sâmbătă, 22 septembrie 2012

Recenzie "Sacrificiul" (Eve2)

           Cât am aşteptat să citesc cartea asta! Pe bune, primul volum mi s-a părut foarte drăguţ şi nu mai aveam răbdare să mă apuc de "Sacrificiul". Mi-a plăcut, ce-i drept, însă nu m-a fascinat aşa cum mă aşteptasem.



Dacă mai ţineţi minte, la sfârşitul primului volum Eve l-a abandonat pe Caleb pentru a rămâne în siguranţă în Califia – adăpostul acela pentru femeile evadate. 
              Ei bine, ştiţi voi cum stă treaba cu dragostea... nu poţi sta prea mult timp departe de persoana pe care o iubeşti şi despre care ştii că te iubeşte. De aceea, atunci când aude că există o şansă ca ei doi să fie din nou împreună, Eve a noastră nu stă prea mult pe gânduri şi evadează din cel mai sigur loc pentru ea(?). Dar bineînţeles că totul a fost doar o înscenare, iar ea e prinsă şi dusă în Oraşul de Nisip unde descoperă ceva amaziiiing despre ea. Ce fericită ar fi putut fi de nu era iubirea asta! Doamne deci de-aţi ştii ce greu mă abţin să nu vă zic despre ce e vorba! Vă las să descoperiţi singuri continuarea...

        Acum... ştiţi voi că eu sunt puţin mai pretenţioasă de felul meu, dar asta nu înseamnă că nu spun şi adevărul. Cărţii ăsteia îi lipseşte ceva. Aş fi vrut ca scenele de dragoste să fie puţin mai detaliate(să nu începeţi să mă înjuraţi şi să-mi spuneţi "Du-te şi citeşte nişte romane siropoase", bine?) şi mi s-a părut puţin prea multă pălăvrăgeală. La ce mă refer? Păi după e dusă la Palat 20-30-40 de pagini, poate şi mai multe nu face nimic altceva în afară de a se învârti pe acolo şi de a descoperi cum a fost restaurată lumea după molimă.
        Cu toate astea nu pot să mă plâng de ea fiindcă am avut o mulţime de lucruri de învăţat. Cel mai important: călătoreşte, călătoreşte şi iar călătoreşte. V-aţi gândit vreodată că într-o bună zi n-o să mai poţi lua pur şi simplu avionul spre Paris, Los Angeles sau Anglia? N-o să mai poţi vizita piramidele din Egipt, nici să admiri Casablanca. Asta chiar ar fi trist, nu-i aşa?

Poza asociată

Melodia asociată

V-aţi gândit vreodată că lumea s-ar putea sfârşi mâine?
 


20 de comentarii:

  1. Super recenzie! Nu am citit niciun volum si inca nu stiu daca sa ma apuc sau nu de serie :\ :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E destul de draguta seria, dar mai bine citesti altceva... nu e asa de captivanta precum ma asteptam.

      Dee.

      Ștergere
  2. Da,sincer...primul volum a fost dragut,dar nu cine stie ce.Am acum si al doilea volum si sper sa nu fie la fel de sec in unele parti.Ai dreptate,prea mult "bla bla bla" :)). Te pup !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Well, lectura placuta! :) Eu am avut asteptari mai mari de la al doilea volum...

      Dee.

      Ștergere
  3. Cred ca nu mi-ar prea pasa daca lumea s-ar sfarsi maine... Daca toti murim si totul se termina...:P

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asta asa e, dar totusi...ar fi nasol sa mori fara sa-ti fi indeplinit toate visele.

      Dee.

      Ștergere
  4. Mie mi s-a parut ca o anumita scena de dragoste nu-si prea avea locul in carte :( si nu mi-a placut la fel de mult ca volumul 1. Eve a fost ciudata in acest volum, sper ca in volumul 3 sa fie iar ca inainte :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La ce scena te referi? Si mie mi s-a parut ca gandea altfel, dar poate a avut un scop si chestia asta:).

      Dee.

      Ștergere
  5. Am Eve in biblioteca de mult, dar tot nu am apucat sa o citesc. Sa stii ca m-am gandit ca lumea s-ar putea sfarsi maine, pentru ca eu am fixuri din astea macabre foarte des (de ceee??) si totusi sper sa nu fie asa...
    Vroiam sa te intreb, ce crezi despre personajul ei?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu mai am idei din astea si ma gandesc de multe ori la chestii de genul, dar de cele mai multe ori mi le alung repede.
      Imi place de Eve, doar ca prin primul volum mi s-a parut cam ingamfata("sunt frumoasa, inteligenta si cuminte...credeam ca sunt pe placul tuturor barbatilor ramasi pe planeta" biiiitch!). In rest, imi place ca lupta pentru dragostea ei :). Tu ce crezi?

      Dee.

      Ștergere
  6. Am citit primul volum si chiar mi-a placut... o sa ma apuc de acesta cand o sa il am. Probabil niciodata! =))) Oricum , recenzia e taare!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ei, daca te-ai apucat de o serie merita sa citesti si restul volumelor :). Multumeeesc! :*

      Dee.

      Ștergere
  7. Nu ma gandesc ca lumea s-ar putea sfarsi maine pentru ca nu e genul meu de gand pe care sa il am, nu sunt pesimista de felul meu. "Sacrificiul" e un volum bun, dar nu extraordinar. Finalul ma face sa astept cu nerabdare continuarea, totusi. Mi s-a parut ca ultimele 50 de pagini au fost cele mai tari.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si mie mi-a placut mult finalul si chiar daca nu a fost un roman asa de stralucit - mi s-a parut destul de dragut. :)

      Dee.

      Ștergere
  8. am citit Eve primul volum in urma cu o luna. Intre timp am facut rost si de Sacrificiul dar cum primul volum nu m-a impresionat deloc ma indoiesc ca voi citi prea curand continuarea. Cum ne-ati obisnuit o recenzie superba!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mie mi-a placut mult primul volum, probabil pentru ca e singurul distopic pe care l-am citit. Multumesc, dar daca mi-ar fi placut mai mult si recenzia ar fi fot mult mai stralucita:).

      Dee.

      Ștergere
  9. Mă bucur că am dat de recenzia voastră înainte să-mi comand seria :D Dee, eşti briliantă >:D<

    RăspundețiȘtergere
  10. AM citit doar volumul întâi dar aceasta n-am reuşit să o o iau încă.Abia aştept să o citesc şi eu!

    RăspundețiȘtergere