luni, 22 aprilie 2013

The walking dead vs. Game of Thrones


Sunt sigură că şi voi aţi văzut cât de promovate sunt serialele „The Walking Dead” respectiv „Game of Thrones”. Chiar dacă nu este ceva ce ţine 100% de tema blogului nostru, îmi permit să fac o comparaţie între cele două ţinând cont de faptul că „Urzeala tronurilor” a fost ecranizat după celebra serie „Cântec de gheaţă şi foc” scrisă de George R.R. Martin şi publicată în România la editura Nemira.


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

The walking dead

Într-o lume terorizată de zombi, poliţistul Rick Grimes încearcă să se scoată pe sine şi pe ceilalţi câţiva supravieţuitori din dezordinea post-apocaliptică dezlănţuită în lume.


Game of Thrones

7 familii nobile luptă pentru controlul politic şi militar al miticului ţinut Westeros.



            Dacă ar fi să ne orientăm după nota de pe IMDb, The walking dead are 8.7, în timp ce Game of Thrones are ceva mai mult, şi anume 9.4...


...iar dacă ar fi să ne luăm după actori, contrastul dintre realitate şi personajul fictiv este destul de bine stabilit în ambele...

The walking dead(realitate - serial)


Andrew Lincoln - Rick Grimes

Sarah Wayne Callies - Lori Grimes 

Norman Reedus - Daryl Dixon

Game of Thrones(serial - realitate)

Ned Stark - Sean Bean

Cersei Lannister - Lena Headey

Khal Drogo - Jason Momoa


Popularitatea atunci când vine vorba de The walking dead este dată de transformarea incredibilă a actorilor în morţi vii ce au un aspect incredibil de înfricoşător şi de verosimil...



...în timp ce în Urzeala tronurilor, elementele care contribuie la creşterea pe zi ce trece a numărului deja foarte mare de fani este lumea ficţională în care au loc evenimentele, redarea întocmai a vremurilor de război dintr-o lume străină generaţiei noastre şi, pentru unii, prezenţa unor scene în care se văd cam multe.


Pentru final, vă las câteva citate (nu sunt creaţii proprii) din cele două seriale şi veţi vedea că, cel puţin din imaginile următoare, sensibilizarea publicului este mult mai evidentă în Game of Thrones. Sau nu?

Game of Thrones
The walking dead
Game of Thrones


                   Eu urmăresc doar Urzeala Tronurilor, însă am încercat să fiu cât de obiectivă am putut... Rămâne la aprecierea voastră dacă am reuşit sau nu. Sper că nu v-a plictisit postarea mea şi că nu am făcut o greşeală că am scris despre aşa ceva pe un blog de cărţi. Vreau să menţionez că unele poze sunt editate de mine, iar altele sunt preluate de pe internet. 

Voi urmăriţi vreunul dintre aceste seriale? 
Ce spune publicul The walking dead, merită să mă apuc de el sau nu? 
:)


12 comentarii:

  1. Dupa parerea mea Walking Dead merita toata atentia! E o serie extraordinara (am vazut sezonul 1 si 2) Ar fi bine sa lasi totusi ceva timp intre vizionare si ora de culcare (asta in functie de "constructia" ta).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu prea am probleme in general cu chestiile astea de groaza, dar zombii nu mi-au prea placut... O sa ma mai gandesc, multumesc pentru parere :)

      Dee.

      Ștergere
  2. Tata urmareste The Walking Dead si i`am cerut o parere [si eu am auzit destule dspre serial si ma gandeam ca n`ar fi rau sa arunc un ochi si p`acolo] si mi`a spus ca unele efecte nu sunt tocmai reusite iar unele detalii au fost putin uitate...eu una nu am vazut niciun episod, deci habar n`am cum si in ce fel e...insa nu cred ca ai ce pierde daca incepi sa il vizionezi;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din moment ce a observat partea cu detaliile si efectele banuiesc ca are ceva experienta in materie de filme/seriale... Si daca il urmareste, inseamna ca merita cat de cat. Voi tine cont de asta :). Dar tu de ce nu vrei sa il incepi?

      Dee.

      Ștergere
    2. Aaa:-?
      Nu prea am timp. Am ramas in urma si cu TVD si cu Supernatural. Da` la vara mi`am propus sa il vad:D

      Ștergere
  3. Game of Thrones, clar. La "The Walking Dead" primul sezon e intr-adevar bun, te tine in priza oarecum, dar de la jumatatea sezonul doi deja incepe sa plictiseasca. "Game of Thrones" are insa o poveste bine pusa la punct, o intriga foarte smechera, desi un pic greu de urmarit. Prezentarea, actorii, ideile originale, fac toti banii. La "The Walking Dead" sunt foarte multe clisee: povestea cu zombalai, o lume plina de ei in care raman (vai, mare chestie) cativa oameni care trebuie sa se lupte pentru supravietuire. Serialul asta se poate lalai asa la nesfarsit, ceea ce la un moment dat chiar va plictisi.
    Raman la parerea mea, "Game of Thnores" merita toata, toata, toata atentia posibila :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu m-am gandit la asta, ca e mult prea comuna ideea cu zombii si cu apocalipsa in care mai raman numai un grup de oameni in viata bla bla... "Game of Thrones" nu m-a dezamagit pana acum, desi mi-a fost cam greu putin la inceputul sezonului 3 sa reiau firul povestirii din cauza acelei pauze enorme de aproape un an. Dar in rest, e genial. Si imi place ca nu sunt episoade din astea "de umplutura", adica in fiecare se intampla ceva semnificativ :)
      Merci de parere!

      Dee.

      Ștergere
  4. Nu am vazut WD, dar am citit fiecare carte din seria "Cantec de Gheata si foc", iar serialul GoT mi se pare cel mai tare :p

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Abia astept sa am si eu suficient timp sa citesc seria... Adica, serialul e cu adevarat genial, apoi de carti nu stiu ce sa mai zic. :) Sunt absolut sigura ca nu ma vor dezamagi.

      Dee.

      Ștergere
  5. O să zici că sunt de pe altă planetă..dar..nu..nu am mai auzit niciodată de nici unul.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Relax, poate ca nu sunt tocmai asa de populare pe cat am crezut :)

      Dee.

      Ștergere
  6. Hei, mă bucur că am reuşit în sfârşit să trec pe aici <3
    Nu ştiu cum e Game of Thrones, iar la The Walking Dead m-am uitat la un singur episod. Totuşi, a fost wow. Machiajele sunt aşa reuşite. La un moment dat, eram prea speriată ca să privesc ecranul şi mă uitam doar la subtitrare. Sunt mulţe maţe de cal şi oameni morţi - iar eu, care nu privesc de obicei filme horror, sunt destul de tulburată de asta.
    Am să mă uit la Game of Thrones, sigur! :)

    Baftă la şcoală, draga mea >:D<

    RăspundețiȘtergere