parca mi-e predestinat :))

    RăspundețiȘtergere
  8. ABIA AŞTEPT SĂ O CITESC!

    Suuper, recenzie!:*
    Te pupicesc!

    RăspundețiȘtergere
  9. La prima vedere pare interesanta ...poate am sa pun si eu mana pe asa ceva ... zi faina sa ai :)

    P.s : Poate te-ar interesa un parteneriat : link,pareri...etc daca doresti ma poti contacta pe blog.Ms

    RăspundețiȘtergere
  10. Pare ca e pe gustul meu :)) sper sa o citesc curand. :x mi-a palcut mult recenzia ,felicitari. :*

    RăspundețiȘtergere
  11. P.S melodia o ador <3 tonul pe de apel. :)) :">

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Heii, ma bucur ca ti-a placut recenzia:*. Te uiti la Supernatural cumva? Majoritatea stiu melodia de acolo:)).

      Dee.

      Ștergere
  12. Cat imi place recenzia asta! <33 Ei, stiu ca ma abat putin de la subiect, dar vreau sa intreb cum e Supranatural :) Ma tenteaza serialul, dar sunt putin cam fricoasa.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iartă-mi răspunsul cam întârziat. Supernatural e foarte foarte tare! Eu nu m-aş fi uitat niciodată dacă nu era Criss cu gura ei mare(scuze iubire!:*), însă nu am regretat. Mie nu mi s-a părut scarry, poate şi pentru că urmăream înainte astfel de chestii şi nu mă las speriată prea uşor... Dar primele sezoane poate o să ţi se pare mai înfricoşatoare(ce să zic, poate vei avea şi mici coşmaruri inofensive), dar după aceea garantez că nu o să te mai poţi lăsa de serial! Actorii sunt geniali, povestea în sine e superbă, iar "complicaţiile" care apar odată cu trecerea episoadelor te fac să vrei să poţi vedea cât ma multe episoade zilnic.
      Serialul ăsta e genial, crede-mă şi neapărat apucă-te de el! :*

      Dee.

      Ștergere
  13. Neaparat o vreau ,ma convins si cartea in sine ,dar si recenzia ta !

    RăspundețiȘtergere